Evo otvaram ovu temu o svom petom E21 kojeg sam kupio u ovih tri godine; nadajuci se da cu ovog napokon i zavrsit

, ali kako je pocelo... ko zna kad ce...

Uglavnom; radi se o modelu 320/6, znaci 2000ccm, sest cilindara na cetverogrli karburator

1982. god...
Auto sam kupio prije godinu dana i nakon svih onih zavrzlama iz teme "E21 za rodendan" sa raznoraznim modelima i karoserijama; odlucio sam ovoga raditi zbog poznate proslosti, uredne karoserije, opreme, papira itd...
Prvi susret je izgledao ovako:

Auto je uvezeno 1997. iz Svicarske u moju blizu okolicu, po servisnoj knjizici od prve do cetvrte vlasnice su bile zene, peto musko

ja sesti

Od 1998. je vozen u Metkovicu i tamo odjavljen 2012-te i tako docekao mene. Auto sam slucajno pronasao kad sam zvao na oglas za dijelove, a kad sam cuo da je i dalje na prodaju, sutradan sam ga otisao pogledat. Nakon par pogleda na karoseriju, opce stanje i opremu, odlucio sam ga kupiti

Dovlacenje kuci i rastavljanje...

A sad o opremi; auto je uredan sestak u papirima, brojevi motora se poklapaju sa karoserijom, kilometraza je pisala cca 270tkm, ali ne vjerujem bas u to, ima zelena stakla, tvornicki siber, tvornicki servo, jedan elektricni retrovizor, oplate na vratima u kombinaciji skaj/platno, dizajn platna na sjedalima za sestaka i to je uglavnom to...
Tokom par mjeseci prikupljao sam dijelove za njega, i dalje kupujuci jos dva E21 iza njega (zbog cijene i opreme) tako da se skupilo poprilicno dijelova od kojih je vecina ostalo kod mene, a nesto se prodalo.
Popis svega toga je izgledao ovako:
Drugi krov sa siberom jer ovaj nije valjao,
jos jedan kompletan servo,
dva seta zelenih leptir stakala,
6 komada BBS prednjih spojlera,
straznji Kamei i Foha spojler,
straznji Zender/Alpina spojler,
skoljke Recaro sjedala za E21,
Recaro sjedala koja su isla u E21 Alpinu C1 2.3/ B6 2.8,
tri trokraka volana iz 323 modela,
prednji deblji stupovi sa ventilirajucim diskovima iz 323,
straznje vilice sa diskovima od 323,
motor 2,3 iz 323i sa getribom 5 brzina,
inox pletene ispusne grane,
diferencijali 3.91, 3.64, 3.45,
dva seta BBS Mahle 15" felgi,
i jos hrpa sitnica...
U 4-tom mjesecu ove godine auto je potpuno rastavljeno i odvedeno limaru... mom rodaku... koji ga je maaalo poceo raditi i evo do dan danas auto stoji netaknuto...
Evo kako izgleda rastavljen; sto se tice hrde, ima par rupa na standardnim mjestima (prednjim kockama, ispod kedera, oko cijevi od rezervoara, dvije sitne na muldama i tri vece gdje je rezervna guma zbog stalnog prijevoza mokrih stvari sa Neretve

), ovaj motor u njemu je blokan, "poljubili" su se ventili i klip

Slike rastavljenog: