Autor Tema: Ford Sierra MkI '86 1.8L  (Posjeta: 60849 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Insima_RS

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Ford Sierra MkI
Odg: Ford Sierra MkI '86 1.8L
« Odgovori #90 : 10 Lipnja, 2021, 22:19:17 »
Lipo, lipo, samo naprid.

Malo van teme... Naša san uljeza. Uf što ih mrzin, ni cidokor ih nemože uništiti, a puštu korijen koji je ka mrkva, pa triba krampati cili dan.

:lol: :lol: :lol:
Da ga nisi spomenio nebi nikad zna da je tu :lol:

Offline Insima_RS

• Veteran member
« Odgovori #91 : 12 Lipnja, 2021, 04:18:58 »
Akcija "pijan ko letva" gotova  ;D

Offline Insima_RS

• Veteran member
« Odgovori #92 : 28 Lipnja, 2021, 18:51:10 »
Je da san 100 puta reka da neću... Al jbga :biggrin:

<br /><br /><br /><br />

Offline Insima_RS

• Veteran member
« Odgovori #93 : 01 Kolovoza, 2021, 18:04:00 »
Plava do jeseni spava u garaži, neki završni dijelovi stižu, ako sve bude kako triba na jesen krećemo dalje  :cool:
U međuvremenu, ja i brat raduckamo na njegovoj Mk2 malo po malo. Sad u toku pisanja posta san skužio da je i ona prešla 30-u debelo.
Pa smo krenili prvo sa vađenjem devastirane unutrašnjosti. Tj, ja, njega unutrašnjost ne sekira vele... Tapet se prao cca 4 sata i sušio 4 dana...

Pa sam, kombinacijom i preradom plastika od Mk1 i Mk2 složio unutrašnjost ka šta je Golf Harlequin izvana  :)) Al eto, sada bar liči na nešto iznutra. O količinama smeća i svega šta je iznutra izašlo neću ni govorit, žao mi je šta nemam dobrih slika od ranije da se vidi kako je sve bilo polomljeno. Od kompletne unutrašnjosti za neke normalne novce smo odustali, jer ih nema urednih. Nažalost, neke Ghia elemente sam morao izbaciti, jer su stvarno bili devastirani.
To je sada ovako

Neke stvari šta su montirane nisu na slici, tipa sve bočne plastike, vanjske kvake zadnjih vrata, unutarnje kvake, itd... A neke stvari još nismo montirali. Najbitnije, promjenjene su oplate prednjih vrata kojih pola nije bilo jer ih je-pojeo pas. Bez šale, čovik je pustio pasu da pojede po pola oplata prednjih vrata, sa svake strane.

Jedna od bitnijih stvari koje smo montirali je-ispravan šiber! Našli ga kod prijatelja u Sinju, skinili i namontirali na nju (veliko hvala Ante ako pratiš). Mislio sam da će bit komplikacija, al razmontirali ga za 15 minuta sa drugog auta, i namontira san ga za po ure na ovu, s tim da sam mora na silu otvorit i razmontirat stari šiber.
Čovika sitnice vesele  :biggrin2:

E, onda smo se bacili na kočnice.
promijenili pločice, diskove, tekućinu, servo bubanj, kočiona klišta... Al i dalje imamo slabu kočnicu... To još trebam istražit.

Pa smo se prebacili na strujne probleme. Auto nije ima duga svjetla. Nikako. I vukao je struju. Pa smo kontali, mase, ožičenje... I napravili ovo

Dosta često na Sierrama znaju problem bit mase na karoseriji, rastavili cijeli prednji kraj, obnovili spojeve na masama, klemama, pregledali osigurače, releje... Stavili aku, svitla i dalje ne rade... Ludi obojica. Al ajd, svakako san triba skinit alternator za reparaciju, bar sam si olakša.
Nakon par sati, pola litre kave, prigledavanja ručica od dugog/kratkog, sine mi ideja. Vidjeh da je na jednom mjestu u kutiji osigurača da je gorio kontakt, i padne mi na pamet... Očito nisu problem releji koji su u autu, nego onaj koji fali... U garažu, brzo naša kutiju sa letrikom i svim mogućim relejima, nakon malo bockanja i traženja napamet koji bi relej moga bit reče Bog- neka bi svjetlo! Tako da je bar jedan problem riješen  ;D
Ima na njoj još puno posla, al lagano napreduje, brat se uči na njoj, i kako god ispadne  bit će dobra, jer je bila namijenjena za dijelove prvotno.
Do slušanja/čitanja!  :byeg:

Offline werdas

« Odgovori #94 : 01 Kolovoza, 2021, 21:10:10 »
Lajtunge daj napravit pletene pa budes bezbrige s kocnicama.

Offline Insima_RS

• Veteran member
« Odgovori #95 : 02 Kolovoza, 2021, 12:02:37 »
Lajtunge daj napravit pletene pa budes bezbrige s kocnicama.
Da, i o tom sam razmišljao... Sad si mi samo potvrdio sumnju. Oni budu idući na redu

Offline Čuvitar

« Odgovori #96 : 02 Kolovoza, 2021, 12:32:52 »
Da, i o tom sam razmišljao... Sad si mi samo potvrdio sumnju. Oni budu idući na redu
Radi li to netko ovde poznat? I koliko se kreću cijene da li zna neko?

Sent from my M2010J19SY using Tapatalk

Šaka suza , vrića smija , ča je život vengo fantažija

Offline werdas

« Odgovori #97 : 02 Kolovoza, 2021, 15:18:13 »
Za lajtunge?
U ZG Vrapce
Vep hidraulika al treba im donjet uzorak.
Cca. 100kn/kom.
Mozda su i poskupili nisam dugo bio kod njih.
Al super rade montirao sam na par auta njihove lajtunge i nema frke.
Jedino vise nestavljaju zastitna crijeva pa to trebate dogovoriti ako oce da bude u boji lajtung.

The following users thanked this post: Insima_RS

Offline Čuvitar

« Odgovori #98 : 02 Kolovoza, 2021, 15:54:04 »
Za lajtunge?
U ZG Vrapce
Vep hidraulika al treba im donjet uzorak.
Cca. 100kn/kom.
Mozda su i poskupili nisam dugo bio kod njih.
Al super rade montirao sam na par auta njihove lajtunge i nema frke.
Jedino vise nestavljaju zastitna crijeva pa to trebate dogovoriti ako oce da bude u boji lajtung.
Hvala.

Sent from my M2010J19SY using Tapatalk

Šaka suza , vrića smija , ča je život vengo fantažija

Offline Insima_RS

• Veteran member
« Odgovori #99 : 15 Kolovoza, 2021, 07:55:43 »
Igrom slučaja naletio na RS Accessories pragove na oglasu, i naravno odmah kupio.

E sad, da li netko zna ima li možda netko ili nečiji poznanik ovakve nastavke prednjeg i zadnjeg branika? Znam da je mala šansa, al ne škodi pitat. Imam zasad 2 od 4, spojler i pragove.

Offline Insima_RS

• Veteran member
« Odgovori #100 : 22 Kolovoza, 2021, 00:20:02 »
<br /><br />

Malo se pozabavio sa tablom na Mk2... Skoro sve svijetli, moram još oko ventilacije i upaljača pogledat šta je.

Offline Insima_RS

• Veteran member
« Odgovori #101 : 26 Kolovoza, 2021, 22:39:05 »
Zasada interijer na Mk2 gotov, ide se na mehaniku... Triba još neke sitnice oprat, poljepit, tablu gepeka tapecirat i tako... Al masu posla san napravio i dosad, sad nije baš sepet kog ni cigo nebi pokupio. Dosada prominjeno:
Rashladna tekučina, ulje, filter, kočiona tekučina, pločice, kočiona klišta, kočioni cilindar, servo kočnica, usisna, karburator i naštelan, repariran alternator, obnovljena struja, kleme, plastika oko brisača, šiber, oplate, sve ručke vrata unutra i vani,prednji branik, instrument tabla, krov, sve bočne plastike unutra, sve žarulje-ice, osvjetljenje, ručke žmigavaca, releji, plastike oko volana, ubačen radio i zvučnici, sicevi, senzor tekučine, posuda tekučine, kablovi, bobina, razvodna kapa... Sigurno san još nešto i zaboravio :lol: Toliko zasad o njoj, sad je Crystal Blue na redu :drinks:<br /> run away emojis<br />

The following users thanked this post: Nero

Offline Nero

« Odgovori #102 : 27 Kolovoza, 2021, 08:07:08 »
Kako se vozi Sierra?
.....if I go to hell,then I hope that will burn well......

Offline Insima_RS

• Veteran member
« Odgovori #103 : 27 Kolovoza, 2021, 23:29:21 »
Kako se vozi Sierra?
Šta se tiće motora, lipo se vozi, čak u drugoj zavrti gume. Al triba reparirat Webera, nije to to sa Pierburgom. Evo video:

Šta se tiće podvozja, trapovi su u rasulu i vozi se ko raštelana kočija, a i inaće je Sierrama to boljka. Sada je to iduća stavka,tribamo nabavit još samo gumice balans štange i ramena. I nove gume naravno.

Offline Insima_RS

• Veteran member
« Odgovori #104 : 28 Kolovoza, 2021, 22:00:18 »
Nije mi vrag da mira, mislin da je krajnje vrime da počnem na svojoj radit...

The following users thanked this post: Nero