Autor Tema: Kadett C 1979  (Posjeta: 17861 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline drummer

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Kadett C2 1979
Odg: Kadett C 1979
« Odgovori #60 : 16 Rujna, 2016, 10:57:43 »
I kadett c ima na svakoj lampi rikverc svjetlo. Ostaviti ću takvo kakvo je. Svjetla sam temeljito očistio i složio natrag. Sad sam u potrazi za prednjim C2 žmigavcima. Moji su u komadu ali se pojavljuju male pukotine. To mislim da čak ima i novo za uzeti.
Something vivid comes again into my mind...

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #61 : 12 Listopada, 2016, 10:53:34 »
Pitanje za ekipu.

Izgleda da mi je akumulator na kadettu odlučio umrijeti. Punio sam ga dva puta punjačem ali nakon par dana opet problemi s paljenjem. Zima dođe, auti se pokvare, klasika.

Dakle, za modernije aute koje sam prije imao sam kupovao Topla akumulatore. Daju tri godine garanciju i nikad problema niti najmanjih s njima. E sad je pitanje koju veličinu, odnosno amperažu staviti u Kadetta?

Offline Mile850

« Odgovori #62 : 12 Listopada, 2016, 11:23:57 »
Kaj je pod haubom 1.2? Ak je onda neki 45Ah i gas samo da ima minimalno 2 godine garancije.
Sportski auto je svaki auto u kojem se nisko sjedi, zadnja klupa služi za ukras, a u bunker stanu 4 konzerve graška od 100 g. i pritom ima dušu

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #63 : 21 Listopada, 2016, 13:32:48 »
Opet se malo radilo na autu.

Kupio sam akumulator pa je problem sa paljenjem riješen. Poslušao sam savjet kolege, kupio 45 Ah akumulator, stari dao pod račun i sada idemo dalje... Pali odlično, vergla veselo i to je najbitnije.

Od šminkanja isprobao sam srediti zadnju policu jer je bila očajna. Lesonit ispucao, runio se, a nije baš dobro držao ni na kopči koja drži presvlaku zadnje klupe. To sada izgleda ovako:

Nije nešto bajno, nije odrađeno vrhunski ali sam napravio sam sa minimalnim sredstvima i to sve skupa sada izgleda daleko daleko bolje nego što je bilo. Za sada ću se zadovoljiti tim rješenjem.

Ono što svakako treba izmjenu je lanac i popratni dijelovi oko njega. Dojavom i brzom reakcijom su djelovi nabavljeni i čekaju samo malo vremena da ih ugradim. Veliko hvala Boži i Matiji za ovo. Uz izmjenu lanca plan je staviti i novu vodenu pumpu makar ova radi bez greške ali neka se ta priča zaokruži.

Također, Siniša mi je pomogao doći do još jednog novog lanca i reparaturnog seta za karburator. Lanac ide u rezervu, skupa sa ostalim dijelovima, a karburator ćemo osvježiti skupa kada će se raditi lanac. Hvala Siniša.

Sve skupa sam sa mehanikom pri kraju. Ima još nešto posla ali napredujemo tempom kojim sam zadovoljan. Kadettić je na cesti svakodnevno, kilometre skuplja kao moderan auto i ako nastavi ovim tempom, do registracije u drugom mjesecu će se ozbiljno približiti brojki od 30.000km u godinu dana. Respect GM-u za to.

Nadam se da će mehanika biti sva 100% prije Božića i da u 2017. godinu ulazimo sa limarskim radovima. Nije kritično sa limarijom, ključni dijelovi su dobri ali postoji nekoliko problema koje treba riješiti i potom kompletan auto obojati na novo za godine koje slijede i nadam se još više kilometara.

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #64 : 13 Prosinca, 2016, 12:27:38 »
Kod mene ništa posebnog novoga. Kadett se održava, tu i tamo nešto zamijeni i tako. Prošli tjedan sam primjetio da teško ili nikako iz prve zaključava vozačeva vrata pa me je iznenadilo da po ovome što vidim, tapacirung nikada do sada nije skidan. Kopče su sve na broju, sve originalne, najlon ne taknut ispod.

Eto to je napravljeno, ovaj vikend putujemo dosta daleko i ne očekujemo nikakve probleme. Planovi novi postoje ali o tome kada krenu u realizaciju.

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #65 : 21 Prosinca, 2016, 10:15:09 »
Otišao mi servo bubanj od kočnica. Sad, pitanje, dali ima netko i paše li od Ascone B 1.2?

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #66 : 04 Siječnja, 2017, 09:14:19 »
Ova godina prošla prema planovima. Mehanika složena, idući mjesec produžujemo regu. Auto jučer vraćen u puni radni režim.

Promijenjeno:
- komplet set lanca
- vodena pumpa
- kočioni servo, ATE
- antifriz zimski
- izmjerena kompresija, odlična i podjednaka na svim cilindrima
- poštelan karburator

Rezultat svega je odličan rad, bilo na leru, bilo u vožnji. Čok jutros na minus deset sam koristio možda minutu i dalje radio fino. Na posao, 30km od doma bez ikakvih problema. Ove godine prešli 27.000 km otprilike. Nadam se još tri tisuće do registracije da to zaokružimo.

Offline Gorki

• Antique Member
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
« Odgovori #67 : 04 Siječnja, 2017, 11:16:28 »
Svaka čast, samo tako nastavi  :good:
I did it my way 😎

Offline Ante V8

« Odgovori #68 : 04 Siječnja, 2017, 11:20:10 »
bravoooo,samo isto pripazi zbog snijega i ostalih stručnjaka u prometu. :hi: :big_boss:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #69 : 23 Veljače, 2017, 14:07:18 »
Od novosti valja reći da smo tehnički odradili praktički bez greške i da je auto napokon pristojno spušten. Nije više visok kao koza, ali nije ni u podu jer mi to izgleda kao da su mulde propale. Nešto između i po mom ukusu - taman.

Usput, prije koji dan se navršilo i da je auto godinu dana kod mene. Kad pogledam prvu stranicu ove teme i danas, stvarno sam zadovoljan i sretan. 

« Zadnja izmjena: 23 Veljače, 2017, 15:02:28 drummer »

Offline gruđo

« Odgovori #70 : 23 Veljače, 2017, 16:23:28 »
Čestitke i puno sretnih kilometara kolega..