Autor Tema: Renault 5 GT turbo 30 anniversary  (Posjeta: 58216 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mirekk

• Veteran member
Odg: Renault 5 GT turbo 30 anniversary
« Odgovori #45 : 11 Studenoga, 2015, 09:03:22 »
Auto je dopeljan u YU kao sportski rekvizit u autosportu (nije ga se moglo registrirati). Normalno da je bil skršen milijardu puta i limaren i sve ostalo...
Ja ga nisam nikad videl, niti znam njegovu povijest, jer je ovo sve skupa kupljeno od drugog ili trećeg ili ko zna kojeg u nizu...ali auto je navodno odavno sprešan a mehanika je djelomično spašena.
100DM

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #46 : 11 Studenoga, 2015, 09:24:48 »
Ovo i moglo biti iz 8ice....Eventualno ako je trkaci bio, neki TS ili tako nesto.....

Neznam za turbo 8- icu niti joj može stat ova getriba, njoj je motor straga, ovo je centralno.
Jedini 5 turbo u ex YU je bio Kuzmičev (bolje reć IMV-Kompas-Hertzov) žuća, inače rabljeno tvorničko reli vozilo...
U tom slučaju Mirekk ima djelić povijesti. :bravoo:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #47 : 11 Studenoga, 2015, 09:29:34 »
Motor iz ovoga?!  :shok:
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #48 : 11 Studenoga, 2015, 09:29:39 »
Iha...  :shok:

Prijenos je, koliko mi se čini od ''nek-overgrozni-priča-što-želi''  :P ''Maxija''  :P odnosno ''Petice sa zadnjim pogonom'', dok je motor...  :scratch_one-s_head: Malo čudnjikav.
Definitivno Cleon ali sa ''običnom glavom'' odnosno barem poklopcem ventila.  :scratch_one-s_head: Ovakvu glavu nema ni Alpine Motor, a ni Gordini. Možda je netko nasvirao najjači Cleon (1,4 75KS) umjesto ''onog pravog''. Taj motor Imam i ja  :yahoo:

http://renault4.rs/forum/viewtopic.php?f=7&t=2226&start=20

Uglavnom... Vrlo interesantna pričica. Vuuu huuuuuuuu  :yahoo:

Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline linoleumboy

« Odgovori #49 : 11 Studenoga, 2015, 09:32:34 »
mozda je to jedan od auta koji je bio sa onim alpinama koje je cika momo trebao sredit branetu....na kraju cika momo iznevjerio braneta sa alpinama a reno zavrsio kod mireka
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #50 : 11 Studenoga, 2015, 09:33:29 »
Možda je i motor oriđiđi, ali je zbog nekog razloga morao mjenjati glavu pa stavio prvu do koje je došao, do koju je mogao naći
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #51 : 11 Studenoga, 2015, 09:33:49 »
Hjoooooooooooooooooooo  :glavauzid: :glavauzid: De se sam lupi!!!!!
Momo je trebao srediti Flojdu BBBBBEEEEEEEEMMMMVEEEEEE Alpinu, a ne - Renault Alpinu.  :P :P
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #52 : 11 Studenoga, 2015, 09:36:14 »
E pa PRC MILOJKO! ne ide to tako.  :P Kad bi se ''crossflow'' glave samo tako stavljale na Cleone moj filmić bi se zvao ''Oče to i preko dvjesta'', a ne ''sirotinjskih i anemičnih 160''   :sleep: :sleep:

:biggrin: :biggrin: :biggrin:

Offline linoleumboy

« Odgovori #53 : 11 Studenoga, 2015, 09:39:02 »
ma zna se koje alpine je cika momo imao u savezu...
eh kad tih alpina ima svakakvih
bmw alpina
reno alpina
i auto radio alpajn
i auto radio piooner i sjemenska kuruza piooner pa ti budi pametan
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #54 : 11 Studenoga, 2015, 09:49:32 »
Filmić, naravno, nemogu vidjet, ali postojali su tvornički tuninzi na 180 i 200 konja (za cestovne verzije) ali o tome smo već razglabali.
Valjda na motoru postoje neki brojevi pa po tome možemo saznati o čemu se radi.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #55 : 11 Studenoga, 2015, 10:00:42 »
Bilo koji dio sa spomenute mašine ''Petice sa centralnim motorom'' danas postiže astronomske cifre.  :heat:
Danas je složiti ''običnu'' Alpine mašinu - takav financijski zalogaj da ti pamet stane.
Klipova više ''nemaš'' - ako i naleti kakav klip ili nedaj Bože garnitura - ''planu'' dok kažeš Keks. Još ako je kakav NOS - cijena se ne pita. Govorimo o rangu cijena 300-400-500-800-1000 EUR.
Bregastu za Alpinu - nećeš naći... Osim kao ovo gore spomenuto. Rang cijena 150-200-300-500 EUR zavisno o stanju i je li polovno ili novo.
Radilicu nećeš naći - Osim kao ovo gore spomenuto. Rang cijene 400-500-800-1000 EUR... Pa tko voli nek' izvoli.
...
Ove ''stražnjopogonjene'' Petice su još veća egzotika. Upravo zato i je ''ostao samo prijenos'' (koji je također sam po sebi svojevrsni sveti Gral) dok je Motor ''obični'' cleon.

Offline mirekk

• Veteran member
« Odgovori #56 : 11 Studenoga, 2015, 10:05:16 »
Možda se je i neki stranac skršil pa je auto ostal tu i nikad nije videl svjetlo dana nakon toga.
Pogledal budem brojeve na motoru kad stignem.
100DM

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #57 : 11 Studenoga, 2015, 10:11:06 »
Baci oko na moj link - imaš slikanu pločicu sa brojem pa usporedi.  :drinks:

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #58 : 11 Studenoga, 2015, 10:12:17 »
Dam ti još jednog Tristača za mjenjač i Motor.  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Offline mirekk

• Veteran member
« Odgovori #59 : 11 Studenoga, 2015, 10:33:50 »
A kaj će ti to staro železo i alumunij. To ti je zmazano i puno prašine, samo bi se zmazal.
Inače, bilo je jaaaaaaako blizu tebe.

:biggrin2:
100DM