E pa društvo moje drago, vrijeme je došlo da Vam predstavim čime sam se bavio u extra slobodno vrijeme, kojeg je bilo na kapaljku, zadnjih 5 ipo godina
Za početak da Vas upoznam sa glavnim akterom cijelog projekta (neki bi rekli restauracije, a ja to zovem temeljita obnova)
Evo momka

R4 GTL godina proizvodnje 1992, kupljen od prvog vlasnika 2006 godine, mog strica koji ga je doveo iz Novog Mesta u Sisak.
Iako po svom datumu rođenja ne pristaje u "garažu" mislim da, kako je koncepcijski iz davne 1978, ipak ima mjesta za njega ovdje.
Ukoliko moderatori misle da mu ipak nije mjesto slobodno neka ga pregaražiraju
Motor 1108 ccm sa močnih 25kW pod haubom.
Dobio sam ga jer je stric kupio trećeg renaulta i nije imao garažu za ovog pa ga se odlučio riješiti.
Vjerno ga je služio u prenašanju kartona butelja vina od vinograda koje stric ima (i od kojih je živio zadnjih 25 godina) do restorana po Sisku i okolici.
Vozio sam ga nekih 4 godine prije nego je uslijedio trenutak odluke.
Jedna sa susreta renualt foruma u Splitu tamo negdje 2008 godine (barem mi se tako čini)

Nekoliko meni dragih fotografija prije projekta

Jednom na redovnom servisu (ulje i filteri) su mi meštri rekli da je jako propa. Poila ga ruzina i bilo je pitanje ili ga bacit ili popraviti i voziti dalje.
Izvana je izgledao super, ali šasija mu je bila propala totalno.
I tako sam ja odlučio napraviti ovo drugo. Popraviti, ali ne skrpati pa dok vozi, nego napraviti obnovu koja će mi osigurati auto za slijedećih 20 (možda i više godina)
15.7.2010 je počela akcija.
Vodio sam detaljan dnevnik svih dijelova koje sam s njega skinuo (a skinuo sam ih sve) kako u slici/fotografiji tako i skicama na papiru gdje sam crtao kako je koji šaraf stajao, podloška, osigurač ili nešto peto što je trebalo skinuti. U arhivi imam nekih 2600 fotografija, jedan rokovnik skica i popisa dijelova.
Uslijedilo je nekoliko mjeseci rastavljanja, popisivanja dijelova, skiciranja postupka rastavljanja, arhiviranja dijelova i slaganja u kutije. Pokušao sam poslikati sve detalje kako bi ih mogao vratiti nazad jer sam bio svjestan da će to trajati i trajati.
I opet, kad sam krenuo sastavljati auto, mi se dešavalo da mi neki detalji nisu vidljivi ili da nisu dovoljno jasni na fotografijama.
U međuvremenu su nabavljena još dva renulta 4 za dijelove koje je bilo teže nabaviti ili jefitnije skinuti sa donora nego kupovati.
donor 1

donor 2

Uglavnom u Petak 18.02.2016 akter projekta je službeni prošao tehnički pregled i dobio zeleno svijetlo da može na cestu.
Doduše još čekam tablice jer na stanju nisu imali kvadratnu kakva meni treba i atest druge dimenzije guma, ali to su detalji koji će se riješiti do drugog petka
MOlim Vas za strpljenje jer će se tema dopunjavati slikama i opisima postepeno (kako budem imao vremena).
Svaki komentar je dobro došao. I pozitivan i negativan.