Autor Tema: Golf 1 TAS  (Posjeta: 13367 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Darjan

Odg: Golf 1 TAS
« Odgovori #15 : 25 Lipnja, 2015, 20:57:18 »
Golf je predvodnik jedne nove ere u autoindustriji i klase koja je, BTW, po istome dobila ime.Da je toliko nezanimljiv koliko se tvrdi, ne bi bio toliko raspostranjen na VAG i Stance sceni. Drugi je par postola što ga na Balkanu svakodnevno viđamo na cestama pa nam je samim time totalno neinteresantan.

Još da se utvrdi da je Mercedes seljački, a BMW za kamatare i đikane, i preobrazba autoindustrije može početi....
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #16 : 25 Lipnja, 2015, 21:13:22 »
VW je sa prestankom proizvodnje Bube i T1i T2 završio svoju priču zanimljivosti i neće je steči ni za soma godina,jer sve što je poslije došlo,počevši sa Golfom je čista konfekcija,povlađujući tržištu.Nikada nebi postigao ništa da nije stekao slavu na Bubama.
Tako i Fiat,da nije stvorio masovnost proizvodnjom Fiata 500 i 124,svi bi oni odavno nestali sa automobilske scene.Razlika između VW i Fiata je ogromna,dok su ovi drugi dizajnerski i tehnološki imali predivne modele u velikim i malim serijama,ovi prvi su proizvodli i proizvode samo bezlične kante za koturanje i nikada neće zauzeti neko mjesto  u grupi marki koja je doprinesla nečemu spomena vrijedno i da se time mogu ponositi,osim" to je švabo napravio,to valja".Upravo zbog toga VW Golf nikada neće biti zanimljiv kao oldi i neće vrijediti bog zna što,osim njihovim zadrtim ljubiteljima iz samo njima znanim razlozima.

Offline Pranja

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Peugeot 208 (new)
« Odgovori #17 : 25 Lipnja, 2015, 21:38:16 »
Zar je doista bitno tko vozi koji automobil?

Znam da sam novi ovdje i da možda ne bih trebao ovako pisati, ali ekipa-zar nismo svi ovdje jer obožavamo stare automobile i druga prijevozna sredstva?

Koga uopće briga je li razlog dizajn, pouzdanost, kolekcionarska vrijednost, sentimentalna vrijednost ili nešto sasvim treće?

Tu smo da dijelimo iskustva i mišljenje, a ne da se dijelimo na ove i one-zar vam nije dosta podjela iz svakodnevnog života?

Offline Žein

« Odgovori #18 : 25 Lipnja, 2015, 22:10:52 »
Ma to se samo malo Deda ljuti zato sto nijedan od njegovih "miljenika" nije napravio takav bum prodajom kakav je sa inovativnoscu.

Kapa dole Citracima i svemu,ali dzaba imat hidro ovjes i ostale dide-mide kad te jedan isprdak od Hitlera porazi u prodaji automobila na cijelome svijetu.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #19 : 25 Lipnja, 2015, 22:32:29 »
Nitko nikoga ne dijelim,svako vozi i uređuje ono što ga zanima i veseli.
Zein,ako baš želiš znati ja poštujem Hitlerovu Bubu,ali sve iza nje sam već rekao.Uostalom največi svjetski bum i najviše automobila ,čak više od te Bube je napravio Nissan sa modelom blubird,nije ih čak ni Toyota dostigla.
Kako jedan  u nas,koji se bavi starinama već kao drugo pokoljenje,kaže;lova,vrijeme i trud zahtjevaju skoro jednako,radi li se o Golfu ili nekoj Bubi iz 61.god.,ali vrijednost ili status oldija je daleko jedna od druge.
Uostalom mene ne zanimaju samo Citrači(i nikako svi,samo neki),već Alfe,Fiati,Roveri,Fičeki,VW Bube i sve sam ih imao bezbroj raskapao i uređivao,samo je trenutak taj da sada imam nekoliko Citroena i Alfu.Uzgredd.Alfa 33 koju imam i volim je i vozim,nikada neće imati vrijednost oldija,makar po godina to je.Dakle iz ovoga možeš vidjeti da nisam  pristran ni na nijednu marku.

Offline Skip Intro

« Odgovori #20 : 25 Lipnja, 2015, 22:33:01 »
VW je sa prestankom proizvodnje Bube i T1i T2 završio svoju priču zanimljivosti i neće je steči ni za soma godina,jer sve što je poslije došlo,počevši sa Golfom je čista konfekcija,povlađujući tržištu.Nikada nebi postigao ništa da nije stekao slavu na Bubama.
Tako i Fiat,da nije stvorio masovnost proizvodnjom Fiata 500 i 124,svi bi oni odavno nestali sa automobilske scene.Razlika između VW i Fiata je ogromna,dok su ovi drugi dizajnerski i tehnološki imali predivne modele u velikim i malim serijama,ovi prvi su proizvodli i proizvode samo bezlične kante za koturanje i nikada neće zauzeti neko mjesto  u grupi marki koja je doprinesla nečemu spomena vrijedno i da se time mogu ponositi,osim" to je švabo napravio,to valja".Upravo zbog toga VW Golf nikada neće biti zanimljiv kao oldi i neće vrijediti bog zna što,osim njihovim zadrtim ljubiteljima iz samo njima znanim razlozima.
Taman kada pomislim da se na ovom forumu ne mogu ''dogoditi'' ovakve paušalne, prizemne, amaterske i prepotentne izjave .. uvjerim se u suprotno.

Ali hajde ''na stranu'' i to ... ali još je ''kolega deda'' napiše u temi ''zadrtog kolege'' koji vozi VW. Pa da je i od balavca napisano, bilo bi previše.
Ovdje uopće nije bitna (konkretno) spomenuta marka vozila, ovdje je bitan taj prepotentni i bahati stav i nastup ... svaka čast ''kolega''. Čisti fail.

Autoru teme, felge su  :perfeto:

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #21 : 25 Lipnja, 2015, 22:49:12 »
Kaj mogu,kad sam bahat,a netko i takav mora biti.
Kako onda nazvati kad netko od stare kante Golfa dizla oče napraviti BMW Alpinu i spustiti ga i metnuti takve kotače,ali kak se veli " dok djeca imaju novce i kramari trže".
Daleko ste vi koji se tome divite  od pojma oldshool auta ili uređivanja oldija,ali  svremenom bute naučili,bolje i to nego se dosađiavti i visiti u kafičima.
Nek se nitko ne nađe uvrijeđen,samo iznosim svoj stav,valjda imam na to pravo.

Offline Žein

« Odgovori #22 : 26 Lipnja, 2015, 07:50:56 »
Ajd dobro da ne trujemo bas covjeku temu.ali da samo pitam....

Zasto 33 nebi bila zanimljiv oldi.Meni osobno je 33-ka jedan od ljepsih autiju,pogotovo ove prve linije,i cinjenica da ih vise nema taj isti auto stavlja u kategoriju pozeljnih oldija.

Ruku na srce i fico je do prije 10-15 godina bio "kanta",a gle cijene i sve vezano uz njega u zadnjih 4-5 godina.Nek mi sad jos netko kaze da je to zato sto je bio narodni auto bit ce  :glavauzid:
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline goran16v

« Odgovori #23 : 26 Lipnja, 2015, 08:37:09 »

Proizvodjaci automobila zive od prodaje i sustinska razlika izmedju VW-a s jedne i Fiata s druge strane sto je VW pravi automobile kakve trziste zeli, a ne kakve autoentuzijasti vole, da je zbog toga neformalno cijeli segment nazvan po jednom modelu i to je neki postulat koji bi svaki forumski analiticar trebaio znati.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #24 : 26 Lipnja, 2015, 09:00:49 »
Trebao bi znati da su prije Golfa čak i Z101(nacrtana doduše u Fiatu),Simca 1301,BLMC i još neki,davno prije postavili taj segment ili klasu.To što je VW isforsirao proizvdodnju pa se krenulo u masovnu proizvdodnju je uspjeh samo zato jer su se njima poklopili svi elementi u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Prema tome Golf nije donio apsolutno ništa novo,samo su kopirali modele koji su već postojali,čak i mehaniku,ni to nije njihova ideja.Dakle auto koji ništa novo nije donio tržištu i kao takav se ne može klasificirati,kolko god njegovi ljubitelji to željeli.

Offline goran16v

« Odgovori #25 : 26 Lipnja, 2015, 09:21:33 »
Trebao bi znati da su prije Golfa čak i Z101(nacrtana doduše u Fiatu),Simca 1301,BLMC i još neki,davno prije postavili taj segment ili klasu.To što je VW isforsirao proizvdodnju pa se krenulo u masovnu proizvdodnju je uspjeh samo zato jer su se njima poklopili svi elementi u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Prema tome Golf nije donio apsolutno ništa novo,samo su kopirali modele koji su već postojali,čak i mehaniku,ni to nije njihova ideja.Dakle auto koji ništa novo nije donio tržištu i kao takav se ne može klasificirati,kolko god njegovi ljubitelji to željeli.

Ja nisam napisao da je pomenuti model zaceo klasu, ali je toliko uticao na njenu popularnost da je neformalno nazvana po njemu, a ako vec idemo u detalje i ko koliko zna prvi tog koncepta bi trebao biti R-16.
Neko tvojih godina bi trebao znati da imati sve elemente poklopljene, plasirati nesto u pravo vrijeme i na pravom mjestu nije slucajnost ili sreca, kako si to simpaticno minimizirao i relativizirao, nego mudrost kojoj teze mnogi, a u tome si dobio otprilike kompletan odgovor vezan Golfa u auto svijetu. Uspjeh kasnijih generacija tog modela, kao i neki drugi modeli su ti potvrda da to nije slucajnost.

EDIT: Mnogi oldtimeri u sebi ne nose tehnicke inovacije i neka unikatna teh. rjesenja, zapravo su uradjeni po jednakom receptu kao Giolf i mnogi drugi, pa im to ne umanjuje vrijednost i status, a uzimanje toga kao argument za sporenje uloge Golfa najvise govori o nedostatku pravih argumenata.
« Zadnja izmjena: 26 Lipnja, 2015, 09:52:03 goran16v »

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #26 : 26 Lipnja, 2015, 10:11:39 »
I Karamarko zaziva domoljublje svaki put kad otvori usta i sasvim uspješno ide ta domoljubna propaganda u jednom smjeru koji je miljama daleko od domoljublja.
Isto je tako i sa ''golf klasom''. Prozvano - zazivano - ostalo.
Iz istog razloga, recimo, netko ima nadimak ''Ćoro''  :umnik2: jer ga je netko tako nazvao u sedmom osnovne.  :meeting:

Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Ante V8

« Odgovori #27 : 26 Lipnja, 2015, 11:13:47 »
Slažem se s nekim stvarima da je Golf napravio prekretnicu jer koliko sam upoznat to je prvi vw sa prednjim pogonom i vodeno hlađenim motorom..Čak kod nas dolje ima prva jedinica sa 1.0 motorom iz 1974 sa sva 4 bubnja na točkovima.Stoji na jednom otpadu i čovjek je neće prodat nego će je raditi..
Što se samog golfa tiče za mene je jedinica jedini pravi golf i sve generacije do današnje ,žive na slavi jedinice.

A kolega baš mi je drago da ga idete spasiti i sretno s njime.Super je!!!!!!!!!
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline Mi$ki

• Veteran member
  • Vozilo:: P-205 cabrio roland garros
« Odgovori #28 : 26 Lipnja, 2015, 12:39:30 »
Golf je golf i točka. Ako Deda baš hoće autobianchi a111 je čini mi se bio prvi auto s različitim dužinama poluosovina i naravno poprečno postavljenim motorom te ofkors prednjim pogonom. Ako griješim ispravite me. Golfa ne volim ali golf je golf.  ;D

Offline Marko

• Oldschool member
  • Vozilo:: Golf 1
« Odgovori #29 : 26 Lipnja, 2015, 12:48:46 »

Evo jedna sa kolegom u Zg