Autor Tema: Škoda Favorit 1.3 LX  (Posjeta: 41650 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jeep frik

Odg: Škoda Favorit 1.3 LX
« Odgovori #90 : 09 Ožujka, 2024, 21:11:55 »
Gle kak se vozi doduše ljeti, iste gume u prometnoj, felge 10J umjesto 8J u originalu. :good:

The following users thanked this post: Maverick

Offline Maverick

« Odgovori #91 : 16 Ožujka, 2024, 23:43:36 »
Malo frustrirajuć vikend ali ujedno i uspješan.

Išao sam na dogovor za uređenje felgi i cijena je 100 eura po felgi, ako želim da ostanu ovako kako jesu, a to je kombinacija crne i onda diamond cut koji se lakira i daje neku sivkastu boju. To mi je trenutno puno van budžeta samo za uređenje s obzirom da moram još kupiti i gume. Druga opcija je bojanje u jednu boju i za to sam našao ponudu od 60 eura po felgi. Pjeskarenje + priprema i praškasto bojanje. Još o tome razmišljam, ali ako bi se odlučio ići na tu varijantu onda mi je dilema između srebrne i tamnije nijanse zlatne boje. Kad pričam o zlatnoj mislim na nešto ovako (cijela felga obojana, bez poliranog ruba):

Također išao vidjeti za kožicu mjenjača i ne može se napraviti bez te plastike koja ide na središnju konzolu. Bio sam na otpadu u Duga Resi i Karlovcu i nemaju. Tako da ostaje mi probat naći nešto. Eventualno naći nekoga sa 3D printerom pa da nacrtam po dimenzijama i dam si isprintati.

Uglavnom nije me išlo u petak.

Ali danas svakako bolje. Našao sam jednu mladu ekipu koja se probija sa kemijskim čišćenjima itd u Metliki, a to mi je 10 minuta od mjesta gdje je auto, i odnio sam profilirana Silverline sjedala na čišćenje. Bila su jako zamazana. Sada su na sušenju, ali već na prvu sam zadovoljan rezultatom.
Ovako su izgledala:

Ovako su sada:

Nisam siguran da ću ih sutra stavljati jer se moraju još sušiti. Vjerojatno idući vikend. Dok to radim ubacit ću i polugu za otvaranje prtljažnih vrata. Danas sam morao malo bolje naštelati bravu prtljažnika jer od kad sam dodao taj komad koji radi "na sajlu", nije mi se gepek dobro zatvarao. Sad je super. Uglavnom jedan dobar korak napred.

Kako su mi sjedala koja su sad unutra u vrhunskom stanju, a mijenjam ih zato jer nisu profilirana kao ova iz Silverlinea, želim ih što bolje očuvati i skladištiti. Imate savjet kako to napraviti? Mislio sam ih samo zamotati u streč foliju i staviti na suhi tavan. Ali na tom tavanu ipak ima dosta prašine. Ukratko, prijedlog i savjet je dobrodošao.
« Zadnja izmjena: 24 Ožujka, 2024, 19:05:56 Maverick »

Offline jeep frik

« Odgovori #92 : 17 Ožujka, 2024, 06:01:33 »
Gdje je 100 eura po felgi? Pneumatik? Znam da je svuda poskupilo , komplicirano je prema originalnom stanju, ali to je dosta...praškasto je plastifikacija, navodno zna popucati nakon nekoliko godina... Ništa od toga se ne isplati nego napraviti u  sam kao što kažu dečki. Jednobojne u srebrnu najjednostavnije. Pokitat malo rubove(gdje ne želiš kit staviš pik traku okolo oštećenja koju makneš nakon kitanja dok je svježe) dalje pošmirglat sa gradacijom 180, 200 pa do 800,
uzeti filer u sprayu (obavezno za aluminij) pa zagladiti sa 400, 600 pa 800( probaš gradacije dok ne bude glatko, imaš za kupit spužvasti šmirgl papir koji lakše ide u pera felgi). Dalje imaš klarrlack u sprayu puno je tvrđi.. neće ispasti profesionalno, ali što je previše, previše je platiti toliko. Jednom u životu se može i kod kuće napraviti. Javi kak je ispalo jer ja isto moram od jeep-a original felge napraviti.  :biggrin: :thmbup:
« Zadnja izmjena: 17 Ožujka, 2024, 06:35:24 jeep frik »

Offline Maverick

« Odgovori #93 : 19 Ožujka, 2024, 17:22:34 »
Gdje je 100 eura po felgi? Pneumatik? Znam da je svuda poskupilo , komplicirano je prema originalnom stanju, ali to je dosta...praškasto je plastifikacija, navodno zna popucati nakon nekoliko godina... Ništa od toga se ne isplati nego napraviti u  sam kao što kažu dečki. Jednobojne u srebrnu najjednostavnije. Pokitat malo rubove(gdje ne želiš kit staviš pik traku okolo oštećenja koju makneš nakon kitanja dok je svježe) dalje pošmirglat sa gradacijom 180, 200 pa do 800,
uzeti filer u sprayu (obavezno za aluminij) pa zagladiti sa 400, 600 pa 800( probaš gradacije dok ne bude glatko, imaš za kupit spužvasti šmirgl papir koji lakše ide u pera felgi). Dalje imaš klarrlack u sprayu puno je tvrđi.. neće ispasti profesionalno, ali što je previše, previše je platiti toliko. Jednom u životu se može i kod kuće napraviti. Javi kak je ispalo jer ja isto moram od jeep-a original felge napraviti.  :biggrin: :thmbup:

da. u pneumatiku. mislim čovjek mi je pokazao i objasnio proces i ne kažem da to ne vrijedi toliko s obzirom da je boja poskupila itd, ali mi je jednostavno previše. još važem da li ću ih dati na praškasto ili ću se baciti sam na to. jedini razlog zašto važem je vrijeme kojeg imam sve manje kako se bliži suprugin termin, a auto mi još uvijek nije tu u Zagrebu jer nemam mjesta za njega. A nemam ni gdje dofurat si samo felge i odradit ih.

Vidit ćemo.  :thmbup: :good:

Offline Maverick

« Odgovori #94 : 24 Ožujka, 2024, 19:05:21 »
Sjedala su u autu. Instalirao sam i polugu i sajlu za otvaranje prtljažnika. trenutno još nije u funkciji ali bude. Fali mi jedan dio na bravi.
Ovako to izgleda. Jedna je sa starim sjedalom da vidite razliku:

Ali morao je biti jedan zajeb. Otac je posložio neke letve i naslonio na zid tik do auta. Dok sam prolazio sam zapeo za dvije i pljus na blatobran. Nije ništa strašno, ali mene ljuti i smeta. Valjda zato jer toliko pazim na taj auto.

Jednog dana će se već popraviti/zamijeniti. Srećom ajde pa je na taj blatobran kojeg je malo načelo kod žmigavca, To sam već sam nešto sređivao.

Sad je više manje sve što sam planirao staviti sa silverline-a unutra. Ostao je krovni spojler i centralno zaključavanje al to je baš mrcinski komad posla jer moram skidat sve obloge i sve mehanizme zatvaranja, zamijeniti sa tim modulima i provući žice.

Što se tiće strujnih radova moram autoelektričaru odvest da mi vidi zašto ne rade prednje maglenke i spojiti 5. štop svjetlo od Felicie koje ću uglaviti.

Felge čekaju jer me ovaj vikend sajam za bebe izbio iz cipela. Ostavio sam i bubreg i pola jetre tamo uz sve ostale novce.  :biggrin:
« Zadnja izmjena: 24 Ožujka, 2024, 19:07:22 Maverick »

The following users thanked this post: Soksi

Offline Maverick

« Odgovori #95 : 26 Ožujka, 2024, 20:18:24 »
Čime limari ljepe krovne spojlere?

