E taj Fica sa jebenim Boranicama bio mi je neki obicni dejli kar kak bi rekli Zagorci...

A ustvari za prave ture oldija vec sam onda v garazi imal pravog Ficu Kontrasha i to jebeno dobrog, zdravog a ne trulex koji ide dok se ne raspadne na grabi tehnickog pregleda!! E toga dobroga sam kupija jos za vrime ratnog doba, opsada i razaranja, slucajno ga otkrio u zelenom oglasniku par kuca dalje od zgrade na Jarunu di sam tada zivel!!! I oso ja da ga vidim a on lepi beli sa originalnim prvim gumama dijagonalkama OBILICEVO, napravljena limarija i novo polakiran kak su svi Ficeki bili jebeno dosadno beli.

Prvi Fica Kontrash mi je bil crveno beli ko FK Crvena zvezda, a posto sam ja fan zelene trave , kupim ja u NAMI konzervice uljane farbe kredenc ili rajngl zelene , e to je bilo to, nema dalje od zelenila. Odma ja zel kista i levodesno gorpadol Fica postane ono kaj ja volim, dvobojna Jugoslavenska limjuzina!

Na prvoj slici je rana faza tog mojeg farbentjuninga ,tek kupljen i regan, sparkan iza Name na Srednjacima pored Zastave 615 , uz Zastavu 750 i jos neki Jugo, cela Zastavina familija na okupu skoro, tak je to bilo 1995. jos , ali nije nazalost potrajalo dugo.

Jedan detalj bez kojeg meni Zastava 600 ili 750 s kontra vratima jednostavno nije kompletna jest emajlirano kromirani znak AMSJ koji je svaki Jugoslavenski sofer ponosno stavio na svoj automobil ako slucajno vec nije stavljen direktno u fabrici u Kragujevcu. Na tvornickim fotografijama iz tog doba vidim da su sa znakom AMSJ izlazili vec sa serijske trake , a ponekad je bilo manjka na skladistu pa su Fice bile bez tog krasnog ukrasa.

Savrsene OBILICEVO gume dijagonalke morali smo zamjenit , modernim radijalkama SAVA gumama koje su mi potrajale sve do sada , znaci od 1995. do danas skoro s tim da su mi skoro sve se raspukle same od sebe, i to na dvoru od stajanja, hajd dobro su i potrajale....

Na drugoj sliki se dobro vide te stare dijagonalke, bile su ko nove, ali se nekak vozilo s njima ko na valovima, vise plovilo...

Na sledecim slickama se vide ultimativne faze optickog tjununga do samog kraja kad sam ga prekrio sa miljon naljepnica koje sam povadio iz ladica i ormara a koje sam skupljao jos iz SFRJ!! Kad sam s naljepnicama popunio svu dosadnu belu povrsinu , na krov sam dodao par jebeno starih skija, sve sa krupnog otpada koje ljudi masovno bacaju a ja naso novi atraktivni zivot za njih!!

I paktreger na krovu je star ko i Fico sam, pocetak 60tih. Na njemu je seljeno par stanova, supa , tavana i podruma i jos se dobro drzi...