Ovaj strah je apsolutno - neutemeljen.

Auto ''izgubi formu'' ako ga, recimo, ''ubiješ'' pjeskarenjem pa izgubi linije ili ako se ne odradi limarija kako treba pa se kit navlači kao malter.
Kakav god Auto bio sa kakvim god linijama i koliko god ti stavljao ''slojeva'' - sve je to ''k'o dlaka tanko'' i ako je pravi majstor Auto izgleda kao staklo sa svim pregibima i linijama.
Zato jedno pošteno iole kvalitetno lakiranje dođe minimalno 6-7-8 tisuća kuna. Sve što je ispod ove cifre, a ako govorimo o kompletnom kvalitetnom lakiranju je ili:
1.) radim za sebe
2.) kum, šogor, brat, otac, dečko, cura mi je lakirer pa mi ne naplaćuje ruke
3.) preskočeno nešto u lakiranju
4.) lakiranje ''pod smokvom''
5.) lakiranje bez rastavljanja auta
6.) lakiranje ''bog te pita čime''.
Jedan mali gradski Auto tipa Clio, Punto - lakiranje auta po sistemu ''Dobar dan, ja bi lakirao cijeli auto, kad da ga ostavim i kd da dođem po njega? Hvala.'' dođe cca 7000kn (plus minus koja stotka zavisno od stanja auta i šta se i kako se lakira) Sve ispod je ili ''volontiranje'' ili ''fuš'' (''fuš'' u smislu ''radim Doma poslije posla u svojoj komori u svojoj garaži'' ili FUŠ u smislu - lošija razina kvalitete rada i/ili materijala) ili netko ima neku ''svoju prođu'' sa nekom ''svojom šemom'' pa se ''može naći unutar te cifre'' ako ima neke ''svoje kanale''

odakle nabavlja materijal (čitaj - netko lapa u servisu lak u kanticama od litrenog jogurta ili kiselog vrhnja)

Kad se kaže kvalitetno lakiranje - onda se podrazumijeva da kad preuzimaš Auto budeš 100% zadovoljan i da Auto nema curaka, mušica ''ma to se još ispolira kasnije'' prašine ili narančine kore i da Auto i nakon dve-tri godine nakon dobrog pranja izgleda ''svježe i friško ofarban''.