Autor Tema: Yugo Koral 45 1989.god  (Posjeta: 93155 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline mateozastava

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2000.god Carabinieri, Fiat 850 Special 1971.god Roccinante, Yugo Koral 45 1988.god Camila, Fiat 850 Sport Coupe 1968.god Ferrari
Odg: Yugo Koral 45 1989.god
« Odgovori #390 : 31 Ožujka, 2020, 23:05:12 »
Ček, napravio si brtvu od papira debljine 1 mm?
Tako je i moj stari radio kad nisi imao para za nove brtve  ;D

Offline goran16v

« Odgovori #391 : 02 Travnja, 2020, 06:45:58 »
27 strana teme, od pocetka se odmaklo sa parkteregerom i felgama!  :glavauzid:  :lol:

The following users thanked this post: gruđo, Adam.

Offline MOSQUITO

« Odgovori #392 : 03 Travnja, 2020, 14:37:56 »
Eto tako vam i triba,naidili ste Matea...već se drugi dan ne javlja,a tema je održavala forum koliko toliko na životu.Ja sam vam dosadan sa mojom hrđom,a taman sam vam htio pisati kako sam bio replika Burta Munroa,imao sam čak i Indiana poput njegova....ali avaj,ova korona vas je gadno pokosila.
Sad imate samo V.U. K.-a i njegovu temu ,ali imajte na umu onu : Vuk se po Poštaru ni najeo,ostao je gladan.  :biggrin:
Za neupučene i Vuk i Poštar su iz iste priče (Opelaši) tako da se pazite  :biggrin:

The following users thanked this post: vu.k, jeep frik, mateozastava

Offline nikola_abarth

« Odgovori #393 : 03 Travnja, 2020, 16:43:28 »
vjerojatno je prodan čim se ne javlja. može lock na temu

Offline ljuti

• Senior member
  • Vozilo:: apn4 i fico
« Odgovori #394 : 03 Travnja, 2020, 16:45:55 »
nisam clan koji pise,vise citam i gledam,ali da i ja kazem koju "pametnu" rijec...
po meni mateo je jedino kriv sto nema 5 do 10.000 eura da kupi neki posteni oldtimer mecku ili da je naslijedio ultra rijetki porse ili ferari i slicno,tada bi komentari bili "to majstore i slicno".
ovako je mateo od place posteno uspio da skupi i kupi yuga,yugo kao yugo ali old timer je i on ga je posteno kupio sa voljom i zeljom.
e sad posto ovdje ima pravih "majstora" koji znaju sve,a u stvarnom zivotu ne znaju platine da nastelaju,onda su savjeti takvi kakvi i jesu.
u ovo naravno ne ubrajam sve,vidi se tko je i htio sta pametno decku i reci.
valjda je cilj i poenta foruma da pomogne nekome,da razmjenimo misljenja i iskustva i slicno,a ako je cilj samo podjebavati nekog onda forum i nema svoju svrhu.
trebali ste decku dati neke konkretne savjete,mlad je i treba ga nauciti,ali neki su ovdje izgleda i rodjeni pametni pa sve znaju.
ne znam,mozda ova korona djeluje pa su svi zatvoreni u kucama,mozda nekima i zena nije dala.... rucak.... pa su gladi i slicno.
e mateo ja imam koji savjet za tebe.
imao sam yuga 45,neslavno je zavrsio jer se masina raspala,ali ti ces valjda imati vise srece.
prvo vidi kakve su ti financije,prvo sredjus po malo,prvo vidi limariju ako treba sta raditi,zatim upravljacke i kocione sisteme e onda masina zadnja dodje na red.
sad ako ima kakvu manu,zakrvi da vozi i vozi.
na kraju vidi da nadjes majstora koji se razumije pa je skroz sredite ili kako su ti neki decki rekli za 200e nadjes masinu od nekog fiata i stavi je i vozi.
zasto od fiata??? pa zato ako ti zatreba neki dio da mozes otici u bilo koju trgovinu i uzeti za tu masinu sta ti treba,ovako kad kad trazis nesto za yuga samo okrecu ocima.
fino neku fiat masinu,mozda od una,gledaj do 1.4 najvise od punta nekog i to je to.
polako malim koracima koliko financije dopustaju. enterijer na kraju sredjuj,bitno da imas ispravan auto da te sluzi.
imas i zastava forum,gdje decki imaju vise znanja pa ces tamo naci i vise informacija.
mozda me i izbace sa ovog foruma ali nema veze.
pozdrav mateo i sretno sa yugisom :)  :byeg: :byeg:

The following users thanked this post: Števa 071, hary, jeep frik

Offline mateozastava

• Antique Member
  • Vozilo:: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2000.god Carabinieri, Fiat 850 Special 1971.god Roccinante, Yugo Koral 45 1988.god Camila, Fiat 850 Sport Coupe 1968.god Ferrari
« Odgovori #395 : 03 Travnja, 2020, 17:13:52 »
Ljudi ja sam tu, novoga nema ništa. Yugiša se voza do pekare, a većinom do Ljekarne i doma  ;D

Offline alfa fun

• Antique Member
  • Vozilo:: neka auta i motori
« Odgovori #396 : 03 Travnja, 2020, 17:16:22 »
To Mateo, samo gas.

@ljuti --- neće niko da te genocidiše sa foruma, čilaj brate.
Nisam mehaničar, nisam megaextrajednistveninezamjenjivi autoexpert. Samo volim prometala. Običan sam. Vulgaris.

Offline mateozastava

• Antique Member
« Odgovori #397 : 03 Travnja, 2020, 17:22:51 »
nisam clan koji pise,vise citam i gledam,ali da i ja kazem koju "pametnu" rijec...
po meni mateo je jedino kriv sto nema 5 do 10.000 eura da kupi neki posteni oldtimer mecku ili da je naslijedio ultra rijetki porse ili ferari i slicno,tada bi komentari bili "to majstore i slicno".
ovako je mateo od place posteno uspio da skupi i kupi yuga,yugo kao yugo ali old timer je i on ga je posteno kupio sa voljom i zeljom.
e sad posto ovdje ima pravih "majstora" koji znaju sve,a u stvarnom zivotu ne znaju platine da nastelaju,onda su savjeti takvi kakvi i jesu.
u ovo naravno ne ubrajam sve,vidi se tko je i htio sta pametno decku i reci.
valjda je cilj i poenta foruma da pomogne nekome,da razmjenimo misljenja i iskustva i slicno,a ako je cilj samo podjebavati nekog onda forum i nema svoju svrhu.
trebali ste decku dati neke konkretne savjete,mlad je i treba ga nauciti,ali neki su ovdje izgleda i rodjeni pametni pa sve znaju.
ne znam,mozda ova korona djeluje pa su svi zatvoreni u kucama,mozda nekima i zena nije dala.... rucak.... pa su gladi i slicno.
e mateo ja imam koji savjet za tebe.
imao sam yuga 45,neslavno je zavrsio jer se masina raspala,ali ti ces valjda imati vise srece.
prvo vidi kakve su ti financije,prvo sredjus po malo,prvo vidi limariju ako treba sta raditi,zatim upravljacke i kocione sisteme e onda masina zadnja dodje na red.
sad ako ima kakvu manu,zakrvi da vozi i vozi.
na kraju vidi da nadjes majstora koji se razumije pa je skroz sredite ili kako su ti neki decki rekli za 200e nadjes masinu od nekog fiata i stavi je i vozi.
zasto od fiata??? pa zato ako ti zatreba neki dio da mozes otici u bilo koju trgovinu i uzeti za tu masinu sta ti treba,ovako kad kad trazis nesto za yuga samo okrecu ocima.
fino neku fiat masinu,mozda od una,gledaj do 1.4 najvise od punta nekog i to je to.
polako malim koracima koliko financije dopustaju. enterijer na kraju sredjuj,bitno da imas ispravan auto da te sluzi.
imas i zastava forum,gdje decki imaju vise znanja pa ces tamo naci i vise informacija.
mozda me i izbace sa ovog foruma ali nema veze.
pozdrav mateo i sretno sa yugisom :)  :byeg: :byeg:
Hvala ljuti na takvim riječima. Nažalost pok. stari je prodao F 850 iz 1970 kojeg smo imali u garaži i on ga je prodao  :glavauzid:, da je danas taj auto živ kod mene na restauraciju bi išao odmah iako sam zaposlen radim u Palfingeru sa dizalicama i tako to. Ali normalno radi virusa su se svi razišli iz firme, vidio sam tvog Yuga na Youtubeu raspala ti se radilica? Limarija na mom Yugu je s obzirom na godine jer je 1989.god ali limarija je top!!! Ja nisam u nekom sportu da mjenjam i stavim 1.4 ili 1.6 samo original ide u njega motor drugi jer i dimi iz iberlaufa  ;D

Offline Megatron

• Veteran member
  • Vozilo:: Olupina
« Odgovori #398 : 03 Travnja, 2020, 20:08:24 »
Ako dimi iz oduška poklopca glave motora "iberlaufa" onda se stavi crijevo od vešmašine i spusti dolje pored motora. Inače to je ilegalno, ali i bolje to nego da ti je kućište filtera zraka i karburator sav mastan. Za prvu ruku dok ne napraviš generalku motora.

Dimi ti jer je preveliki zazor između stublina, klipa i karika radi potrošenosti površina, zbog čega kompresija i ispušni plinovi prolaze putem tih prevelikih zazora iz kompresijskog prostora u karter i izlaze na odušak "iberlauf" poklopca glave motora.
Ventili, vodilice ventila, gumice ventila, dosjedi ventila, sve to utječe na kompresiju motora kao i karike s klipovima.
Ako dimi plavičasti dim na auspuhu znači da ti ulje sagorijeva u cilindrima zbog prevelikih zazora i ne gine ti generalka motora.
Najbolje bi ti bilo da skineš mašinu sa zadnjih serija Juga koji su imali Bosch pojedinačno elektronsko ubrizgavanje za svaki cilindar jer karburator troši i smrdi i kad nije pod čokom.
Nabavi propusnicu i idi u Srbiju nabavi takav ajnšpric motor s kompjutorom negdje na otpadu.

I daj molim te skini te ružne branike i stavi GVX branike i pragove da auto na nešto sliči!

Offline mateozastava

• Antique Member
« Odgovori #399 : 03 Travnja, 2020, 20:13:01 »
Ako dimi iz oduška poklopca glave motora "iberlaufa" onda se stavi crijevo od vešmašine i spusti dolje pored motora. Inače to je ilegalno, ali i bolje to nego da ti je kućište filtera zraka i karburator sav mastan. Za prvu ruku dok ne napraviš generalku motora.

Dimi ti jer je preveliki zazor između stublina, klipa i karika radi potrošenosti površina, zbog čega kompresija i ispušni plinovi prolaze putem tih prevelikih zazora iz kompresijskog prostora u karter i izlaze na odušak "iberlauf" poklopca glave motora.
Ventili, vodilice ventila, gumice ventila, dosjedi ventila, sve to utječe na kompresiju motora kao i karike s klipovima.
Ako dimi plavičasti dim na auspuhu znači da ti ulje sagorijeva u cilindrima zbog prevelikih zazora i ne gine ti generalka motora.
Najbolje bi ti bilo da skineš mašinu sa zadnjih serija Juga koji su imali Bosch pojedinačno elektronsko ubrizgavanje za svaki cilindar jer karburator troši i smrdi i kad nije pod čokom.
Nabavi propusnicu i idi u Srbiju nabavi takav ajnšpric motor s kompjutorom negdje na otpadu.

I daj molim te skini te ružne branike i stavi GVX branike i pragove da auto na nešto sliči!
Kakav ajnšpic? Yugo ostaje u originalu, sad za par dana dolazi donator sa 80.000km na motoru isto 45, dosta mi je sat u MPH od GVX-a  :lol:

Offline Tori

« Odgovori #400 : 03 Travnja, 2020, 20:37:44 »
Yugo 45 puno troši? Koji auto onda troši malo  :lol:
Rijeka-Ogulin-Rijeka pola autoput pola stara cesta, uz obilaženje raznoraznih okolnih sela, potrošnja ravno 5,2L/100km. Kud tražiti manje za auto star 30god.
Još da ima petu brzinu...
« Zadnja izmjena: 03 Travnja, 2020, 20:39:33 Tori »

Offline Megatron

• Veteran member
« Odgovori #401 : 03 Travnja, 2020, 21:28:40 »
Što ti nije bolje onda da svoj motor komplet rastaviš i napraviš generalku, pa znaš što imaš.
Donor sa 80,000km malo morgen, vjerojatno ima 180,000km, brojčanik ide samo do 99,999, pa si ti misli jel ima 480,000 ili 80,000km.
Neće ti biti isti broj motora koji je original, u Srbiji se čini mi se prati i vodi evidencija o broju motora na tehničkom, kod nas još ne, bilo nekad u Jugoslaviji čini mi se, to će znati malo stariji članovi.
Bolje ti je da složiš svoj motor i staviš ventile i vodilice ventila u glavi motora za bezolovno gorivo, da si ne kompliciraš život sa aditivima za gorivo jer u protivnom brzo će ti zaribati ventili jer je bezolovno gorivo "suho" za stari tip ventila.
« Zadnja izmjena: 04 Travnja, 2020, 22:28:52 Megatron »

Offline mateozastava

• Antique Member
« Odgovori #402 : 03 Travnja, 2020, 21:47:00 »
Svejedno uzimam donatora jer ima dijelove koji mi trebaju + taj motor ću vraga sad potrošit na generalku bolje da uzmem cijeli auto. Donatora prodaje prijatelj i znam od koga ga je kupio tako da bolje to sad napravit nego ovaj sad motor koji je u njemu, makar njega za rezervu pustit i neka čeka bolje dane da ga netko složi. Kod nas se neće nikad vodit evidencija od broja motora. Moj pok. stari je imao Daewoo Nubiru koja je imala 400.000km 1.6 benzin je to bio motor, a u njoj je bio motor od 300.000km i prolazio je tehnički auto bez problema i za bagatelu smo je kupili kad su otišli BMW i 850 za samo 2500kn smo je kupili
« Zadnja izmjena: 03 Travnja, 2020, 22:00:19 mateozastava »

Offline Megatron

• Veteran member
« Odgovori #403 : 04 Travnja, 2020, 00:26:12 »
Sad se ne gleda broj motora, ali pitanje za 10 godina kako će biti.

The following users thanked this post: mateozastava

Offline Insima_RS

• Veteran member
  • Vozilo:: Ford Sierra MkI
« Odgovori #404 : 04 Travnja, 2020, 07:36:07 »
Sad se ne gleda broj motora, ali pitanje za 10 godina kako će biti.
Za 10 godina ćemo vozit električne kako je krenilo, pa neće broj motor ni bit bitan  :glavauzid: :biggrin: