Malo frustrirajuć vikend ali ujedno i uspješan.
Išao sam na dogovor za uređenje felgi i cijena je 100 eura po felgi, ako želim da ostanu ovako kako jesu, a to je kombinacija crne i onda diamond cut koji se lakira i daje neku sivkastu boju. To mi je trenutno puno van budžeta samo za uređenje s obzirom da moram još kupiti i gume. Druga opcija je bojanje u jednu boju i za to sam našao ponudu od 60 eura po felgi. Pjeskarenje + priprema i praškasto bojanje. Još o tome razmišljam, ali ako bi se odlučio ići na tu varijantu onda mi je dilema između srebrne i tamnije nijanse zlatne boje. Kad pričam o zlatnoj mislim na nešto ovako (cijela felga obojana, bez poliranog ruba):

Također išao vidjeti za kožicu mjenjača i ne može se napraviti bez te plastike koja ide na središnju konzolu. Bio sam na otpadu u Duga Resi i Karlovcu i nemaju. Tako da ostaje mi probat naći nešto. Eventualno naći nekoga sa 3D printerom pa da nacrtam po dimenzijama i dam si isprintati.
Uglavnom nije me išlo u petak.
Ali danas svakako bolje. Našao sam jednu mladu ekipu koja se probija sa kemijskim čišćenjima itd u Metliki, a to mi je 10 minuta od mjesta gdje je auto, i odnio sam profilirana Silverline sjedala na čišćenje. Bila su jako zamazana. Sada su na sušenju, ali već na prvu sam zadovoljan rezultatom.
Ovako su izgledala:

Ovako su sada:

Nisam siguran da ću ih sutra stavljati jer se moraju još sušiti. Vjerojatno idući vikend. Dok to radim ubacit ću i polugu za otvaranje prtljažnih vrata. Danas sam morao malo bolje naštelati bravu prtljažnika jer od kad sam dodao taj komad koji radi "na sajlu", nije mi se gepek dobro zatvarao. Sad je super. Uglavnom jedan dobar korak napred.
Kako su mi sjedala koja su sad unutra u vrhunskom stanju, a mijenjam ih zato jer nisu profilirana kao ova iz Silverlinea, želim ih što bolje očuvati i skladištiti. Imate savjet kako to napraviti? Mislio sam ih samo zamotati u streč foliju i staviti na suhi tavan. Ali na tom tavanu ipak ima dosta prašine. Ukratko, prijedlog i savjet je dobrodošao.