Autor Tema: Porsche 944 1984  (Posjeta: 22799 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline moco1abarth

Odg: Porsche 944 1984
« Odgovori #15 : 17 Svibnja, 2016, 09:09:34 »
Ovaj se njuškalu prodavao za 12000 eura ako se ne varam?  :eek:
Imao sam ja 2005. 944 iz 87'. Odličan auto, super izgleda, solidno ide, sjediš kao u kartingu  sa ispruženim nogama, relativno niska potrošnja za auto sa 165 ks cca 10-11 litara gradske vožnje, osjećao sam se kao filmska zvjezda u njemu  :lol:
Neki dijelovi pašu iz vw koncerna ali npr. kvake su slične kao na golfu ali original imaju ugravirano "porsche" na njima, set za zamjenu zupčastog remena i remena balansera sa klizačima i natezačem remena je cca 3000 kuna, set kvačila je oko 5000 kuna, sve od konkurencije naravno i najvažnije od svega stručnog mehaničara za taj auto teško je naći, a u ovlaštenom servisu cijene nisu puno manje od nekog 911 iz tih godina pa servis "košta"  :shok:
Uglavnom ovo je pravi budući klasik, redovno ga servisiraj i nećeš imati problema s njim, solidni su to auti sa malo elektronike i mehanički su jednostavni, kasnije S verzije sa 16v glavom su malo kompliciraniji i osjetljiviji.
Ugodne kilometre želim  :good: :byeg:
let\'s rock!

Offline Retroauto

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Porsche 944, Peugeot 405, Mercedes-Benz O303, i do nedavno BMW 745i
« Odgovori #16 : 17 Svibnja, 2016, 09:29:50 »
Da zapravo sto se kvaki tice imate pravo, jer onaj dio koji sam maloprije spomenuo da sam mijenjao, prije nego sto sam ga nasao na ebayu trazio sam po njuskalu mehanizam brave od Golfa 2 i zapravo mi se cinilo da mehanizam i je drugaciji, tako da ocito one samo izvana izgledaju isto, sto se tice "Porsche" gravure na njima, to je na modelima poslije 85'  :blink:
Imam srece sto je prosli vlasnik zamijenio zupcasti remen i sve spanere prije dvije godine, to sam i provjerio a dobio sam i sve stare dijelove od njega koje je zamijenio  :biggrin2:
Kvacilo je navodno jos uvijek original sto znaci da bi me ta investicija mogla uskoro cekati, makar se cini da je jos u dobrom stanju, ne trese nista, lovi na sredini, nije tvrdo  :blink:
Sto se tice voznje je jako je sitan auto iznutra :lol: na straznjim sicevima netko tko je visi od 160 cm nemoze niti sjediti jer nema mjesta za glavu doslovno, jos noge ajde pomakne se sic malo naprijed pa nekako, ali i to eventualno u krajnjoj potrebi  :lol: imao sam peglicu do nedavno i skoro mogu reci da je u njoj iza bilo vise mjesta haha, ali naravno ovo ni nije auto za vozit sada neznam sta, naravno morao sam probati...
Stvarno ide jako dobro, ima jedan specifican zvuk kada dode na vise oketaje... Kako drzi zavoje moram priznati da nisam bas isprobavao krajnje granice haha, jako je stabilan i zbog njegove raspodjele tezine koja je skoro idealnih 50%-50% zbog toga sto je getriba smjestena iza zajedno u kucistu sa diferencijalom, ali na autu su trenutno gume koje su malo starije, Bridgestone Potenza iz 2004, tada su kupljene nove bas za njega i dobio sam cak i racun od tih guma, a svi misle da su potpuno nove jer nisu potrosene ni malo, samo su malo tvrde, ali tako i tako kao sto sam vec rekao nece se voziti utrke s autom pa ce i to malo pricekati :don-t_mention:

Offline dado

• Antique Member
« Odgovori #17 : 17 Svibnja, 2016, 21:20:41 »
Jel jos zuji sta u zadnjem djelu

Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk

Offline Retroauto

• Junior member
  • **
« Odgovori #18 : 17 Svibnja, 2016, 23:09:40 »
Jel jos zuji sta u zadnjem djelu

Ne razumijem pitanje haha...

Offline MarioR34

« Odgovori #19 : 18 Svibnja, 2016, 00:28:58 »
Odličan je , bezbroj sretnih kilometara sa njime .

Dali sada navijaš za Porsche  , znaš ono u utrkama ,GT  , World endurance series  i to :D:D

Offline Retroauto

• Junior member
  • **
« Odgovori #20 : 18 Svibnja, 2016, 00:54:39 »
Odličan je , bezbroj sretnih kilometara sa njime .

Dali sada navijaš za Porsche  , znaš ono u utrkama ,GT  , World endurance series  i to :D:D

Hvala  ;D
Iskreno ni ne pratim bas utrke, a kamoli da navijam...  :nea:
Ja sam samo auto entuzijast koji obozava aute a pogotovo oldtimere i nije da imam najdrazeg proizvodaca...  :blink:

Offline moco1abarth

« Odgovori #21 : 18 Svibnja, 2016, 10:08:20 »
Sad gledam njuškalo i vidim da sam ga zamjenio sa onim bijelim sa istim interirom. Ovakav se jedan prodavao tu u Puli ali neznam dali je interijer prije ili poslije redizajna. Moj je bio 87' pa je zato na kvakama bilo ugravirano "porsche". Uglavnom super auto i stvrno ga je gušt voziti, uživaj  :good:
let\'s rock!

Offline Retroauto

• Junior member
  • **
« Odgovori #22 : 18 Svibnja, 2016, 10:43:46 »
Ahaa, da vidio sam taj bijeli, to je uvoz iz Amerike, vidi se po branicima, i jos dosta sitnica, i opcenito u svijetu su puno trazeniji ovi europski modeli, imaju vecu vrijednost tako da mislim da je on malo pretjerao sa cijenom... Ali tko zna, svaka roba ima svog kupca...  :dntknw:

Offline dado

• Antique Member
« Odgovori #23 : 18 Svibnja, 2016, 15:25:44 »
Znam taj auto, pregledan je bio totalno jer sam ga htio uzeti, pripremi novi kumplung i rjesi zujanje u zadnjem kraju, atraktivan je al nije takav kao sto ga predstavljas

Offline Retroauto

• Junior member
  • **
« Odgovori #24 : 18 Svibnja, 2016, 15:36:38 »
Sto bi to tocno trebalo znaciti da nije takav kakvim ga predstavljam?  :dntknw:
Tocno sam rekao sve podatke o autu, kilometraza je provjerena, auto nemoze biti u boljem stanju ako mi ne vjerujete koga zanima moze auto uzivo vidjeti, koji sam to tocno podatak krivo predstavio? Kuplung je u solidnom stanju kao sto sam i rekao normalno lovi na pola i nije tvrd i po nicemu se ne moze zakljuciti da bi mogao brzo otici, a u zadnjem kraju nista ne zuji.  :confused: Mozda govorite o drugom autu...

Offline dado

• Antique Member
« Odgovori #25 : 18 Svibnja, 2016, 15:55:23 »
Auto bio u zg, otisao u pulu, prodavao se za 9, vratio se u zg, cijena bila 9, pa 7 ja ga trebao uzeti za 4, to je taj auto SIGURNO

Offline dado

• Antique Member
« Odgovori #26 : 18 Svibnja, 2016, 16:00:05 »
Dali je dobar, je jer na ponudi drugih i nema a ako se i pojave losi su, a za ovo drugo neka sad ostane ovako kako ti kazes da ne ispadne da ti spamam temu, ali viruj mi ako se u ista razumim to su auta sigurno jer sam ih par promjenio hehe, uglavnom rezime svega, ista poimanha za neku stvar ocuvanosti sigurno nisu iste za sve, dobar primjerak sigurno ali ja sam bio odustao jer za ono sto sam ja htio nije bilo prostora, neznam koliko si dao ali njima ce cijena sigurno rasti pa stoga uzivaj

Offline Retroauto

• Junior member
  • **
« Odgovori #27 : 18 Svibnja, 2016, 16:16:06 »
Dobro, i tvoja steta sto ga nisi uzeo... Ja sam auto predstavio tocno onakav kakav je i nemam razloga lagati niti izmisljati jer je kupljen iskljucivo za sebe a ne za preprodaju, zato kazem, slobodno reci koji sam to tocno dio krivo predstavio kod auta...  :blink: Netko tko je vidio auto uzivo i isprobao ga nemoze reci nista lose o autu osim onoga sto sam i sam rekao neki dan a to je da su gume tvrde, da bi trebalo promjeniti prednje amortizere i potokariti diskove... Ali sigurno nisam rekao nesto krivo jer nemam razloga za to  :blink:  Nikakav kuplung niti zujanje nije problem...  :confused:
Da se razjasnimo auto nije nov i nigdje nisam niti napisao da je, ali je, u odlicnom je stanju...
Cijenim tuda misljenja i prihvacam savjete, primjedbe, samo ne zelim da me netko proziva da sam nesto krivo predstavio a nisam  ;D

Offline dado

• Antique Member
« Odgovori #28 : 18 Svibnja, 2016, 16:25:30 »
Dobro, bitno je da si ti zadovoljan, ja nisam bio i gotovo, nemoj da ti sad napominjem kako i sta, ti lipo gustaj, ja ti kazem koliko sam ga treba platit, dali se trenutno moze naci bolji, nemoze, dali je ono bio kako ga je predstavljao vlasnik na oglasu i u prici to NIJE

Offline dado

• Antique Member
« Odgovori #29 : 18 Svibnja, 2016, 16:33:50 »
Dok je bio prvi put u ZG na drugim felgama bio sam zainteresiran jer je imao fuxice na sebi, kasnije je otisa u pulu, stavljene su sad ove serijske felge, ja nisam htio uzeti jer ako tvrdis ko prodavatelj da auto nije diran, da je tvornicki onda auto takvo mora biti, a dalji je dobar, je jer su svi davno umrli, gdje koji se pojavi, ali ne kontam spiku kad se nesto prodaje kao da netko tko to dodje vidjeti nece pregledati auto, da nebi bilo nesporazuma, ovo je donar dobar primjerak ali koji treba bojanje, kumplung i jos neke stvari jer sam od onda kupio prodao dosta suta pa sam ga resetrirao, sjecam se da je obojan keder stakla na vratima, nihansa nije ista jer du bojani bokovi, pa vrata, pa svasta nesto, auto je ravan i nihe imao vecih udaraca, ali je netko jebeno sktr bio i radio parcijalno, taj auto da sam uzeo bio odmah dao obojati her on to zasluzuje, laiku frnomenalan a za inog tko zna idealan projekt za auto koje ima fenomenalnu osnovu jer nema trulezi i ravan je ali treba kako bi rekli amerikanci TLC, e kad to odradis inda imas vrh auto, i takodjer aj slikaj i stavi sjedala prednja i zadnja