Autor Tema: Krntijine KRNTIJE  (Posjeta: 102253 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline krntija

Odg: Krntijine KRNTIJE
« Odgovori #240 : 23 Prosinca, 2025, 19:08:41 »
Posle koje leto, nasel se je kupac koj mi je iskesiro Marke za crveno belog kontrasa! Vidimo ga na priksi kako odlazi u beli svet...... :yahoo:
Sad sam ostal na bajsiklu, bez kolica, pa oces ili necers , trazim ja novog kontrasa i najdem ga , al nije bio dobar. Kratko sam ga imao , cak ga nisam ni tjuningovao mojom uljanom bojom iz garaze  :rofl:, tolko se brzo nasel kupac za njega da je to bilo za vmreti. Ni manje ni vise , ftopil sam ga Djaniju Sverku da si zdela zdelanca Abarta a dal ga je naredil prije nek je vmrel, ne bih znal.... :big_boss: Sliko sam ga na parkingu sa jednim od mojih svercanih Berlinskih auteka koje sam tam jeftino kupil pa skupo prodal na Jaksi. :yahoo:

++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

The following users thanked this post: sven

Offline krntija

« Odgovori #241 : 24 Prosinca, 2025, 15:46:02 »
 :yahoo: I tako ni pet ni set , osta prika preko noci bez Fice i icega na benzinski pogon, ne racunajuci sverc komerc s autima koji su bili za druge ljude!! Zamalo sam cuo veselo drustvo u birtiji prek ceste kak reve staru Hrvatsku kompoziciju o Titi i Pavelicu, Fici i Mercedesu.. :rofl: Pa si ja mislim, vec sam se vozil ko drug Tito u Fici , pa kaj se onda ne bi vozil ko Ante Pavelic u Mercedesu, nije neka razlika, oba su motorna kola, samo Mecka ima 3 kubika vise lima i malo vise trosi , si ja tak mislim. A i bilo je jos dosta tih Svapskih trulja u pogonu kod nas pa hajmo onda ubost kakega Repasa, Reponju itd.
I etoga , nasa jednog na istoku grada , prava krntija u raspadu na kvadrat , al me malo dosla pa hajde da se ljuljamo kad prolazimo drumovima i gudurama ljepe nase i njihove pa sve do plavega Jadrana, da dojdem tam ko pravi Jugosvaba , samo par decenija ranije u tom modelu W110 > ;D
Model je bio MB 190D , prava taxi limuzina za koju bi svaki taxist dva bubrega dao , samo da je vozi 24h na lozu, se razme..  I tako uzivah ja ko barba Ante koju godinu u repastoj limjuzini, cak mi je bila ideja da ju dam uredit pa da pravimo svadbe s njime da postanem i ja tajkun kao ostala bagra iz komsiluka... :P
Ali, corak, nema pajdo bez velikog ulaganja , kompletne limarije dole i gore i jos vise pa ja njega brzo utopih nekom ciganu na sajam pa nek si cigo nutra decu fura na sajmove i krupne otpade , stane u Mecku 5 frizidera i jos dva regala na krov , mamicuim njinu.... :lol:
Na ovim fotkama cist lepo zgledi kaj da je sisa sa trake u Stutgartu, ali izgled vara. :big_boss:

++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

The following users thanked this post: Hercules, DMGforLife

Offline krntija

« Odgovori #242 : 27 Prosinca, 2025, 20:17:04 »
  :kokice: U to doba 90/tih vozikajuci se starim dobrim  ponijem po gudurama raznijeh kvartova, u nekom corsokaku otkrijem neko vozilce sa brojem tel na sajbi, rekoh sebi, zanimljiva pila, vidim da je trulex, znaci za par stoja bum ga zel... Tak je i bilo, tu na slici ga slepamo na stangu meni vu dvora.  Taj je bil jedini u Jugi takve vrste, a morti i  nije, ali je sad jedini u HR i jos postoji ali ne kod mene.  :biggrin:

Offline krntija

« Odgovori #243 : 29 Prosinca, 2025, 18:57:16 »
 :biggrin: ijopet zatrebah svakodnevno vozilce za odlazak na poso , sajam, plac , more itd, i nemerem ja dalje od Ficosakija pa gledah anonce u plavom i zelenom oglasniku, nije bilo net tada....  :byeg: Moralo se stic na lice mesta da se vidi stanje stvari, lima i motora i tako dojdem ja do Fice Mice sa Boranicama, znalci znadu kajeto... :yahoo:
Bil je beli ka snig u martu , ja Boranice odmah dole da ih ne povredim, vredi to zlata serazme... :search: U stvari i kupija sam tog Ficu najvise zbog tih lepih zica,,, :yahoo:
I primim se kista i zelene uljane , pa nemre meni bela kola na dvora kaj ne... :rofl: I eto, opet se ja kotrlja na bela limjuzina made in Yugoslavija kad jos nije bilo Fico kluba i takih entuzijasta za Zastave sviju fela... :yahoo:
I tako opet imadesmo dvobojna kola iz 50tih godina , tada su Fice bile dvobojne u takvim kombinacijama u Dojcland i Italija ali samo neredovne vrste, uz doplatu kak bi rekli... :friends:
I sluzija me car od kola dobro, veoma dobro, moga bi i jos koje leto al presudila mu cakija akcije staro za novo koja se provodila u Fijatovim salonima pa smo ga dali na presu za novi Punto, ko se tog jos seca vec je deda valda... :big_boss:
Eto san ga slika sa lepim Fijatom kamijoncinom od cirkusa na ZV , a imamo ga u vidu i na zadnjoj stanici prije prese okruzen ostalim bogcima iz Fijatove akcije..... Bijese to neki otpad na Zitnjaku pored auto puta, opet znadu metuzalemi med vama... :rofl:

Offline krntija

« Odgovori #244 : 30 Prosinca, 2025, 17:50:33 »
 :music: E taj Fica sa jebenim Boranicama bio mi je neki obicni dejli kar kak bi rekli Zagorci... :anal: A ustvari za prave ture oldija vec sam onda v garazi imal pravog Ficu Kontrasha i to jebeno dobrog, zdravog a ne trulex koji ide dok se ne raspadne na grabi tehnickog pregleda!! E toga dobroga sam kupija jos za vrime ratnog doba, opsada i razaranja, slucajno ga otkrio u zelenom oglasniku par kuca dalje od zgrade na Jarunu di sam tada zivel!!! I oso ja da ga vidim a on lepi beli sa originalnim prvim gumama dijagonalkama OBILICEVO, napravljena limarija i novo polakiran kak su svi Ficeki bili jebeno dosadno beli. :anal:  Prvi Fica Kontrash mi je bil crveno beli ko FK Crvena zvezda, a posto sam ja fan zelene trave , kupim ja u NAMI konzervice uljane farbe kredenc ili rajngl zelene , e to je bilo to, nema dalje od zelenila. Odma ja zel kista i levodesno gorpadol Fica postane ono kaj ja volim, dvobojna Jugoslavenska limjuzina! :big_boss:
Na prvoj slici je rana faza tog mojeg farbentjuninga ,tek kupljen i regan,  sparkan iza Name na Srednjacima pored Zastave 615 , uz Zastavu 750 i jos neki Jugo, cela Zastavina familija na okupu skoro, tak je to bilo 1995. jos , ali nije nazalost potrajalo dugo. :glavauzid: Jedan detalj bez kojeg meni Zastava 600 ili 750 s kontra vratima jednostavno nije kompletna jest emajlirano kromirani znak AMSJ koji je svaki Jugoslavenski sofer ponosno stavio na svoj automobil ako slucajno vec nije stavljen direktno u fabrici u Kragujevcu. Na tvornickim fotografijama iz tog doba vidim da su sa znakom AMSJ izlazili vec sa serijske trake , a ponekad je bilo manjka na skladistu pa su Fice bile bez tog krasnog ukrasa. :big_boss:
Savrsene OBILICEVO gume dijagonalke morali smo zamjenit , modernim radijalkama SAVA gumama koje su mi potrajale sve do sada , znaci od 1995. do danas skoro s tim da su mi skoro sve se raspukle same od sebe, i to na dvoru od stajanja, hajd dobro su i potrajale.... :read: Na drugoj sliki se dobro vide te stare dijagonalke, bile su ko nove, ali se nekak vozilo s njima ko na valovima, vise plovilo... :rofl:
Na sledecim slickama se vide ultimativne faze optickog tjununga do samog kraja kad sam ga prekrio sa miljon naljepnica koje sam povadio iz ladica i ormara a koje sam skupljao jos iz SFRJ!!  Kad sam s naljepnicama popunio svu dosadnu belu povrsinu , na krov sam dodao par jebeno starih skija, sve sa krupnog otpada koje ljudi masovno bacaju a ja naso novi atraktivni zivot za njih!! :biggrin: I paktreger na krovu je star ko i Fico sam, pocetak 60tih. Na njemu je seljeno par stanova, supa , tavana i podruma i jos se dobro drzi... :smajlold:

The following users thanked this post: sven, Hercules

Offline DMGforLife

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: W123 280CE / R107 280 SL / R129 300-24 SL
« Odgovori #245 : 31 Prosinca, 2025, 16:04:29 »
Jebate led, pa koliko toga je prošlo kroz tvoje ruke... :-)
Ùzivam u temi...
I uzgred, malo si me sad razjebal s izjavom da matuzalemi znaju za otpad kod Slavonske na žitnjaku... Vidi mene, mladu granu, a bunario po tom otpadu za dijelove za golfa jedinicu... Da bunario... bežal od vučjaka kojeg je gazda ostavil tamo među autima, na sajli... U životu tak brzo nisam trčal... uz preskakanje školjki... Čak se i vučjak iznenadil... :-)

Offline krntija

« Odgovori #246 : 02 Siječnja, 2026, 18:46:38 »
 :read: Sjetih se jos dva Ficana koja su me vozala amo tamo po gradu i selu.  :pleasantry:
Ranih 90ih vozikah se ja po selima zelenog Zagorja i na kraju zavrsih u birtiji glavnog grada Krapine di smo na brzaka ispili gemist u centru grada. Ubrzo na parking stane neki zucko, zut ko zumanjak ili limun a krov mu bio crn ko ugljen. Ni manje ni vise Zagorski kabrijolet krem dela krem Zastavine produkcije iz garaze profi limara  I tako gledam ja njega i si mislim, lepa kolica, ali ja imam vec Ficu pa kaj ce mi jos taj. I tak prosla koja godina i u nekom fotooglasniku se pojavi taj isti Kabrijolet samo u drugoj boji, a vidim da je Krapina u igri. I sim pa tam sim pa tam odem ja s autobusom do Krapine, probam ga i odma kupim i po staroj Zagorskoj za Zagreb. I dobar je bio Fica , vozali smo ga ko pravog bagija sa komadima i flasam pive tak da nas svi vide nutri... :drinks: I nekom prilikom dobra ponuda cini lopova  :rofl: i ode i on za brda para, sam sam zaboravil kolko , nemrem se setit... :klinac:

I jos jedan ali vredan, vredan spomena i uspomena, kupljen ili spasen na jebenu srecu, zamalo da zavrsi ko kockica... :big_boss:
Tam oko 2000te kad su bile akcije staronovo itak to, bakica prva vlasnica doterala svog mezimca , svoju Jugoslavensku limjuzinu, uzdanicu radnicke i selske klase, Zastavu 750 , godiste 1977. , mazenu i pazenu sa 21 hiljadarku na km sat!
Ali eto, penzionerka vec tesko vozi, cerka nece to ali oce novu limjuzinu pa hajd za neki skonto bude Fica iso na panj.
Stize meni hitna dojava, hajd braco najdi neki krs, trulju ili tak nekaj pa da scupamo lepog Fikija sa zadnjeg stajalista prije taljenja u visokim pecima..... I za dan ili dva najdem ja trulju Moskvu karavana, 20 godina trulio u vocnjaku , ima papire i to brzo stavim na mene i tako spasih Fikija od sigurne smrti. To je ovaj beli dole, crni skaj nutri, sve ko novo, ipak ga je furala teta penzionerka, prava dama iz centra Zagreba, vozila je samo vikendom ili kad je isla do bolnice , tak mi je rekla kad smo pisali ugovor , a i ona je bila presretna, jer ga je vec oplakala da ide u srot.... :big_boss:
Jos ga cuvam u garazi, povremeno palim i vozikam amo tamo da ne zahrdja.

« Zadnja izmjena: 02 Siječnja, 2026, 18:48:45 krntija »

Offline krntija

« Odgovori #247 : 04 Siječnja, 2026, 19:38:44 »
 Ficu sam odradio pa skacem sad na Kadeta da su svi Kadje na hrpi! :read:
Bilo mi Ficu steta trosit za svaki dan, kisu , bljuzgu i sol na cesti i rekoh sebi, kupi care obicna polovna kola da se vozis ko direktor.... Bijese to tamo daleko 2000i nekog leta gospodnjega... Pa vidim neki oglas da se jeftino prodaje Karavan C i onda ga kupim i tak furam neko vreme. Bio je i on truleks al je nekak prelazio tehnicki, pustali ga tako, glavno da koci, kazu oni... :rofl: Punio sam mu rupe stiroporom i kitom i tak nekak pokrpal i onda doso na ideju da ga ukrasim i to specijalnim stilom kojeg nitko kod nas ne zna ne kuzi i ne zeli imati, a ja ga tek otkrio na internetu, ART CAR se zove stil, meni vrlo mio i drag i tak to al sad ga vise nemam ni ja , proslo me..... :klinac: Pa cim sam proso tehnicki ko obicni auto u jednoj boji, nisam htio riskirat da jos vise ne naljutim ispitivace pa da me sruse, i kad sam proso odma se ja uhvatim kista i moje stare uljane farbe iz garaze i sa puno maste iz glave ili sa nekog omota zvaka ili sa neta ukrasim ja moja kola.....  i Tako taj plavac postane sarenac ko uskrsnje jajce u svim bojama, ponekad samo zut i lepo je to bilo meni a za druge me zabolio kuki , glavno da je meni lepi... :music: I tak smo dve tri godine delali, prije tehnickog s kistom u plavo, pa posle tehnickog opet u ART CAR !!
I skuzim ja da nebu jos dugo auto prolazil na tehnickom zbog miljon nedostataka, a nije mi se ulagalo u tu krntiju pa trazim ja drugog Ceja... I najdem, ali ne Karavana, jer ih nije bilo momentalno u voznom stanju a trulekse nisam htel dat delati.  I to je ovaj narandjasti , bio je dobar ali farba vec losa apsisala i gulila se pa ga dam na spricanje profiju, nisam ga stel sa kistom... :biggrin: I tak je bil ko nov i furam se ja celu godinu dok me ne spici Jugosvaba sa Mondejom kaj se vidi na slickama koje sam vec del gore stranicu ranije..  :rofl: I sim pa tam najdem ja onda frisko sredjenog Karavana C , i furam ga skroz do nedavno dok mi je bio viska pa ga prodam ljubitelju C klase... :byeg: Istovremeno sam imao i jednog crvenog C limjuzin sa belim prugama. Njega sam spasio da ne ode na otpad jer je vec dobio zutu nalju na stakla i onda mi ga je vlasnik poklonio radije neg da ode na otpad. Trebalo je malo povarit pragove i rubnjake i onda je bil ko nov. I on je prodan mladom ljubitelju oldija. :klinac:
I to je bio kraj moje ljubavi sa Kadettima , bilo pa proslo.... :drinks:

Offline krntija

« Odgovori #248 : 05 Siječnja, 2026, 17:55:40 »
 :big_boss:  A jos ranije nek sam se pocel vozikati Kadetima, zatrebao sam jedan pravi veliki lepi auto , nije da Fico nije lepi niti auto, ali za dulje ture trebaju prava kola... :heat: Pa uz par Fica Mica u garazi, trazi brale velika kola da se svi vesele i stanu u njega i da more preko 100 na sat sa 10 kutija papira u gepeku.... Trebalo je to bit staro ko Biblija a opet da se normalno vozi i da svaki Meho iza coska zna to popravit.  :search:  I tako odem 2000. u ova zimska doba ja na Rijeku i tamo ubodem lepu Mantu A od 1. vlasnika koji ju je kupio novu u Opel  salonu u Ljubljani. Slikno sam je u belom izdanju na cesti negde oko Delnica kad je ova cesta bila glavna tada, ne znam vise jel ova jebena moderna postojala. Probe su jos bile velike papirnate pa nisam ljepio vani na auto vec iza stakla, slabo se vidi na sliki. I kad sam stal na nekom sljunku u sumi , pojavise se lokalni cigani i oceju kupit moju Mantu.... mos mislit... :biggrin:
I stigoh ja posle janjetine u Zagreb i sim pa tam, zakljucih da moradem malko i nekaj dol povarit iako je auto sa Primorja. I naravski, bela na lepa kola mi bas nije pasala , pa rekoh sebi , skicni care u svoju obilatu arhivu iz tih Mantinih godina da najdemo pravu boju za nju!!!  :klinac: I od sve lepe sarolike i signalne palete farba iz ranih 70tih odaberem ja sebi najsladju i najmiliju otrovno zelenu ili signalno zelenu, tih godina jebeno moderna boja bila a meni i danas najmilija! I odma mi napravimo limariju i lakirung i to jos lepo drzi do danas, nisam se bas po soli fural a i kisu ak se ne mora izbjegavasmo... I tako postadoh ja vlasnik putnog Kupeja sa 75 konja, meni dosta a i da je jaca, trosila bi previse i ovak ju nemrem napojit kak je zedna.  :smajlold: Prva rega mi je bila po zelji sa godinom Mante , a sad mi je neka redovna .... :music:

Offline krntija

« Odgovori #249 : 06 Siječnja, 2026, 20:03:41 »
  ;D Listajuci moju arhivu , naletjeh na moga Ficu Bagija kad sam ga prvi put uslika u Krapini uz casu gemista!! Bija je zut ka limun sa Hvara i cak mi je lepsi bio nek kad sam ga ja kupil u bordo boji!! Na sliki je jos sa Krapinskom regom :friends: A nabrajajuci miljon mojh malih Kragujevcana, umalo zaboravih jednog malog malca u cigla boji kojeg sam jednom uzo pod racun i brzo prodal dalje, al je bitno da sam ja njega stavio na celuloiidnu traku , da ga ne pozabimo za koje desetljece.... :yahoo:

Offline jeep frik

« Odgovori #250 : 06 Siječnja, 2026, 21:26:46 »
Sličan fićo je bio u Jastrebarskom pred 20-ak i više godina, neka fluorescentna zeleno -žuta boja!

Offline krntija

« Odgovori #251 : 06 Siječnja, 2026, 21:54:46 »
Sličan fićo je bio u Jastrebarskom pred 20-ak i više godina, neka fluorescentna zeleno -žuta boja!
mislis na bagija? zbilja ne znam , sve je moguce, ali bagi je od cca 1995. bio  u Krapini kad sam ga tamo slikao prvi put u zutoj boji...

The following users thanked this post: tempo gti

Offline krntija

« Odgovori #252 : 10 Siječnja, 2026, 18:21:30 »
Jedno vreme sam bas bil fan OPEL modela iz 70tih godina i sve ih imal regane , jedan za posel, jedan za po gradu , jedan za putovanja , pa jos regan Fico , jedan pa drugi, pa svaki mesec cela placa osla samo na rege i benzina...... :focus: I sad smo sveli pricu na jedna kola za sve svrhe , nema vise bacanja para na to, nenene..... :russian_roulette:

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #253 : 10 Siječnja, 2026, 22:38:33 »
Drugim riječima prije si bolje živio i više toga mogao priuštiti  :biggrin2:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline krntija

« Odgovori #254 : 11 Siječnja, 2026, 00:46:34 »
Drugim riječima prije si bolje živio i više toga mogao priuštiti  :biggrin2:
:anal: drugim rijecima, bio sam mlad i zelen ili glup :anal: pa bacao novce u vjetar , sad ulazem u dionicei i bitkooine. :yahoo: