vozio sam te nove 7stupanjske mjenjače,konkretno mercedesovu e klasu i po meni je to užas. sve se prilagođava ekologiji i ekonomiji a ubija se i guši ikakav utjecaj vozača na ponašanje auta i jednostavno sve klizi lagano prema potpuno autonomnoj vožnji. Nema gušta to ni vozit, niti se da uživat u tome.. da,siguran je udoban i ne troši puno,lakše je za vozit automatic u gradskoj gužvi, ali ga nikad nebi kupio, a niti ću.
Od auta želim da ja s njime upravljam a ne on samnom, da ja njega vozim, a ne on mene.
Ne znam jesi li vozio ispravan 7g Mercedesov mjenjač. Ja ga vozim dvije godine, ne bih ga nazvao užasnim. Svi se slažemo u tome da je u gradskoj vožnji logičan izbor automatski ili automatizirani ručni mjenjač ali i na otvorenoj cesti imaju prednosti. Prošla su vremena kada su automatici trošili litru, dvije više u usporedbi sa ručnim, bili tromiji, imali manju max brzinu. Većina modernijih mjenjača ispravlja i nedostatke motora. Konkretni 7g vidio si da ima mogućnost manualnog šaltanja ručicom mjenjača a neki i tipkama na volanu ako je već tako dosadan, tu je još sport i comfort način. I ja volim ručne mjenjače, toliko da sam prije neku godinu kupio cijeli auto u Njem da bi tadašnji automatik auto preradio na ručni mjenjač. Slavonija, puno otvorenih cesta, najbliži grad 40 km, uživanje sa ručnim mjenjačem. Ali grad, stajanje u gužvi, pomicanje po metar, patnja.
Sa 7g automatikom ja se nekako uspijevam i zabavno voziti, nisam ga doživio užasnim, eto samo moje mišljenje. I da, ako ti je mjenjač zapamtio način vožnje tvog prethodnika pa tebi ne paše kako radi, da se resetirati na tvorničke postavke, ali vjerojatno to već znaš. I jako bitno, mijenjanje ulja, filtera i ispiranje mjenjača po Tim Eckartu, tada bi trebao dugo i dobro funkcionirati.