O pozdrav gospon Bozidar :),ma nije nikakav vikend mehanicar

.Gledajte stvar je da najvjerovatnije te matice ne drze kak spada jer radi cega bi se incae ventili sve bolje culi nakon mjesec dva od kad su nastelani,po nekoj logici bi to trebale biti matice u pitanju.E sad kaj se tice hidopodizaca,situacija kad sam ja nekad prije dugo vremena slagal svoj motor u manti bitno je bilo blok zamijeniti jer je bil pohaban dosta,cilindri su imali zub.E onda smo mi nabavili blok di je bila i glava gore koji je imal jos tvornicke mjere cilindra,znaci nije bil opce pohabani(od stare askone koja je bila u lancanom sudaru stala u vocnjaku nekom 15 godina

).Na tom motoru je bila normalno i glava s tim hidraulickim podizacima.I sad kad smo slagali motor kolko se sjecam samo je bil stavljeni blok od te askone,ali glava je ostala od moje mante,samo smo stavili te hidraulicne podizace nutra.E sad znam d amozd aima razlika kud idu ti podizaci na koju bregasu i glavu,ali na mojem autu su oni radili bezprijekorno,to nisi nist mogel cuti,i motor radil super.Samo velim oni su isto stari jako,pa se su se valjda kod veceg pritiska poceli stopati kod vecih obrtaja,pa smo ih izvadili van i stavili stare mehanicke.E sad kad su bili natselani,ubrzo su s enakon nekog kratkog vremena rastelali opet,dosta se to sad cuje,pa bi htel si to posloziti kak spada.
E sad ovako bregasta koja nije nutra ima ove oznake:3455700 pa onda ima jedan broj 4 odvojen na drugom dijelu i ima jedno slovo D sa zadnje strane.
A glava isto koja nije nutra ima ove oznake:tamo u podrucju iznutra ispod di se stelaju ventili pise ovaj broj 08981689,a izvana sa strane di nejde usis/ispuh tamo pise XI9 i jos smalo dalje broj 9c
E sad neznam koji su od tih brojeva bitni,ali to su brojevi koji su gore.Znam da je najjeftinije i najjednostavnije da su mehanicki podizaci,i da su dobro nastelani,ali sve jedno mislim da kad su hidrulicni i dok su nastelani da imaju mozda malo veci pritisak na klackalice pa sve skupa to tise radi.Nisam strucnjak da znam kaj je bolje,al po meni nije nist lose stavit hidraulicne ako se vec mogu nabavit novi i ako jesu za taj blok ili bregastu.
Evo tu je link od podizaca koje sam ja nasel:http://www.ebay.com/itm/Hydraulic-lifter-tappet-Opel-CIH-Admiral-Ascona-Commodore-Diplomat-GT-Manta-/331763986735?hash=item4d3eacb12f:g:oncAAOSwL7VWp1x4&vxp=mtr#shpCntId
Gospon Bozo imate vi link od ebay-a od tih matica,jer ja ih nemogu opce naci na ebay-u,vec trazim par dana to ?