Autor Tema: Moj fićo iz 83  (Posjeta: 75067 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Čuvitar

Odg: Moj fićo iz 83
« Odgovori #225 : 30 Ožujka, 2020, 11:16:25 »
Je primjetija san, nije to puno ali dek ovamo dek tamo....
Takođe primjeri san da triger ima dvi oznake, normalnu i za 70Hp. Pretpostavljam da je to kad ide druga bregasta...

Sent from my KING_KONG_3 using Tapatalk

Šaka suza , vrića smija , ča je život vengo fantažija

Offline markozr

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Zastava 750
« Odgovori #226 : 30 Ožujka, 2020, 13:12:17 »
Na normalnu oznaku idu sve bregaste i std i jače, na 70hp ide samo a112 abarth 1050

Offline alfa fun

• Antique Member
  • Vozilo:: neka auta i motori
« Odgovori #227 : 30 Ožujka, 2020, 14:59:59 »
Je primjetija san, nije to puno ali dek ovamo dek tamo....
Takođe primjeri san da triger ima dvi oznake, normalnu i za 70Hp. Pretpostavljam da je to kad ide druga bregasta...

Jesi ti sastavija sve, vozi li? Idemo li u đir? Ima li veze ako kašljem? Samo pitam......
Nisam mehaničar, nisam megaextrajednistveninezamjenjivi autoexpert. Samo volim prometala. Običan sam. Vulgaris.

Offline Čuvitar

« Odgovori #228 : 30 Ožujka, 2020, 17:17:46 »
Sastavija - da
Vozi - ne - sad leti(samo kratki đirić)
Sretan - ne baš
Zašto - nešto čudno se događa - čudan dim na iberlauf čak malo na auspuh, nije klasika plavo , čak bili dim ali smrdi ko kuga, a nemogu povezat smrad, nikad nisan takav smrad osjetija iz ibera ili auspuha.
- i moran prominit pumpu ulja, kad se ugrije na radnu temperaturu pade tlak, ali to me manje brine.
Evo i video kako to izgleda.

Plan šta se dima tiće - probat poštelovat ventile ponovo, i prominit marku ulja. Ako ne iscipat ću ga macon.

@alfafun - nema veze ako malo kašlješ, važno da tebi nije ništa... Iman ti ja još malo izolir trake doma ako ćeš se samoizolirat...

Offline alfa fun

• Antique Member
  • Vozilo:: neka auta i motori
« Odgovori #229 : 30 Ožujka, 2020, 20:13:51 »
Koliko dugo je radia prije nego si ovo snimija? Ako si ivasol gura unutra, kod pranja, zna posli dimit dok izgori taj vrag.
A iscipat? Najlakše je iscipat, da san ja cipa svaki put kad nije valjalo, ne bi se na drva zimi grija.
Nisam mehaničar, nisam megaextrajednistveninezamjenjivi autoexpert. Samo volim prometala. Običan sam. Vulgaris.

Offline Bellof

« Odgovori #230 : 30 Ožujka, 2020, 20:19:37 »
Sastavia ga je ima dan, dva, kad je stavia prvi video di gasira i na njemu nema dimljenja, ivasol neće na auspuh.

Offline Čuvitar

« Odgovori #231 : 30 Ožujka, 2020, 20:46:33 »
Ma radija je po ure do uru prije videa, bez vožnje, i ovaj video di dimucka (dimi) je prije vožnje. Ivasolon su oprani samo klipovi, blok i ostatak je Iša u ultrazvučnu. Ako mu je ono malo gasa naškodilo nakon šta je radija uru i bija na radnoj temperaturi, onda san stvarno kupija smeće od djelova pa se nešto raspalo odma.
A cipanje je bila šala, nije palo s neba da bi se bacalo.
Bit će dobro, složit će se, triba prispavat i uvatit se posla.
Jedino mi je žaj jer san slaga po p.s.-u po knjigi. Zadnji put kad san slaga napamet i bez alata to još vozi. Jbg.
"Bilo je i gorih problema pa ih nismo riješili"

Offline markozr

• Veteran member
« Odgovori #232 : 30 Ožujka, 2020, 21:16:08 »
Meni ovo izgleda na vodu, pogledaj da nemisa negdi ako si kopa usis blizu je voda da nisi probija

Offline jeep frik

« Odgovori #233 : 30 Ožujka, 2020, 21:32:12 »
Mozda smjesa zraka i goriva nije dobra.

Offline Čuvitar

« Odgovori #234 : 30 Ožujka, 2020, 21:54:25 »
Mozda smjesa zraka i goriva nije dobra.
Ne vidim kako bi to imalo veze s dimom na iber?
Ali da ovo ne ide na sto stranica, ka šta san reka, prispavat pa dignut poklopac ventili, izmirit kompresiju, pa ako ne zaključin ništa udrit rastavit prije veće štete, radije još jedan put rastavit. Vrimena će bit očito.

Offline Čuvitar

« Odgovori #235 : 30 Ožujka, 2020, 22:00:41 »
Meni ovo izgleda na vodu, pogledaj da nemisa negdi ako si kopa usis blizu je voda da nisi probija
Je li može izgoreni antifriz tako smrdit? Je li ko doživija?
Sad kad promislin malo nemirno je i počeja radit ( pogotovo na minimumu) otkad je poče dimit. I još nešto, dimi više na leru, kad dignen đire skoro nestane i umiri se

Offline Bellof

« Odgovori #236 : 30 Ožujka, 2020, 22:33:47 »
Zna smrdit, ako je nova brtva glave gori isključi mogućnost da je antifriz nagriza i probija, a i vidia bi po rashladnoj tekučini da je fali, ako ni pumpa ne taji, pogledaj ti čep od kilera je li on ispravan.

Offline markozr

• Veteran member
« Odgovori #237 : 30 Ožujka, 2020, 22:38:08 »
spusta si glavu i blok a jesu li nove vide glave? prijatelj je ima zajeb punto 1.2 spusta glavu i blok vide kad se stegnu dodu do kraja navoja po meni misa vodu isto sranje san ima s novo slozenin motoron baza bloka lose odradena i misa vodu

Offline Nero

« Odgovori #238 : 30 Ožujka, 2020, 22:51:29 »
Meni je golf 2 gti zna jebacki bilo zadimit kad je pukla brtva glave.

Sretno, sreca u nesreci je sto sad imas vremena radit.
.....if I go to hell,then I hope that will burn well......

Offline ivmatic86

« Odgovori #239 : 31 Ožujka, 2020, 10:36:32 »
Bili dim je uvik voda. Ali jesi li baš 100% siguran (malo glupo pitanje) da dimi na iberlauf?. Specifičan smrad može bit kad se zagrije friško piturani ili oprani blok i ta traka na auspuhu. Kad bi god palija mašinu sa novo pituranin djelovima, onotanin auspuhon i čak samo dobro opranin djelovima smrdilo je i dimilo. Friške brtve isto smrde, pogotovo brtva glave koje se nekoliko puta mora POMALO grijat da bi pravilno epoxydirala (kemijska promjena) i zalipila.
Šta se karba tiče- nevirujen da su ti dizne uopče odgovarajuće, ima tu igranja, a i ako je rastavljan triba mu malo da dođe na svoje. Slikat ču i poslat kako je na mome. Mogu ti poslat i svu literaturu o karbovima koju san pročita pa se zabavljaj. Ali bilo bi najbolje da neko ko je vozija sa tin karbon na 903 napiše koje je dizne ima da je bilo ok. I onda kreneš od toga šta se karba tiče
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

The following users thanked this post: Nero