Autor Tema: AlfaSud SVAR i ESVAR  (Posjeta: 76582 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline goran16v

Odg: AlfaSud SVAR i ESVAR
« Odgovori #135 : 10 Srpnja, 2016, 16:45:56 »
Ali mišljenje se i izražava nekom prosudbom ili tvrdnjom! :yes:
aj potucite se iza škole ili popite pivu da završi ova talijanska sapunica :drinks:

Nikad. Misljenje i tvrdnja nisu iste stvari pa se tako misljenje ne moze izraziti tvrdnjom. Tvrdnja se dokazuje argumentima.
U tome i jeste sustina rasprave.
« Zadnja izmjena: 10 Srpnja, 2016, 16:58:47 goran16v »

Offline chaos

« Odgovori #136 : 10 Srpnja, 2016, 18:18:31 »
Sve što se danas proizvede, a netko u bliskoj budućnosti za 10-20 godina to bude koristio povremeno ili svakodnevno, će biti osoba koja živi u duhu oldschoola.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline bubuleja

« Odgovori #137 : 10 Srpnja, 2016, 18:47:05 »
Sve što se danas proizvede, a netko u bliskoj budućnosti za 10-20 godina to bude koristio povremeno ili svakodnevno, će biti osoba koja živi u duhu oldschoola.
  jedino sta ce morati imati konjske zivce i brdo tel brojeva ovlastenih servisa..al zivit ce oldskul..
Adio mare

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #138 : 10 Srpnja, 2016, 18:57:02 »
Kad to tvrdiš,onda potkrijepi argumentima tu trvdnju.

Offline bubuleja

« Odgovori #139 : 10 Srpnja, 2016, 19:23:25 »
Kad to tvrdiš,onda potkrijepi argumentima tu trvdnju.
...moze al uz  :drinks:
Adio mare

Offline issigonis

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: inno mini cooper 1300 export x2...imv mini 1000...mini 1330
« Odgovori #140 : 10 Srpnja, 2016, 19:25:12 »
  :thmbup:   :lol: :lol:
Svi su ovde ludi,a samo ja imam papire..

Offline chaos

« Odgovori #141 : 10 Srpnja, 2016, 20:18:43 »
Citat: bubuleja
  jedino sta ce morati imati konjske zivce i brdo tel brojeva ovlastenih servisa.

Nikad ljudski rod , zbog svoje pokvarenosti , neće moći reciklirati onoliko smeća koliko ga proizvede.

Offline boresky

• Antique Member
  • Vozilo:: | SAAB 900 1981 |
« Odgovori #142 : 10 Srpnja, 2016, 21:11:11 »
Tehnologija ide naprijed.Injektori,pumpe i kompjuteri su zamijenili karburatore,ravne povrsine zaobljene,6V struju je zamijenila 12V,fenjere xenonska svjetla,obicnu kuku od aprox 14 cm parkirni senzori i tako dalje....
Do ovog gdje smo danas nas je doveo taj isti duh tehnologije i on ide dalje.Unapredjuje ono sto se danas proizvodi a jedino je sigurno da se nece vracati unazad.
Postoje samo slicnosti danasnjih sa autima odprije 30-40 i vise godina ali daleko vise je sve zakomplicirano samo radi necijeg profita.Uzmite si za primjer neki auto s kraja 90 tih koji ima neku qurtzevu "opremu" tipa klima,el.prozore,abs,centralno zakljucavanje a cega
Je bilo i jos ranije.Koji je to napredak takve aute presisao??
Jos uvjek potrosnja bilokojeg goriva nije svedena na na minimum,jos uvjek se drobe motori,trose kocnice,prnjave auspusi,hrdjaju manje-vise,pucaju stakla i gore zarulje....
Cilj je biti tu negdje i uvaliti hrpu nepotrebne informatike po visokoj cijeni.
Gade mi se osobno pa makar imali i 10 godina garancije koja uopce nije besplatna kak se servira.
Rasprava
Je ok i svi su mi u njoj izjednaceni,neznam kome da se priklonim jer moje misljenje je,opet,.drugacije i tako je sa svima koji koriste mozak....
-Pretpostavka je majka pogreške-

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #143 : 10 Srpnja, 2016, 21:29:03 »
Je,ali moraš argumentirat svoje mišljenje,ups, tvrdnju.

