Autor Tema: Youngtimer - iz oglasa  (Posjeta: 122269 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Darjan

Odg: Youngtimer - iz oglasa
« Odgovori #105 : 20 Prosinca, 2019, 12:47:12 »
Sve je lijepo do servisa. Vidim i ove sa stopßgo i dvomasenim zamašnjakom, nikad krenut na semaforu. Retardmobili u nastanku.

Kakva je poveznica između dvomasenog zamašnjaka i Start-stopa?
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline Števa 071

« Odgovori #106 : 20 Prosinca, 2019, 12:54:17 »
Da,fakat kakva?? Naravno da nikakva ,auti imaju dvomaseni zamajac valjda 20 g,ajd mozda manje koju god,a start stop puno puno manje
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #107 : 20 Prosinca, 2019, 13:17:40 »
Poveznica je da prvi upali motor i ne kreće istog trena
drugi dali zbog same konstrukcije ili strah vozače da ne sj... skupi sklop također kreće sa zadrškom
Uostalom, možda sam vozio neispravan auto, ali prilikom dodavanja gasa se ponašao kao da razmišlja krenuti ili ne.
Bilo kako bilo, sva ta nova i napredna tehnologija zatupljuje i unazađuje ljude, htjeli ti neki priznati ili ne. To što sve možeš obaviti bez micanja iz stolice ne znači da je to dobro za tebe.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Števa 071

« Odgovori #108 : 20 Prosinca, 2019, 13:31:06 »
A i nisu svi šoferi kaj imaju vozačku.kreneš bez problema samo treba po gasu.
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline mojitobar

« Odgovori #109 : 24 Prosinca, 2019, 20:09:16 »
vozio sam te nove 7stupanjske mjenjače,konkretno mercedesovu e klasu i po meni je to užas. sve se prilagođava ekologiji i ekonomiji a ubija se i guši ikakav utjecaj vozača na ponašanje auta i jednostavno sve klizi lagano prema potpuno autonomnoj vožnji. Nema gušta to ni vozit, niti se da uživat u tome.. da,siguran je udoban i ne troši puno,lakše je za vozit automatic u gradskoj gužvi, ali ga nikad nebi kupio, a niti ću.
Od auta želim da ja s njime upravljam a ne on samnom, da ja njega vozim, a ne on mene.

built,not bought

The following users thanked this post: OVERDOSEDSPEEDJUNKIE, jeep frik

Offline spitfire MK1

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: triumph spitfire MK1, tomos automatic A3ML
« Odgovori #110 : 24 Prosinca, 2019, 21:43:40 »
Nova e klasa ima 9 stupanjski mjenjač. Koliko je zabavno? Mislim da se može voziti zabavno, ne toliko kao ručni, ali ipak.... Osim toga, gdje se sada može voziti "zabavno" kad nas stalno "gledaju". Ja razlikujem auto koji vozim kad trebam stići negdje brzo i sigurno, od auta koji vozim za gušt i ne žuri mi se nigdje. A o tome "nikad ga ne bi kupio" bi se dalo razgovarati. Nekad sam i ja tako razmišljo. Godine čuda rade... ;D

The following users thanked this post: bubuleja

Offline Zvonimir1985

• Antique Member
  • Vozilo:: švabe, talijan, englez te pokoji japanezer
« Odgovori #111 : 25 Prosinca, 2019, 02:24:43 »
Govori gospon kaj vozi novu E klasu ( bravo, jeben je )! Tako je! Treba razlikovat te stvari! Za everyday auto automatic all the time, a za gušt po želji!

Offline sigmafahrer

• Antique Member
  • Vozilo:: Citroen CX, Mitsubishi Sigma, Jaguar XJR
« Odgovori #112 : 26 Prosinca, 2019, 20:47:25 »
vozio sam te nove 7stupanjske mjenjače,konkretno mercedesovu e klasu i po meni je to užas. sve se prilagođava ekologiji i ekonomiji a ubija se i guši ikakav utjecaj vozača na ponašanje auta i jednostavno sve klizi lagano prema potpuno autonomnoj vožnji. Nema gušta to ni vozit, niti se da uživat u tome.. da,siguran je udoban i ne troši puno,lakše je za vozit automatic u gradskoj gužvi, ali ga nikad nebi kupio, a niti ću.
Od auta želim da ja s njime upravljam a ne on samnom, da ja njega vozim, a ne on mene.