Imam upravo ovakav i kad sam ga skidao sa Silverlinea nije bio ušarafljen nego zalijepljen nekom smjesom i dvostranom ljepljivom trakom.
Zna li netko koja je praksa a da ne ispada iz auta?
« Zadnja izmjena: 27 Ožujka, 2024, 08:49:33 Maverick »

Offline studentt

« Odgovori #96 : 27 Ožujka, 2024, 07:11:50 »
Nista dvostrana traka, onaj crni silikon za sajbe

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #97 : 27 Ožujka, 2024, 08:17:19 »
Ima i tih gumastih traka, s njima se utezi na felgama lijepe, niš nebu otpalo. Jedino neznam naziv tih traka.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline chaos

ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Maverick

Offline Maverick

« Odgovori #100 : 03 Travnja, 2024, 15:11:24 »
Idemo malo dalje.
Stavio sam 3. stop svjetlo od Felicije. Provukao sam žice do lijevog svjetla, kasnije ću to pospajati. Idu dvije crne žice.
Put žica ide uz lijevi C stup uz glavni bužir žica koje vode do 5.tih vrata. Na izlazu iz karoserije sam ih sakrio ispod gume 5. vrata. Za sada sam ostavio ovako kao na slici niže i kad zatvorim vrata žice su pritisnute između gume i 5tih vrata. Taj dio me brine - da li bi moglo curiti, da li bi se mogle oštetiti kroz neko vrijeme. Što vi mislite?

I onda sam obojao doboše i klješta:
- brušenje četkama i nastavcima za bušilicu
- čišćenje brake cleanerom
- zaštita najlonom, kreptrakom i šta god mi je još došlo pod ruku
- bojanje high temp antikorozivnim primerom
- bojanje u Škoda zelenu

Veliki sam fan te boje, mnogima će biti nakaradno, ali to sam želio i mislim da će se uz crveni auto solidno isticati. Nisam želio sive ili dosadno crne varijante.

Offline jeep frik

« Odgovori #101 : 03 Travnja, 2024, 15:13:07 »
Taman toliko da si felge sam napraviš! :good:

Offline Čuvitar

« Odgovori #102 : 03 Travnja, 2024, 18:23:33 »
Tako je, kad si ima strpljenja čeljusti na autu raditi, možeš šta oćeš...
Šaka suza , vrića smija , ča je život vengo fantažija

Offline Maverick

« Odgovori #103 : 06 Travnja, 2024, 21:22:10 »
Predobar sunčan dan.
Prvo sam u jutro zamijenio brtve jer mi je na obje slinio antifriz.

Onda sam upregnuo trake naručene sa stranice iznad i zalijepio spojler. Još prije, sa spojlera sam skinuo svo staro ljepilo, dobro ga očistio i obojao u crnu boju bumper sprejem, jer je i sam spojler od nekog čudnog "nit je guma nit je plastika" materijala. Auto i spojler sam prije radova ostavio na suncu nekih 30 minuta da se ugrije.
Proces nakon bojanja:
- lijepljenje dvostrane trake po spojleru
- pozicioniranje spojlera gdje bi trebao biti i lijepljenjem krep trakom
- prebacivanje spojlera na krov i skidanje zaštite
- čišćenje površine na gepeku alkoholom
- prebacivanje spojlera natrag i tiskanje nekih 5 minuta sa svih strana da dobro uhvati

I to je bilo to od radova jer sam želio malo uživati i u vožnji. Prije nego smo dobro zakoračili u kilometre stali smo na pranje:

Obišli stari grad Dubovac, Novigrad i produžili kod prijatelja gdje smo popili pivicu uz rijeku Kupu. Dobro odrađenih 80km uz Ramonse na radiu, pilotke na očima i otvorene prozore. Spojler je preživio i pranje i vožnju, nije ispao. Rekao bih: "Job well done!"

Offline Čuvitar

« Odgovori #104 : 06 Travnja, 2024, 22:06:29 »
Kako ti detalji čine razliku...👍
Šaka suza , vrića smija , ča je život vengo fantažija