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #144 : 10 Srpnja, 2016, 22:00:24 »
Hrđa bez granica

Offline Darjan

« Odgovori #145 : 10 Srpnja, 2016, 22:17:21 »

Samo takvi auti će kao oldiji opstat,sve drugo će nestat u smeću.A takvi auti se skoro i ne voze,jer ako ga razdrndaš i takav ode u nebesa.Ima auta starih 10 godina koji se ponosno nose sa ostalim oldijima starim i preko 50 godina i cijene ima rastu u p.m.
Nije stvar u tehnologiji,kako sam rekao,svejedno jel je auto plastikaner,pun elektronike i zračnih jastuka,stvar je u ekonomskoj politici proizvođača,oni sve diktiraju.
Evo ti prilike o onome što ja pratim:Citroen C6,trenutno su bagatela,nač jednog sa malo km i spremiti ga 20 godina i onda izači sa njim u javnost,predviđaju mu sjajnu budućnost,ne ja nego malo veči mangupi od mene.

Deda, misliš li da istu budućnost nisu proricali Citroenu 2CV, Fiatu 500 i sličnim jeftinim autićama koji su danas dosta popularni, a davali su se u bescijenje? Svaki proizvod dostigne minimalnu tržišnu vrijednost, a u slučaju luksuznih modela pad vrijednosti je puno izraženiji, pogotovo kad dođu u ruke kvartovskih mangupa i momaka u usponu, ali cijena održavanja se ne smanjuje. Svako vrijeme nosi svoje...
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline big d

« Odgovori #146 : 10 Srpnja, 2016, 23:11:33 »
Da, dostupnost dijelova zna biti problem. Isto tako, tehnologija ide naprijed. Za Alfu GTV iz 1996. su se već printali neki nedostupni manji plastični dijelovi na 3D printeru uz trošak 50-100 Kn. Tko ima vremena, volje i nešto novaca će uvijek nešto smisliti.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #147 : 10 Srpnja, 2016, 23:24:04 »
Neznam jel jesu ili nisu,samo ti auti su u svoje doba motorizirali cijele nacije i kroz to su postali kultni auti,tak da njihov status oldtimera uopće nije bitan.To je sasvim neka druga brija bez obzira na originalnost i godišta.Sa druge strane tisuče drugih modela i marki automobila su otišle u zaborav i skoro su svi nestali.Treba još uzeti u obzir što je automobil općenito predstavljao u to doba,koliko dugo(količina i nije bitna) su se proizvodili.Gledajuči na dašnje aute,potpuno je druga slika svega,auto ne predstavlja ama baš ništa više od ekspres lonca za kuhanje,ili da poistovjetimo sa nečim modernim što je bliže: mobitelima.
Tko se danas okreče za nekim Fiatom Regatom,Alfom 33,Golfom kecom ili dujom,Mercedesom 123,Citroenom ZXom,XMom,kadetom jajetom ,Audijem 80,Jugičem,Ladom Rivom,Nivom,itd..baš nitko osim nekog zaljubljenika tih modela.
Sad onda zamisli što će tek biti za 20 godina sa autima koji sad imaju 10 godina, ako će ih još i biti za vidjeti sa obzirom kako stvari stoje u održavanju tih istih.
Nekad su ljudi puno teže dolazili do auta,bilo gdje,nisu ih bjesomučno drljali svaki dan kao danas,čuvali su ih i ponosili se njima,danas toga više nema.
Ne postoji skoro auto koji nakon manje od 10 godina nema preko 300 000 km,i što ćeš sa njime nakon toga.Ovi starci koji se još uvjek pronalaze opet rijetko da koji ima nakon 30 i više godina  više od 150 000km.Oni se još uvjek pronalaze,ali teško da možeš nači koji noviji auto sa tom kilometražom,a u budučnosti će biti još teže i to će biti beznačajno.
Evo ja tako gledam na to i akonto toga razmišljam tako,ne trvdim pa ni ne moram argumentirati,valjda.Jesam li u pravu ili nisam,živi mi bili,pa vidjeli.

Offline bubuleja

« Odgovori #148 : 10 Srpnja, 2016, 23:51:38 »
Citam i vjerujem..aj biliv...go deda go deda go..al malo nas tako misli bez uvjerenja s argumentima..ali bez tvrdnji o vremenu i kojem zivimo i koje gazi sve samo mashina guta potrosace bez osjecaja za ista a kamoli osjecaj za automobile ovog novog fujkavog doba koje ko carape fila sve samo da se jupi kupi
Adio mare

Offline chaos

« Odgovori #149 : 11 Srpnja, 2016, 00:23:52 »
I sad, nakon pročitana 2 zadnja posta, dolazim do zaključka da je Alfa Sud u biti uvod u ovo novo fujkavo vrime. Kupiš auto koje marketing fali tobože nekim izumima stoljeća i ono iščezne za 2-3 godine.