Autor Tema: Zastava 40 godina Kilimanđara  (Posjeta: 34934 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
Odg: Zastava 40 godina Kilimanđara
« Odgovori #15 : 16 Veljače, 2015, 07:17:56 »
Preheben poduhvat,ludjacka avantura i potvrda snage sirove mehanike i jednostavnosti,tu nema dileme.....samo,nekako si kontam.buduci da je cijeli poduhvat imao markentiske ,a bogami i politicke konotacije...sto je tada bilo sveprisutno.Nebi se cudio da je u skladu sa planskom privredom i ovdje unapred donesen dekret kako kvarova nece biti....na izvestaju za medije.
Nemislim umanjivati potvrdu tog velikog poduhvata i stojadinke..nego eto,malo kontam o samom tekstu :hi:
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #16 : 16 Veljače, 2015, 08:14:57 »
Daj ne pričal koješta,odakle ti takve gluposti.

Offline ax-ja

• Veteran member
« Odgovori #17 : 16 Veljače, 2015, 09:03:56 »
pa imali su raznih kvarova,nigdje ne kazu da ih nije bilo.
Bogataš u tuči nastoji sačuvati lice, a siromah kaput.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #18 : 16 Veljače, 2015, 09:25:35 »
Pa normalno da su imali,nabrojali su samo one bitne,jel su stigli,jesu,pa onda?Sudjelovao sam na nekim sličnim putovanjima,daleko od takvih drastičnih,ali kada si u tome,prepušten si sam sebi,pogotovo u ono doba,nema ti tko pomoći,snalažiš se sa onime što nađeš na licu mjesta.Uspjeh ovisi o pripremljenosti,znanju i snalažljivosti ekipe i mentalnoj izdržljivosti.

Offline acer

• Senior member
Zastava 128 1,1GX

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #20 : 16 Veljače, 2015, 11:19:34 »
Preheben poduhvat,ludjacka avantura i potvrda snage sirove mehanike i jednostavnosti,tu nema dileme.....samo,nekako si kontam.buduci da je cijeli poduhvat imao markentiske ,a bogami i politicke konotacije...sto je tada bilo sveprisutno.Nebi se cudio da je u skladu sa planskom privredom i ovdje unapred donesen dekret kako kvarova nece biti....na izvestaju za medije.
Nemislim umanjivati potvrdu tog velikog poduhvata i stojadinke..nego eto,malo kontam o samom tekstu :hi:

Koliko si godina imao 1975. da pričaš o planskoj privredi i dekretima!?
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #21 : 16 Veljače, 2015, 12:23:04 »
Aaa hahahah... Što obožavam ovaj forum.  :yahoo:
Jedan ''Karamarko'' odmah skače na ''crvene bandite'' i pokušava jedan takav poduhvat minimalizirati, a ''stara garda'' odmah ''skače u obranu''.  :)) :)) :)) :))
Ajmo ljudi ovako... Realno.  :meeting:
Stojka je krenula - Stojka je stigla. Ameeeeeen. Svi koji kažu ''je da, ali...'' neka lijepo sjednu u bilo koji drugi Auto i neka to obave. nebitno je li to ''stara hrga'' ili ''oldschool auto'' ili ''moderni novi auto''. Najvjerojatnije će do cilja doći, baš kao što i deda kaže - svi koji su se pripremili i koji su sposobni sami sebi obrisati dupe. Svi drugi - neće stići pa ni sa helikopterom da ih direktno voze jer ako si nesposoban - nećeš znati ni do helikoptera doći. Ameeeeeen.
što se ''novih'' vs ''starih'' pila tiče - budimo realni. ja, bez obzira koliko volio Četvorku... Da ipak moram birati neko hard-ubi-deri-peri-đipaj-skači-lomi-po-kamenju ipak bi izabrao neku provjerenu hrgu od kakve Toyotusine, Nissančine ili pak neki žešći Defender ili pak - Unimoga.
To da je ''bolje imati staru hrgu'' definitivno stoji jer - veću paletu kvarovamožeš otkloniti sam po sistemu ''žica-kombinirke-šelna-datulja-banana-kikiriki umjesto štifta''...
S druge strane - evo jedan od primjera ove nebuloze ''novi terenci''. Na rallyu Budapest-Bamako (samo malo izguglajte kakva se vozila na taj rally prijavljuju  :yahoo: :yahoo: :yahoo: ), a koji je nama četvorkašima bio vrlo interesantan radi jedne simpatične mađarske posade u Renaultu 4  :yahoo: :yahoo: , na samom početku rallya prije nego li su se ''otisnuli u nedođiju'' - jedna Toyotusina land Cruiser je - stala.  :dntknw: Cvrc! Prc! Novo vozilo, pripremljeno za extra heavy duty uvjete - prc! gecrk.
I za kraj... Sve ovo pišem saaaaamo zato jer... zašto jedna ''glupa bezvezna smećarska Zastava'' ne bi mogla proći ovo što je prošla.  :dntknw: Zašto se toliko ljudi tome iščuđavaju? Zašto ljudi toliko te aute omalovažavaju?  :dntknw:
Evo - moj frend koji je vozio Stojku sam kaže:''Ma nema tih para da bi se više vozio u tom autu.''
« Zadnja izmjena: 16 Veljače, 2015, 12:24:41 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #22 : 16 Veljače, 2015, 13:03:59 »
Zato što živimo u takvom vremenu i na takvom prostoru gdje prije 1990.g. ništa nije postojalo, ničeg nije bilo i njie bilo živih bića. Bilo je kao danas na Marsu  :rolleyes2:
Danas n je jednostavno nezamislivo prijeći 5 km van poznatih cesta bez satelitske navigacije i trilijun elektroničkih pomagala. To donosi stalni "napredak" čovječanstva, kako su izgradili piramide bez kranova, kako su rimski vojnici prelazili stotine kilometara dnevno pješice u sandalama s punom ratnom žebeleznom opremom (bez kevlara-ugljičnih vlakana, titana i td.)
Svi smo postali lijena telad, čak i oni koji rade 16 sati dnevno su glavonošci naspram Konana barbara i njegovih suvremenika.
I oni kaj z bicom priđu cijeli svijet, mislim, to ni moguće, to su bajke  :shok:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Bellof

« Odgovori #23 : 16 Veljače, 2015, 13:39:16 »
Prolazili su Malnar i ekipa vokojebine bez satelita isto ko i danas šta neki drugi Malnari prolaze neke druge vukojebine bez satelita, putovalo se prije a putuje se i danas, čak bi se okladia da je danas masovnije, pri tom ne mislim na normalne puteve i putopise baš iz razloga šta je to već napravljeno!!!

Offline gruđo

« Odgovori #24 : 16 Veljače, 2015, 14:43:43 »
Poznavajući mekoću i zlemoćnost stojadinove šasije, ovo mi nešto ne pije vodu. Svi koji su nekada imali priliku / i ili nesreću posjedovati stojadina mogli su se uvjeriti da nijedna njegova šasija nije mogla preći u normalnim uvjetima preko 100.000 km a da ne ispuca oko prednjeg ovjesa tako da je skoro svaki išao ukoso kao lovački pas :). A tek kada  se podigne na dizalicu nijedna vrata se nisu mogla niti otvarati niti zatvarati. Kao što gore reče jedan kolega, ova ekspedicija je izgledno bila u skladu sa "planskom privredom".

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #25 : 16 Veljače, 2015, 15:12:42 »
Navedeno je u tekstu da su stavljene tzv sanke ili skije, kao što ih je imao Polly. Radi sa o potpuno novim vozilima rađenim za strano tržište, koja su strože kontrolirana. Stojadin se raspada na dizalici zbog trulusti pragova. Stojadini su (istina pojačane limarije) vozili relije prije pojave Yuga. Kakvi su ti auti bili kad su se vratili znaju oni koji su ih vozili. Uostlom, i da su popucali mogli su ih povariti na logorskoj vatri  ;D
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #26 : 16 Veljače, 2015, 15:22:34 »
Moj stari je sa stojadinom napravio 300tkm, napravio kuću, zaradio radionu na fuš prevozeći gomilu namještaja u stojadinu, nije imao problema s mekom šasijom, pucanjem, truljenjem... ali je auto kupio nov i prodao 15 godina star (tad je već bio prilično potrošen)
Hrđa bez granica

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #27 : 16 Veljače, 2015, 16:02:13 »
Poznavajući mekoću i zlemoćnost stojadinove šasije, ovo mi nešto ne pije vodu. Svi koji su nekada imali priliku / i ili nesreću posjedovati stojadina mogli su se uvjeriti da nijedna njegova šasija nije mogla preći u normalnim uvjetima preko 100.000 km a da ne ispuca oko prednjeg ovjesa tako da je skoro svaki išao ukoso kao lovački pas :). A tek kada  se podigne na dizalicu nijedna vrata se nisu mogla niti otvarati niti zatvarati. Kao što gore reče jedan kolega, ova ekspedicija je izgledno bila u skladu sa "planskom privredom".
Nemrem vjerovat kako netko može toliko srati.

Offline gruđo

« Odgovori #28 : 16 Veljače, 2015, 16:14:43 »
Neko sere a netko posenilio !!!!!!!!!

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
« Odgovori #29 : 16 Veljače, 2015, 16:25:54 »
He,he..Ajde navali narode na crvene I plave,kako kaze kolega frikoliki.uz duzno postovanje preme tehnickoj ostavstini bivse drzave..bila je to samo mala digresija za razraditi temu :drinks:
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!