Autor Tema: Priprema lima automobila nakon pjeskarenja kako ?  (Posjeta: 26756 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline LorkyVW

• Oldschool rookie
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: VW BUBA 1300
Priprema lima automobila nakon pjeskarenja kako ?
« : 05 Lipnja, 2016, 12:29:33 »
Pozdrav,zanima me sto nakon pjeskarenja?

Slazem jedan automobil koji cu pjeskariti kompletan sada me zanima sto poslije pjeskarenja,dali je potrebo stavljati anitokorozin na cisti lim ili mogu direktno dvokomponentnu temeljnu odmah na lim ..... zanima me koja je najbolja solucija i princip

radi se o ovom automobilu :
http://www.oldschoolhr.com/forum/index.php?topic=14179.0
« Zadnja izmjena: 05 Lipnja, 2016, 14:02:29 LorkyVW »

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
Odg: Priprema lima automobila nakon pjeskarenja kako ?
« Odgovori #1 : 05 Lipnja, 2016, 12:35:46 »
2k temelj na lim i to je to, nikakav antikorozin osim ako je stajalo pa zahrđalo.
Hrđa bez granica

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #2 : 05 Lipnja, 2016, 13:25:04 »
Ako nije jako zarđao najbolje je auto uopće ne pjeskariti jer se poslije pjeska ne možeš riješiti.
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline LorkyVW

• Oldschool rookie
  • Vozilo:: VW BUBA 1300
« Odgovori #3 : 05 Lipnja, 2016, 14:02:07 »
2k temelj na lim i to je to, nikakav antikorozin osim ako je stajalo pa zahrđalo.

radi se o ovome automobilu http://www.oldschoolhr.com/forum/index.php?topic=14179.0

Offline Mirko

• Olschool apprentice
  • *
  • Vozilo:: Land Rover 2a
« Odgovori #5 : 07 Lipnja, 2016, 10:14:09 »
upravo sam opjeskario šasiju.....
navodno bi stari lim trebalo "pjeskariti" mljevenim kukuruzom, budući je pjesak pretvrd.....
kupio sam u Lučkom ( ne smijem raditi daljni marketing ) epoksidni temelj ( filer ), skuplji je od onih šta se nude po maloprodajnim dućanima, ali je tvrd kamen kad stisne....
lakirer je namjestio špricu na način da daje puno zraka, a malo temeljne boje, na način da je mlaz tekućine usko usmjeren.....
dok ga je nanosio izgledalo je kao da ga nanosi penzlom, preko tri sata je nanosio cca 3 litre temelja....
na taj način je postignuto to, da je temelj pod jakim pritiskom zraka utisnut u pore, kada bi ga nanosio u širokom mlazu, dobio bi film, koji nije ušao u mikro pore, što je jako bitno vezano za prionjivost, hrđu i dr.....
nakon toga ( 20 min poslije nanošenja temelja ) koliko sam razumio, išao je mat poliuretan za kamionske šasije...
a ostale dijelove sa špric kitom, od iste firme, jako je dobar, pokriva, suši, čvrst i tvrd.....
navodno, epoksidni filer ili temelna boja, sto je isto, se u dva-tri dana toliko stvrdne da je kasnije teško prionjiva za druge slojeve, te se mora čim prije  ili bojati ili špric kitati što smo i napravili......
puno sam slušao i čitao o tome, sad kad je posao iza mene siguran sam da je stvar napravljena kako treba.....
kemiju sam uzeo u Lučkom kod profića, pjeskario u Ježdovcu također kod  iskusnog i ok lika, zaštitu je radio čovjek kojeg se čeka mjesecima, planiram ga završno lakirati u Sv. Nedelji također kod profića....

Sretno.....

