Autor Tema: REAKCIJA BEZBOJNOG LAKA  (Posjeta: 5419 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline OLD WEBER

REAKCIJA BEZBOJNOG LAKA
« : 20 Rujna, 2015, 10:43:06 »
U razgovoru došlo je do različitih tvrdnji , pa me interesiraju razmišljanja i iskustva ljudi koji su takvo nešto odradili i kako se ponaša sve to nakon dužeg vremena ? Znači ; šta bi se dogodilo da se bezbojnim auto-lakom prešprica stara boja , koja se upotrebljavala 80-tih godina (zastava, duga , ...) ili 2k boja u novije vrijeme . Prije prešpricavanja bi se lagano matiralo sa šmirglom 800-1000 . Kakav se rezultat može očekivati nakon dužeg vremena ? Kada bi se upotrebljavao mat lak , šta se preporuča i po kojoj  cijeni ? I tu smo podjeljenih mišljenja . Neki su za ideju , da se u obični sjajni lak stavlja pasta za matiranje . :hi:
« Zadnja izmjena: 20 Rujna, 2015, 10:56:47 OLD WEBER »
dmdeweber@gmail.com /091 165 18 07 viber , whatsapp

Offline DS71

• Antique Member
Odg: REAKCIJA BEZBOJNOG LAKA
« Odgovori #1 : 20 Rujna, 2015, 13:52:25 »
lak bolje nabavi več fabrički nego da ga radiš matirnom pastom ..ono ti dva puta ne dođe ista niansa pa stavljao istu količinu paste ili ne
Ovakve stvari bezveze matirat papirom nego to odradiš skočbrajtom
Kako je meni poznato, kod lakiranja ne bi se smjelo ništa dogodit, jer 2k nije agresivan..mada pišeš još o sintetičkim bojama,bolje probaj prije na neki komad..za 2K boju nema problema ..sigurno reakcije nikakve ..
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline OLD WEBER

« Odgovori #2 : 20 Rujna, 2015, 22:01:46 »
Šta bi bilo skočbrajt  :scratch_one-s_head: ? Znam da bi trebalo probat sa sintetikom , ali bilo bi dobro da se javi neko ko je to radio pred 2-3 godine , te dali nakon tog vremena još uvijek sve " štima " ?

Offline DS71

• Antique Member
« Odgovori #3 : 20 Rujna, 2015, 22:50:56 »
 :blush2:

..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline OLD WEBER

« Odgovori #4 : 21 Rujna, 2015, 00:48:47 »
 :hi: e jbg , mi oldtajmeri , neznamo ta stranjska imena . Te spužvice za matiranje ili ona grublja VILEDA :lol: :lol:

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #5 : 21 Rujna, 2015, 07:33:46 »
Hrvatski - brusno runo.
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #6 : 21 Rujna, 2015, 12:11:52 »
Brusno runo aaa hahahaha  :)) Kao Jason i šmirglonauti.  :))

Što se tiče ovoga što si pitao... Baš radi Toga što su moguće svakakve 3,14 zdarije sa reakcijama raznim - lakireri izbjegavaju ovo raditi.
Kao prvo - radi moguće reakcije.
Kao drugo - ''mmmm nnnn nj nj neeemože to tako... Treba filer, pa lakirati u boju koju želite jer se na laku sve vidi.. Evo, vidite ovo - to će vam se sve vidjeti kad bezbojni povuče.. I ovo... Tu je rupa.. Tu je ogrebotina... I onda to izgleda nikako i kad kažeš ''lakiral mi je taj i taj'' ča će judi reć...  :dntknw: ''

;D ;D ;D

A što se tiče same reakcije... 2k je zbilja postojan i ne bi trebao reagirati sa drugim materijalima, aaaaaaliiii - ako je netko nešto ''kemijao'' po laku, recimo ''ispolirao ga''  ;D sa WD 40  ;D - postoji mogućnost da ti se desi njesra.
Nadalje, ako je možda ispod tog 2k neka ''čudna podloga'' - isto se može desiti sranje.
...
Što se tiče lakiranja u mat, kao što Dejo kaže najbolje uzeti koliko je potrebno (pa i ako se može malo više za ''nedaj Bože'' kasnije) već gotovog polumat ili mat laka jer ovo sa pastama za matiranje nije pouzdana ''kemija''. U 85% slučajeva - bez obzira što staviš istu količinu svega - površina nakon lakiranja ne bude u istom tonu/sjaju.
I ja sam kenijao slično sa Bubom - da ju na ovakav požmareni lak samo ''okrečim'' polumat bezbojim da se em dobije, em napravi, em očuva ova ''patina'' da bude baš ''kao pravi rat look'', ali mi je lakirer izbio te bube iz glave.  ;D
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #7 : 21 Rujna, 2015, 12:21:09 »
Polakiraš auto u crveno ili pink i ostaviš ga na žarkom suncu 1000-1500 dana i eto mat laka na prirodan, eko način  ;D
Mat lak je taški šit za održavanje...
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline OLD WEBER

« Odgovori #8 : 21 Rujna, 2015, 14:02:25 »
Cijena mat laka je puno večća nego sjajnog . Mislio sam mješati mat i sjajni u omjeru 1 : 2 , od istog prizvođača , ali sam malo zastao kad sam vidio cijenu  :suicide:. Kamo da nađem (povoljno), bezbojni mat lak i po kojoj cijeni?Ili pošpricat sa sjajnim , i matirat sa VILEDOM !!! :lol: :lol: :lol:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #9 : 21 Rujna, 2015, 15:37:25 »
Sudeći po smajlićima - očito se šališ, ali... Mlad si, pa da ti ipak kažem. Čisto da ne bilo bilo ''A nisu mi rekli...''  ;D
Ako lakiraš sa sjajnim lakom, pa ga onda izmatiraš sa ''viledom'' ili brusnim papirom xy gradacije - to će uvijek biti ''zafrižana površina'' i vidjeti će se friži i frižići. Ako to opet ideš zapolirati da ich makneš - opet dobiješ taaa naaaa  :meeting: sjaj.
Zato i je fora imati mat Auto. Jer je to bilo unikatno i skupljikavo i nije bilo majstora  na svakom koraku koji bi to odradili ''bez jebemti''.
Danas je pak svaki drugi Auto mat pa to i više nije neka fora.  :nea:
Lakirati Auto u mat, a da bude kao ogledalo zahtijeva ludilo pripremu, ludilo materijal i ludilo ruku. Ako išta od ovog ''ludila'' izostane - imaš ili ''mutan'' Auto, ili se vidi sve na njemu ili ono što je naaajgore, a to je - održavanje. Kad se vidi capice od mušjih hmmm... Mušičjih...  :scratch_one-s_head: Mušičavih...  :dntknw: Mušijih...  :eek:  :scratch_one-s_head: - ma uglavnom ''od muha nogu.. Ili...  :scratch_one-s_head: Nogiju?  :dntknw: pas mater... Uglavnom - sranje za održavati.  :koo-koo:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #10 : 21 Rujna, 2015, 15:44:52 »
Ima mat folija za poljepit, pa ti je auto fol mat lakiran i moš se folirat  :))
Kad ti dosadi skineš i staviš šljokice u "beli-cigo-primorsko-podravski" stilu  ;D
Muškarci se stvarno pretvaraju u žene - neću sjaj, hoću mat; neću ricavo, hoću ravno  :no:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #11 : 21 Rujna, 2015, 17:33:38 »
Ma daj,uzmi mat lak za parkete i udri,da vidiš,ni sa čavlom ga nećeš moči ogrebat.Lak za parkete ti je  trokomponentni,lak,utvrđivač i ubrzivač,kad možeš po njemu hodat,onda more i na auto i niš ne diže kaj je prije bilo ispod.

Offline ivmatic86

« Odgovori #12 : 21 Rujna, 2015, 21:01:26 »
Da, lak za parkete je stvarno otporan na ogrebotine bez obzira bija on 3k nitro baza ili 2k poliuretan. Prije 2 godine san kupija 5l 2k poliuretan lak za parkete neki Grčki za 400kn i predobar je. Ali svi ti lakovi za parkete imaju jednu manu- lošu UV zaštitu pa se brzo oštete na suncu- isprobano.  :cofee:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #13 : 21 Rujna, 2015, 21:16:38 »
Ispoliraš ga sa polišem za autolak i imaš UV zaštitu.

Offline ivmatic86

« Odgovori #14 : 24 Rujna, 2015, 16:45:42 »
E, ovoga se nikad nebi sitija  :good:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!