Autor Tema: Problem na leru Rekord 2.0 POMOC!  (Posjeta: 20594 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pišta

Odg: Problem na leru Rekord 2.0 POMOC!
« Odgovori #15 : 11 Kolovoza, 2016, 12:51:00 »
Evo da se i ja ubacim,s obzirom da imam el. paljenje.
Bobona mi je Bosch 1227020009 kak veli Božo ,razvodnik palj. 040,ali imam modul od W-Audi  ;D grupacije, FAIROHILO  koji  paše u šaraf.Radi dobro,ne savršeno,jer ima malo podrhtavanja u leru,ali vjerovatno kut paljenja nije 100% točan,moramo se Božek i ja poigrati,jer nemam oznaku na remenici radilice.

Offline bozidar

« Odgovori #16 : 11 Kolovoza, 2016, 14:51:15 »
@ Pista : bude tebi Bozek dal jedan origigi modul ( imam ih par komada ) , napravili budemo i oznaku za paljenje na remenici i sve ce biti OK !   :smile:

@ Igorman : gle , nabavis sve koje sam napisao i opet mozda nece raditi , ako ce uopce raditi , i to iz ovog razloga - krivi kabel elektronike !
Mora biti original Bosch , ako je kabel za modul od Kadett-D 1.8 GT/E npr. , taj Opel ima Siemens modul ali i Siemens kabel gdje su zice sasvim drugacije rasporedjene ! Fizicki sve pase ali krivi ( mislim - drugaciji ) raspored zica za Opel CIH paljenje .

Ako se i ima original Bosch modul , on mora biti na svojoj original aluminijskoj ploci i nikad se ne smije odvajati bez veze ! Zbog cega ?!  Zbog toga je modul prije nego se stavi na aluminijsku plocu se namaze sa nekom pastom ( termoabsorbirajuca ) , kojoj je svrha u pogonu toplinu sa modula prenijeti na plocu . Ako se nema te paste ( ili ako se bez veze odvajao modul od ploce ) , jako velika vjerojatnost ti je da ce ubrzo modul pregorjeti ! Naravno da se ima posebno za kupiti takva termoabsorbirajuca paste , ali tesko tako nesto u nasim balkanskim , nazovi , drzavicama !

Eto , to je sve " sex " kada se prelazi na beskontaktno paljenje . To paljenje je bez razgovora bolje od platina , ali samo kada je potpuno novo . Ovako , kada se skupljaju sa svih strana dijelovi , radit ce to ako je ispravno , ali pitanje je do kada ? Nakon nekih 300 000 km i 30 godina starosti ocekivati da elektronika radi jos toliko , moze ali i ne mora . Ja sam kod voznje sa elektronskim paljenjem uvijek imao jos jedan kompletan set u slucaju kvara sa sobom ( razvodnik , modul na ploci , bobina , kabel ) , ali sad samo - platine . Uz ispravan kondenzator i bobinu vozim se koliko hocu bez razmisljanja o mogucem kvaru . Naravno , uvijek imam i rezervu sa sobom , mada sam prije mjesec  dana u Sibeniku slucajno sreo jednog kolegu sa foruma koji ima Rekorder C i poklonio sam mu jedan kondenzator jer nije imao original na razvodniku .
« Zadnja izmjena: 11 Kolovoza, 2016, 14:56:08 bozidar »

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #17 : 11 Kolovoza, 2016, 15:19:05 »
To sto si ti bozo ostario i na platinama ne znaci da te paste nema za kupiti,kupio sam je dosta u zivotu i ima je za kupiti i imam je doma.
Nije to nikakav bauk.
Koristi se danas za sve elektronicke uređaje kojinimaju hladnjake odnraznoraznih tranzistora i do procesora na kompovima.

AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline bozidar

« Odgovori #18 : 11 Kolovoza, 2016, 15:23:29 »
Ajde Igore , konacno nekaj pametno i od tebe !

