upravo sam opjeskario šasiju.....
navodno bi stari lim trebalo "pjeskariti" mljevenim kukuruzom, budući je pjesak pretvrd.....
kupio sam u Lučkom ( ne smijem raditi daljni marketing ) epoksidni temelj ( filer ), skuplji je od onih šta se nude po maloprodajnim dućanima, ali je tvrd kamen kad stisne....
lakirer je namjestio špricu na način da daje puno zraka, a malo temeljne boje, na način da je mlaz tekućine usko usmjeren.....
dok ga je nanosio izgledalo je kao da ga nanosi penzlom, preko tri sata je nanosio cca 3 litre temelja....
na taj način je postignuto to, da je temelj pod jakim pritiskom zraka utisnut u pore, kada bi ga nanosio u širokom mlazu, dobio bi film, koji nije ušao u mikro pore, što je jako bitno vezano za prionjivost, hrđu i dr.....
nakon toga ( 20 min poslije nanošenja temelja ) koliko sam razumio, išao je mat poliuretan za kamionske šasije...
a ostale dijelove sa špric kitom, od iste firme, jako je dobar, pokriva, suši, čvrst i tvrd.....
navodno, epoksidni filer ili temelna boja, sto je isto, se u dva-tri dana toliko stvrdne da je kasnije teško prionjiva za druge slojeve, te se mora čim prije ili bojati ili špric kitati što smo i napravili......
puno sam slušao i čitao o tome, sad kad je posao iza mene siguran sam da je stvar napravljena kako treba.....
kemiju sam uzeo u Lučkom kod profića, pjeskario u Ježdovcu također kod iskusnog i ok lika, zaštitu je radio čovjek kojeg se čeka mjesecima, planiram ga završno lakirati u Sv. Nedelji također kod profića....
Sretno.....