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #6 : 07 Lipnja, 2016, 16:55:49 »
Ovaj opis je točno onako kako se radi sa takozvanim ''heavy duty'' materijalima.
Postoji - ''milion prajmera''. Nije svaki prajmer ''prajmer'' bez obzira bio on ''jedan ka'' ili ''dva ka''. Postoje jednokomponentni tankoslojni, postoje debeloslojni, postoje dvokomponentni tankoslojni, debeloslojni...Postoji ovo, postoji ono... Postoji ''sve za svašta''. Najveći Problem u današnje doba je ''prokleti internet'' koji je iznjedrijo milion majstora koji, eto - sve znaju. Diploma by Google. Od ''nauči skijati'' pa do - ''upravljaj baržama po nabujaloj rijeci''. Za sve postoji adekvatan Forum.
Ako se nanaša DEBELOSLOJNI prajmer - on je takve strukture i konzistencije i svojstava da, ma gle čuda,  :meeting: BUDE DEBELOSLOJAN. Ako ideš tankoslojni materijal ''nabacat na debelo'' po principu ''ma nek ga ima - bolje će štiti TO NIJE DOBAR POSAO. Debeloslojni materijal u svom debeloslojnom namazu NEĆE PUCATI. Tankoslojni ako se nanese ''prst debelo'' - puca. Također.. Postoje prajmeri za vertikalne i nadglavne površine, a postoje prajmeri za horizontalne podloge. Isti materijal, ali sa drugom oznakom. Tamo gdje se primjenjuju u specijalnim uslovima - to je tamo bitno. Za ''ogradu stepeništa'' - to nije bitno. Za neku nosivu konstrukciju mosta ili kakvog nadvođa krova ili kakva druga specijalna namjena - tamo je to bitno. Također - postoje premazi koji su elastični, a shodno tome postoje i premazi koji su kruti, odnosno ''plastični'' u smislu nanosa na ''konstrukciju koja diše''. Postoje nanosi koji su nakon sušenja tvrdi ''kao kamen'', a postoje i oni koji su ''mekani''.
Postupak koji je ovdje opisan je za debeloslojni namaz i tako se radi baš radi ovoga što je rečeno - da se pod jakim pritiskom, ''na usko'' mala količina materijala nanaša na malu površinu kako bi premaz ''stigao'' dospjeti u pore i pukotine na površini.
Kad se radi sa tankoslojnim materijalom - preporuka je da se ''prva ruka prve ruke''  ;D nanese ''na maglicu'' odnosno da se samo ''napraši'' površina ''na prozirno'' - doslovce ''tek tako da je nečega na površini''. Nakon Toga se nanaša tankoslojno ''ostatak prve ruke'' da se u tankoslojnom nanosu popune sve pore, pukotine i neravnine.
Nadalje... Što se tiče pjeskarenja - o tome ne bi jer ''svako ima svoju politiku'', a o načinima pjeskarenja, kao i sa samim medijem s kojim se pjeskari ne bi bio dovoljan ni cijeli Forum kojeg ću, eto, prilike radi  ;D nazvati www.pjeskarenje/forum.hr .
Nedavno sam bio u nekom društvu u kojem je neki znalac, ili  :pleasantry: ''znalac''  :pleasantry: potegao priču kako je najbolje pjeskariti miksom sode, suhog leda i - ljuski oraha i lješnjaka. Kad sam ja došao na red za repliku ja sam rekao da je novi trend u svijetu vrhunskih restauracija pjeskarenje suhim devinim govnom. Nisam ulazio dublje u diskusiju čisto da im potaknem želju za guglanjem  pojma '' rust removal cammel shit blasting''.  :read:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Abnorm Al

« Odgovori #7 : 07 Lipnja, 2016, 21:35:11 »
Evo sada malo povijesnih činjenica:
Pjeskarenje devinim govnom nije neka novost. Još su stari rimljani tako pjeskarili svoja bojna kola. Navodno su zato i išli u širenje carstva, ne bi li u svojem carstvu imali i deva (izvor: Shitypedija). Problem se javlja u vrijeme britanskog kolonijalizma kada su, vođeni što većim profitom, britanci prežderavali deve. Nije im bilo dovoljno da pjeskare svoje old-kočije i old-zaprežna-kola, nego su izvozili devino govno čak i do sjeverne amerike. Sve je to trajalo dok deve nisu ostale bez repromaterijala, a okolina gdje one žive postala pustinja. Zato su deve i dobile grbe, jer su u doba krize pasle po rijetkim oazama, preređivale, skladištile govno i onda srale u sjedištu opg-a, otkupnog centra ili zadruge. Zbog povećanih troškova proizvodnje samog govna, takva vrsta pjeskarenja je jako skupa pa se sukladno tome koristi samo u iznimnim slučajevima i sa manjim količinama, npr. za izbijeljivanje zubnih proteza i sl. Baš je neki dan bila emisija o tome na Discovery-u.
nekad su i auti imali dušu .................. danas je ni ljudi nemaju

Offline chaos

« Odgovori #8 : 07 Lipnja, 2016, 23:08:21 »
Ako "pjeskariš" devinim govnom jel očišćena površina onda pocrni ka npr. kosa?   :umnik2:
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline HILLMAN

« Odgovori #9 : 07 Lipnja, 2016, 23:17:55 »
To se onda zove govnarenje.
bitno je znati šta neznaš

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #10 : 08 Lipnja, 2016, 10:01:07 »
Treba još napomenuti da se ne koristi svježe devini govno, već se suši bar 6 mjeseci (pustinjski uvjeti) a nekon toga preša pod visokim pritiskom i melje u gotov proizvod. Mljevenje obavljaju na licu mjesta žene vodiča deva ili sam majstor shitarman.
međutim postoji moderniji postupak u kojem se koristi mljeveni dijamant za uklanjanje hrđe te nakon toga plastične perle kojima se tretirana površina plastificira. Za ponjenje pora i pukotina najbolji je tekući puder za lice kojeg koriste RTL-ove voditeljice. Stvarno prekriva sve kad se nanese u debelom sloju.
Meni je najdraže čišćenje polusmrznutim snijegom. Treba pronaći zasniježenu površinu sa 30-ak cm sniježnog pokrivača sa lagano zamrznutim gornjim slojem. Auto se jednostavno preveze dionicom od 200 m i hrđa je uklonjena.
Istin, ovo vrijedi samo za podvozje i doljnji dio karoserije, za ostale dijelove treba koristiti dublji snijeg.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #11 : 08 Lipnja, 2016, 12:19:37 »
Pa da... Nije da sad roka balegom po hrđavom limu ili po zubnoj protezi... Pa dajte budite malo ozbiljni.   :nea:
Govno se suši i granulira u veće ili manje granule za fino i malo grublje fino pjesk...  :no: pardon - kemelšitiranje.
Postoji i hard core granulat sa košticama datulja...   :read:
Mada...  :scratch_one-s_head: Koliko sam shvatio...  :scratch_one-s_head: Taj kemelšiting nije sad neka revolucionarna fora, kao što je rekao kolega AbnormAlni, nego je to više, po meni, Marketing i neka svojevrsna zaštita samih majstora jer se kasnije ne možeš žaliti u stilu ''Usr'o mi je auto!'' kad si svjesno išao na - kemelšiting.  :dntknw:
« Zadnja izmjena: 08 Lipnja, 2016, 12:24:53 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline issigonis

• Antique Member
  • Vozilo:: inno mini cooper 1300 export x2...imv mini 1000...mini 1330
« Odgovori #12 : 08 Lipnja, 2016, 13:23:05 »
NIKAD nemojte "govnarit" auto sa devinim suhim govnom ako nije od kvalitetnog proizvođača.

Birajte uvjek govno sa "sretnih uzgajališta" di se deve slobodno kreču,a ne sjede zatvorene u krletkama za deve.

Puno je finije i nežnije za naše trulje.A dio prihoda ide i za PGP LGBT zajednice.

Ja sam se tak za..bo i kupil K-plus sitnogranulatno sušeno govno madagaskarske deve,na kraju se ispostavi da to čika Todor mješa sa suverenobocvanskim nefiltriranim govnima koji se ne suše prirodnim putem več "prisilno",i sad mi je limarija grbava ko noge prosječne folk pevačice :suicide:

Koji ste vi likovi :good: :good: :bravoo: :bravoo:
« Zadnja izmjena: 08 Lipnja, 2016, 13:25:27 issigonis »
Svi su ovde ludi,a samo ja imam papire..

Offline Zvonimir1985

• Antique Member
  • Vozilo:: švabe, talijan, englez te pokoji japanezer
« Odgovori #13 : 08 Lipnja, 2016, 13:58:19 »
Ovako vecina legendi i pocne! Mrak!

Offline Mihajlo

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21, P106, Vitara turbo
« Odgovori #14 : 08 Lipnja, 2016, 22:43:35 »
bude neki group buy za taj premium kamel šit?

da znamo kalkulirati na vrijeme.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.