Offline Igorman

• Junior member
  • **
« Odgovori #19 : 11 Kolovoza, 2016, 15:32:49 »
Puno sranja sranja i sranja :D i opet ne valja. Potpuno se slazem sa tobom Bozo, ne mogu da ocekujem da radi savrseno posle 30i kusur godina....Dokle pali i fino ide ne treba nista dirati, mozda je u meni problem ne znam...narucio sam Boschovu original bobinu sutra stize...videcemo. Jos nesto, ja na mojoj remenici nemam oznake. Kako da napravim te oznake da budu tacne?  :whistle2:

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #20 : 11 Kolovoza, 2016, 15:35:13 »
@bozo

Pa sam si na prosloj stranici napisao da si ostario,tj prestar i plus rekao si da si na platinama.
Nisam ja nista rekao sto nisi napisao.
A mislim da sam odgovorom pomogao jer u chipoteci imaju te paste.
U boljem kompjuter shopu.
Elektronik neki shop itd.

Ja mislim da je skroz ok moj odgovor ali tvoj nije,pa nismo u 18 stoljecu.
Ima svega kod nas,ja se svaki dan iznenadim.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #21 : 11 Kolovoza, 2016, 15:45:07 »
Živim u državi koja je iznjedrila Fausta Vrančića. O njemu ćemo samo reći - Leonardo z Prvića.  :thmbup:
Iz te iste države je došao i Lavoslav Ružička.  :thmbup: I tamo neki čiko, Ivan Vučetić, koji je svijetu podario mogućnost da Horatio Cane nađe negativca bez jebemti, odnosno - čiko otkrio da svatko ima različit otisak prsta.  :meeting: Taaaa naaaaa...
U toj državi je rođen i Nikola tesla. Istina - on je, tehnički Austrijanac  :)) bez obzira što se Srbi i Rvati kolju čiji je Nikola.  :rofl:
Živim u državi koja je iznjedrila Milutina Barača. Genijalca  :hi: koji je u svijetu tehnologije isto ono što je spomenuti Austrijanac iz malenog austrijskog mjesta Smiljan Nikola Tesla u svijetu struje.
Živim u državi koja je prije 100-tinjak godina bila na samom svjetskom tehnološkom vrhu izrađujući tamo neki bezvezni ka bumm torpedo sa bezveznim žiroskopom.  :read:
Živim u državi u kojoj je priprost ribar MaaAAaariioo Puratić sa Brača,  za aaeeeee, nu Bogati, a eee nećuu naruuUukeee, nu izvlačit mrižu - pa je čiko složio nešto što je dalo vritnjak u guzicu pun šut naprijet u svijetu hidrauličkog pogona. Puretić Power Block madafaka! :yes2:
saaa, aaeee iste Bogati, dalmatinske stine, aaeee - imamo i lika čije su oni, oni.. Oniii, baterijske laaAAAampe, ae, osvojile aaeee ha a ciiiliii svit, Bogati.  :good:
Živim u državi koja je iznjedrila Franju Kajfeža - čiku kemičara koji je izmislio Valium/Apaurin - inače,  susjed našeg kolege Motohoda  ;D iz Ludbrega.  ;D Pa Hermana Potočnika.  :focus:  ;D koji je prvi pokazao ''Evo -  :meeting:  'vako treba izgledat' ta svemirska orbitalna stanica...  :perfeto: Kontaš?''
Marin Soljačić... Wi-Fi.  :perfeto:  :read: Njemu jebemo mamu kad susjed ide na godišnji pa ugasi router pa ti ostaneš bez flat interneta.  ;D
Pa ''Crrrniiii Davideeeeeee čimeee se ti baviiššš'' - odnosno Dawid Scwartz... Naravno - štaaaa bi Švaba ikad znao sam napraviti? kao i Golfa - radili mu Talijani, tako je i rock skupina Zeppelin otkupila nacrte i - ''iiiizmislijo Švaba cepelin''. ma nemoj, Bogati... Em je cepelin izmislio David Schwartz, em ga je Mirza Đomba najbolje vozio.  :))  :))
Pa onda Križevčanin Marcel Kiepach - izmisli čiko ni kriv ni dužan ''ja tee vooliiiImm DiiiiiIII naaAaAaa mooOOoo o o o o oO o''.
Živimo u državi čiji je je još jedan aaeeee damatinski sin reka ''Smokva, aaaee bogati, sidro ćaćine gajete, aaeee  - nima do mojega aaee Splita - Anton Lucić. On je izsmilia, aaeee svrdlo ono, ono za, ae naftu bužat goospeti.  :bravoo:  :bravoo:
Živimo u državi koja je svijetu dala Summamed, MP3 Player (aaaaaako ovo niste znali - 25 sklekova!!!) i još brrrdooooo brrdooo drugih ''naše gore list'' ljudi koji su ostavili neizbrisiv trag sa Slavoljubovom penkalom u svjetskoj povijesti pa da se ne može ''u nas'' kupit' neka gluparija poput ''ljepila za Bosch modul'' e pa jebemu zeca - ne vjerujem baš.  :dntknw:  :dntknw:  :dntknw:  :scratch_one-s_head:  :scratch_one-s_head:  :scratch_one-s_head:

https://www.links.hr/hr/termalne-paste-ljepila-05091215

http://www.njuskalo.hr/procesori/arctic-silver-aata-5g-dvokomponentno-termalno-ljepilo-oglas-4188171

https://www.protis.hr/products/details/termalno-ljepilo-arctic-silver-dvokomponentno-7g/61382

:hi:  :drinks:  :friends: 
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Pišta

« Odgovori #22 : 11 Kolovoza, 2016, 15:53:22 »
Puno sranja sranja i sranja :D i opet ne valja. Potpuno se slazem sa tobom Bozo, ne mogu da ocekujem da radi savrseno posle 30i kusur godina....Dokle pali i fino ide ne treba nista dirati, mozda je u meni problem ne znam...narucio sam Boschovu original bobinu sutra stize...videcemo. Jos nesto, ja na mojoj remenici nemam oznake. Kako da napravim te oznake da budu tacne? 
:whistle2:

Sa lijeve strane dole kod zamšnjaka ima otvor,na bloku ima ko neki šiljak koji se mora poklopiti sa malom bubuljicom na zamašnjaku i onda je u fazi.Na bloku kod remenice isto imaš šiljak i kad je u fazi, na remenicu staviš oznaku.Mislim da je tak,ak griješim nek me Božo ispravi

Offline Igorman

• Junior member
  • **
« Odgovori #23 : 11 Kolovoza, 2016, 16:46:33 »

e ovako izgleda kada stavim u GMT, i onda razvodna ruka mi skoro pokazuje na 1 cilindar svecice. Kako bi tacno trebala da stoji? Imate neku sliku ili slicno. A na prednjoj strani motora na remenici nemam nikakvu oznaku...

Offline bozidar

« Odgovori #24 : 11 Kolovoza, 2016, 16:54:59 »
Jos nesto, ja na mojoj remenici nemam oznake. Kako da napravim te oznake da budu tacne?  :whistle2:

Nema potrebe za oznakom na remenici kad je oznaka kod 20S masine kuglica na zamajcu i strelica na bloku ! Samo 20E masine imaju oznaku na remenici .
Za pravilno paljenje trebaju se poklopiti kuglica na zamajcu i strelica na bloku , to je 5 stupnjeva prije GMT . Ponekad zna biti ta strelica puknuta zbog netrucnog , nepazljivog rukovanja , onda se odprilike po slici napravi oznaka nesto malo nize od zakovice kojom je ucvrscen lim sa strelicom , inace je ta zakovica ujedno oznaka za gornju mrtvu tocku kod stavljanja u fazu glava / blok !

Kada je ovako podeseno paljenje , ruka razvodnika ( rotor ) treba tocno pokazati na prvi ili cetvrti cilindar , ovisno kako je slozeno paljenje , tvornicki Opel kada se poklope oznake paljenje je na 4. cilindru . Mozda si malo promasio kod stavljanja razvodnika u kuciste za jedan zub , ali mali problem je i sto imas razvodnik za stavljanje u 10 stupnjeva prije GMT jer je to razvodnik za inection , za 20E masinu ! Ma , sve se to sredi , samo polako , strpljenja !  :yes:  Bit ce sve OK !
Sorry , idem se sada malo voziti i na kavicu , ako ce bit problema , cujemo se opet !   :byeg:

« Zadnja izmjena: 11 Kolovoza, 2016, 17:03:15 bozidar »

Offline kađo-c

« Odgovori #25 : 11 Kolovoza, 2016, 20:09:18 »
Provjeri kut paljenja,za ovaj tvoj modul google kaze da je kao neki univerzalni,ako i rotor pokazuje na prvi ne znaci da je paljenje dobro,kod elektronike bez stroboskopa teško..ovako možeš 5-6 i više stupnjeva fulati,možda je i prerano tko zna.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline bozidar

« Odgovori #26 : 11 Kolovoza, 2016, 20:21:51 »
Tako je , 5-6 stupnjeva bi moglo biti razlika !Nista bez stroboskopa .
Kod mene na iducoj masini ovako izgleda podeseno paljenje kada je sve ispravno .
Zamajac na 5 stupnjeva prije GMT , a na razvodnik / kuciste i rotor / razvodnik bi trebalo biti " na milimetar " , nikakvo odstupanje , i naravno to kod novog lanca i lancanika na masini !

Offline Igorman

• Junior member
  • **
« Odgovori #27 : 12 Kolovoza, 2016, 10:22:58 »
Juce sam izmerio struju kada dam kontakt na bobini 12v je bilo. Mislim da mi palenje nije na mestu....Moracu da nabavim neki dobar stroboskop pa da se namesti kako treba... sve u svemu mnogo ste mi pomogli. Hvala na svemu :)

Offline bozidar

« Odgovori #28 : 12 Kolovoza, 2016, 11:10:03 »
Paljenje ti sigurno nije dobro , prvo treba taj razvodnik Bosch ...040 staviti kako treba . Kako je to razvodnik za 10 stupnjeva prije GMT onda i taj razvodnik treba staviti kada je masina stavljena na 10 stupnjeva prije GMT . To sad sam trebas pronaci .
Na slikama od moje masine imas 2 oznake na remenici . 5 stupnjeva i 10 prije GMT ( 10° je tvornicki za 20E masinu ) . Na zamajcu imas oznaku za 5° prije GMT , to preneses na remenicunapred ko na prvoj slici , onda pomaknes za otprilike koliko je na drugoj slici , to je 10° prije GMT . To se napravi da kada imas tih 5° p. GMT na remenici , za 4 mm sa krojackim metrom preneses oznaku u desno , to je onda tih 10° p. GMT . Na to se onda stavi razvodnik ko na prethodnom postu i jos malo korigira sa stroboskopom . Ali svakako nabaviti drugi modul i Bosch ...009 bobinu , onda ce sve biti 100 % !

Ja isto imam razvodnik od 20E masine , ali na platine Bosch ...235 ( zbog svojih razloga , ali imam i drugih od 1.9 , 2.0 ... ) i razvodnik je stavljen na oznaku ko na drugoj slici na 10° prije GMT . Isto tako je stavljen razvodnik Bosch ...235 koji sad vozim u Asconi , i sve je OK . Kod masine koju vozim paljenje je na 15° prije GMT , tada najbolje radi , jedna stvar zbog malo istrosenog lanca ali i zbog sportske bregaste osovine , tu je sasvim drugacije oznaka za paljenje nego kod serijske bregaste osovine , zato ti sve stavi na 10° prije GMT , upali stroj i jos malo podesi sa stroboskopom i sve ce biti OK ! Ako imas dobro uho , ne treba niti stroboskop , podesi se paljenje na sluh !

Offline Igorman

• Junior member
  • **
« Odgovori #29 : 12 Kolovoza, 2016, 15:41:25 »
ovakvi postovi kao sto je Gospodin Boz napisao nemere nigde sa se procita...Stavio sam u fazu, uzvadio razvodnik paljenja. namestio da se sve uklapa kao na slici kod tebe. Odmah drugi auto. mnogo lepse radi pali i super ide....prethodno mi je paljenje bio i p.m....srdacan pozdrav