I sad ide jedna posebnost koju sam ubacio u svoj R4......
Svijetlo kabine koje se pali kad se vrata otvore i ugase se nekoliko sekundi nakon zatvaranja poslijednjih vrata (uređaj ima timer na sebi kojim se regulira vrijeme odgode)
Kupio sam vellemanov smart kit 1115 (dobije se pločica i svi potrebni dijelovi koje sam moraš zalemiti) koji mi je kolega CoupeRS polemio jer sam nisam vičan tako sitnom lemljenju.
Kolega mi je pomogao i shemu složiti da to sve radi.
Neke od zamisli koje su morale biti ispunjene kod ugradnje su
1. da je sve sakriveno kako se nebi primjetilo da postoji na autu.
2. R4 ima samo jedno svijetlo kabine (lijevo na vozačevoj strani) koje se pali okretanjem plastičnog prozirnog poklopca za nekh 45°. Uvijet je bio sa ta funkcija ostane. Odnosno da i dalje ja mogu u svakom trenu zakretanjem svijetla upaliti rasvijetu u kabini
3. Ubacio sam isto takvo (originalno) svijetlo na desnu stranu kako bi dobio bolje osvijetljenje, s tim da je ovo svijetlo samo klon lijevog
4 Ubacio sam i osvijetljenje prostora prtljažnika tako da mogu viditi šta vadim ili stavljam u auto po noći,
Sve ove stavke su ostvarene jedino što mi je ostalo je prebaciti položaj prekidača na vratima prtljažnika koji nisam stavio na pametno mjesto
Shema spajanja

Pozicioniranje prekidača na vratima

Probušene rupe....više nema nazad

Lijevi štok na kojem je tvornički ugrađeno svijetlo

Desni štok na koji sam dodatno ugradio svijetlo

Provlačenje kabela kroz štok i popravak stare postojeće instalacije (rupe su opet obložene gumicama radi zaštite)

Još malo žica

Desno svijetlo

Lijevo svijetlo sa žicama

I još malo žica

Uređaj koji kontrolira cijelu stvar

Završni proizvod (žice vise jer mi fali obloga krova)