Ne znam jesi li vozio ispravan 7g Mercedesov mjenjač. Ja ga vozim dvije godine, ne bih ga nazvao užasnim. Svi se slažemo u tome da je u gradskoj vožnji logičan izbor automatski ili automatizirani ručni mjenjač ali i na otvorenoj cesti imaju prednosti. Prošla su vremena kada su automatici trošili litru, dvije više u usporedbi sa ručnim, bili tromiji, imali manju max brzinu. Većina  modernijih mjenjača ispravlja i nedostatke motora. Konkretni 7g vidio si da ima mogućnost manualnog šaltanja ručicom mjenjača a neki i tipkama na volanu ako je već tako dosadan, tu je još sport i comfort način. I ja volim ručne mjenjače, toliko da sam prije neku godinu kupio cijeli auto u Njem da bi tadašnji automatik auto preradio na ručni mjenjač. Slavonija, puno otvorenih cesta, najbliži grad 40 km, uživanje sa ručnim mjenjačem. Ali grad, stajanje u gužvi, pomicanje po metar, patnja.
Sa 7g automatikom ja se nekako uspijevam i zabavno voziti, nisam ga doživio užasnim, eto samo moje mišljenje. I da, ako ti je mjenjač zapamtio način vožnje tvog prethodnika pa tebi ne paše kako radi, da se resetirati na tvorničke postavke, ali vjerojatno to već znaš. I jako bitno, mijenjanje ulja, filtera i ispiranje mjenjača po Tim Eckartu, tada bi trebao dugo i dobro funkcionirati.
:hi:

Offline mojitobar

« Odgovori #113 : 28 Prosinca, 2019, 14:19:34 »
Radilo se o godinu ipo dana starom e klasom sa 20ak k km,dakle vrlo ispravna i funkcionalna..vožnja sa tipkama funkcionira 15 sekundi,jer on sam počne prešaltavat kad hoće,ne sluša mene šta hoću jer kadvozim ne vodim se ni ekonomijom ni ekologijom kao sam auto,nego osjećajem,cestom i prilikama na cesti,a auto to nikad neće moć prepoznat,ma koliko senzora i kompjutera imao..dakle,za vozača—ručni mjenjač,za nekoga ko se vozi iz ugode ekonomije,nije ga briga i ne želi se zamarat samom vožnjom—automatika i autonomna električna vozila budućnosti..to je to
built,not bought

Offline spitfire MK1

• Antique Member
  • Vozilo:: triumph spitfire MK1, tomos automatic A3ML
« Odgovori #114 : 28 Prosinca, 2019, 21:53:13 »
Mogao bi se i složiti s tobom, ali možda imam premalo vremena da vozim iz ugode. Da ne mislim da je za pravu vožnju potreban ručni mjenjač, dupli fergazer i manje izolacije, vjerojatno i ne bi bio ovdje na forumu. Ne znam kako da vozim i uživam od semafora do semafora ili od kamere do kamere. Nažalost, rijetko se pruži prilika da sjednem u auto i starom cestom do Rijeke ili Zadra.

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #116 : 07 Siječnja, 2020, 12:20:56 »
SEX
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline chaos

« Odgovori #117 : 07 Siječnja, 2020, 20:31:18 »
ORGIJE!  :cool:
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline AnteLo

• Oldschool rookie
  • Vozilo:: nema za sada :)
« Odgovori #118 : 08 Siječnja, 2020, 20:49:51 »
https://www.facebook.com/marketplace/item/2554015961544089/
Nije nesto posebno ali rijedak prizor danas

The following users thanked this post: mitronni

Offline romyo

« Odgovori #119 : 17 Siječnja, 2020, 13:55:54 »
Kamo da stavim ovo....

Okej, jeftino Alfa Romeo 155 dijelovi, može i sve ovo što je ostalo.

C/P

Prodajem dijelove a može i kompletna ima papire i nije trula, auto ima šiber ispravan je al u zadnjih godinu dana nije otvaran jer se auto počeo prodavat u dijelovima.... Auto će bit još do ponedjeljka poslje ide u vječna lovišta ...
Goran Smajlagić Pula

PS Tako otkucajte na fejsu ime od vlasnika.