Autor Tema: wheel dolly  (Posjeta: 22073 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline linoleumboy

wheel dolly
« : 30 Prosinca, 2015, 21:17:50 »
mozda netko ima pa da podijeli iskustvo...cine mi se dosta funkcionalne a lako za napravit....
imam garazu 5x5 a ovo bi mi super koristilo jer bi mogao auto gurnut u stranu i tako si napravit vise prostora....

If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline issigonis

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: inno mini cooper 1300 export x2...imv mini 1000...mini 1330
Odg: wheel dolly
« Odgovori #1 : 30 Prosinca, 2015, 21:27:55 »
Odlicna stvar ,pogotovo ak trebaš npr. ugurat auto poprečke u garazu ,a na milimetar si ili ti je auto nepokretan.
Priručno je frend povaril od firkanta i kotačiča koje je donirao konzum :blush2: i funkcionira ko avion.
Svi su ovde ludi,a samo ja imam papire..

Offline linoleumboy

« Odgovori #2 : 30 Prosinca, 2015, 21:43:34 »
ma garaza mi je 5x5 a auto na sredini....s jedne strane stol a s druge strane skoro prazno kad pospremim tako da kad bi ga samo bocno gurnuo za 1-1.5m vec bi imao hrpu mjesta......kotacici su najskuplja stvar....ima u pevcu za 13kn komad ali su 27kg nosivosti a ovi od 75kg sto bi bilo ok su oko 50 i vise kn

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #3 : 31 Prosinca, 2015, 12:36:23 »
Ma kakav Pevec i slicni ducani poput Baumaxa. Pogledaj malo po zeljwzarijama - dam se kladiti da ih ima za duplo manju cifru.
I neka te nosivost ne zamara previse. Neces auto vuci na tome autoceatom 120km/h. Podijeli masu vozila na cetiri kotaca i onda jos svaki kotac na cetiri kotacica.
Biti ce ti ok ovi od 30kg.
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline linoleumboy

« Odgovori #4 : 31 Prosinca, 2015, 14:14:58 »
ima jos jedan problem....beton u garazi mi nije bas ravan a ovi kotaci do recimo 30kg nosivosti su dosta mali do 50mm promjer kotaca....tako da i to bi bio problem....trebali bi mi nosivosti 75kg a takve sam nasao na nekom webshopu iz hr za 23kn/komad i promjera kotaca 75mm....bojim se samo da recimo uzmem ove od 30kg nosivosti pa da krenu pucat kotaci,lezajevi i slicno i da nebi bilo da 2 puta kupujem 16 kotaca....

Offline issigonis

• Antique Member
« Odgovori #5 : 31 Prosinca, 2015, 16:04:24 »
Nebi trebal imat problema (istina minič je komplet +/- 600kg). Kak Frik kaže,malo ga budes pogural ,malo nježnije i šlus.Možda da baciš oko na Hreljani.Tam zna isto natrčat.Ili navrati do parkinga od konzuma.
Kažu da  su tam najpovoljniji :secret: :rolleyes2: :rolleyes2:
« Zadnja izmjena: 31 Prosinca, 2015, 16:06:39 issigonis »

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #6 : 31 Prosinca, 2015, 16:56:49 »
Nije stvar u nosivosti i moja baba bi sama koturala auto po ravnom.Stvar je u tome da garaže nisu ravne,kvrgave su,pragovi,procjepi između ploćica ili betonskih ploča i kad ova plastična igračka zapne na tome,sve se strga pa da je teret ukupno samo od 100kg.
« Zadnja izmjena: 31 Prosinca, 2015, 20:18:26 deda »

Offline linoleumboy

« Odgovori #7 : 31 Prosinca, 2015, 20:12:14 »
to je problem kvrgav je beton posto nije dobro poravnato i ti mali kotaci od konzum kolica bi popucali kad nalete na rupu a i nebi htio stalno dizat auto i ponovo podmetat nego bi auto stalno bio na njima tako da ga bilo kad mogu pogurat kak mi pase....a i moraju bit okretni kotaci a oni vise trpe od onih fiksnih
ovako to izgleda u idealnoj situaciji

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #8 : 31 Prosinca, 2015, 20:21:23 »
Imaš za kupit i metalne kotače sa kuglagerima i gumenim profilom,ali 16 komada bi poprilično koštalo.Isplati se jedino ako ih imaš gdje drmnuti.Zapravo vidio sam na sajmu u Sesvetama ,jedan lik prodaje takve za 25 kn komad,valjda su negdje opali iz kamiona.

Offline linoleumboy

« Odgovori #9 : 31 Prosinca, 2015, 20:52:04 »
te stvari sto padaju iz kamiona najvise volim.....ove sam uspio pronac da su najjeftiniji a sad nadam se da im je kvaliteta bar onakva kak je deklarirana.....samo sto su 16 komada nosivosti 1120 a auto mi je 1200kg

http://www.svezakucuidom.com/proizvod.php?id_kat=603&id=14761

Offline issigonis

• Antique Member
« Odgovori #10 : 31 Prosinca, 2015, 22:08:31 »

...djelovi koji su ispali sa kamiona! Meni isto najdraža marka djelova ;D

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #11 : 01 Siječnja, 2016, 01:28:47 »
Imaš i u Fabema metali u Sesvetama, treba pitati:
http://www.fabemametali.hr/grupa/87/kotači_valjci_natezači
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline max250

• Veteran member
  • Vozilo:: mercedes w108 250se
« Odgovori #12 : 01 Siječnja, 2016, 09:02:57 »
ako ti je pod grbav u garaži teško ćeš gurati tako nešto preko takvog poda . takvi mali kotaći traže idealno ravnu podlogu kad su opterećeni takvim teretom.

Offline linoleumboy

« Odgovori #13 : 01 Siječnja, 2016, 11:53:07 »
vise je onako valovit jer kad smo to betonirali brat nije dobro poravnao, zato i hocu nesto vece kotace jer lakse prelaze preko neravnina.....ako sam mogao sam gurat po garazi motor i getribu na dizalici vjerujem da cu uz pomoc par frendova uz dodatak soka od hmelja moc pogurat auto za metar i po

Offline max250

• Veteran member
  • Vozilo:: mercedes w108 250se
« Odgovori #14 : 01 Siječnja, 2016, 13:24:52 »
uz sok od hmelja i frendove sve se može.provjereno.
imam jedan prijedlog možda da si napraviš nekakve lisice, slićno onom šta stavljaju ovi iz pauk službe na kotać a da na njih navariš onaj mehanizam sa špindlom i kotaćem  koji se koristi za podizanje auto prikolice prilikom stavljanja na kuku . rješio bi podiznje , ne treba ti dizalica. i takav dio ti košta 150 kn u bauhausu.

« Zadnja izmjena: 01 Siječnja, 2016, 16:27:14 max250 »