Brusno runo aaa hahahaha

Kao Jason i šmirglonauti.

Što se tiče ovoga što si pitao... Baš radi Toga što su moguće svakakve 3,14 zdarije sa reakcijama raznim - lakireri izbjegavaju ovo raditi.
Kao prvo - radi moguće reakcije.
Kao drugo - ''mmmm nnnn nj nj neeemože to tako... Treba filer, pa lakirati u boju koju želite jer se na laku sve vidi.. Evo, vidite ovo - to će vam se sve vidjeti kad bezbojni povuče.. I ovo... Tu je rupa.. Tu je ogrebotina... I onda to izgleda nikako i kad kažeš ''lakiral mi je taj i taj'' ča će judi reć...

''

A što se tiče same reakcije... 2k je zbilja postojan i ne bi trebao reagirati sa drugim materijalima, aaaaaaliiii - ako je netko nešto ''kemijao'' po laku, recimo ''ispolirao ga''

sa WD 40

- postoji mogućnost da ti se desi njesra.
Nadalje, ako je možda ispod tog 2k neka ''čudna podloga'' - isto se može desiti sranje.
...
Što se tiče lakiranja u mat, kao što Dejo kaže najbolje uzeti koliko je potrebno (pa i ako se može malo više za ''nedaj Bože'' kasnije) već gotovog polumat ili mat laka jer ovo sa pastama za matiranje nije pouzdana ''kemija''. U 85% slučajeva - bez obzira što staviš istu količinu svega - površina nakon lakiranja ne bude u istom tonu/sjaju.
I ja sam kenijao slično sa Bubom - da ju na ovakav požmareni lak samo ''okrečim'' polumat bezbojim da se em dobije, em napravi, em očuva ova ''patina'' da bude baš ''kao pravi rat look'', ali mi je lakirer izbio te bube iz glave.