Autor Tema: Kompresori  (Posjeta: 13378 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
Kompresori
« : 03 Studenoga, 2006, 14:28:06 »
Ekipa zna li itko išta o kompresorima ili je ima ikakva iskustva sa njima. Zanimaju me oni stari tipovi (rootsovi mislim :shock: ). Može li se to još nać za kupit i kako se ugrađuju??? Kakve su sve modifikacije na motoru potrebne???
I did it my way 😎

Offline kile

Kompresori
« Odgovori #1 : 03 Studenoga, 2006, 14:46:13 »
Evo da se odmah nadovežem, budući da tako nešto i mene interesira.
Može li se kompresor spojiti na serijski fergazer, a ako može koliki bi max pritisak mogao ići kroz takav fergazer?

Offline Brlek

• Veteran member
Kompresori
« Odgovori #2 : 03 Studenoga, 2006, 16:33:36 »
2 Road: Ovakav?

2 Kile:

Evo ti sistem, sa gore navedenim kompresorom, ali opet kompresor tlaći smjesu a ne zrak...

Offline kile

Kompresori
« Odgovori #3 : 03 Studenoga, 2006, 16:55:45 »
Mene interesira obrnuti sistem (kao kod turbine), prvo kompresor onda fergazer.
Ajde saznaj sa kojeg bi se auta dalo tak nekaj skinut pa da malo kemijam.  8)

Offline Gorki

• Antique Member
Kompresori
« Odgovori #4 : 03 Studenoga, 2006, 19:09:09 »
Da da taj!!!!!!!!!! Tija bi ga i ja namontirat ispod/iznad karburatora, prebrutalno izgleda, samo ima li to di kupit u hr???
I did it my way 😎

Offline Brlek

• Veteran member
Kompresori
« Odgovori #5 : 03 Studenoga, 2006, 20:28:10 »
Neznam ako toga ima u Hrv. za kupiti... Čisto sumnjam...

imported_Gear

• Gost
Kompresori
« Odgovori #6 : 03 Studenoga, 2006, 20:37:43 »
mislim da su se s nekog starog citroena cupali ti kompresori, samo jos da se sjetim kojeg...  :?

Offline Brlek

• Veteran member
Kompresori
« Odgovori #7 : 03 Studenoga, 2006, 20:51:15 »
Si siguran da sa starog Citroena?  Možda sa DS-a ili ti ga Žabe? Mislim da mu je to oznaka bila  :?

Tracker

• Gost
Kompresori
« Odgovori #8 : 14 Studenoga, 2006, 22:38:22 »
Ma sve se može upasat
Kile,evo jedan za dušu :)

imported_Gear

• Gost
Kompresori
« Odgovori #9 : 14 Studenoga, 2006, 22:52:57 »
Citat: Brlek
Si siguran da sa starog Citroena?  Možda sa DS-a ili ti ga Žabe? Mislim da mu je to oznaka bila  :?

nije ds, mislim da je cx ili nesto...  kad uzmes u obzir da je dosta tih starih motora za citroen radio maserati, nebi bilo cudno, ali meni su citroeni dosta mutni, neznam iz kojeg, al pitanje jel valja i di ces to nac.

Offline kile

Kompresori
« Odgovori #10 : 15 Studenoga, 2006, 08:10:02 »
2Tracker; da znaš da sam jedno vrijeme bio u fazi kad sam razmišljao o kompresoru na CIH-u.
Taj motor ima jednu slobodnu remenicu, koja je ostala od serva sa rekorda, pa sam mislio na nju spojit kompresor.
Sad me ta ideja pustila, al tko zna, možde me opet jednog dana primi.  :evil:

Tracker

• Gost
Kompresori
« Odgovori #11 : 15 Studenoga, 2006, 11:08:32 »
Jao ne pričaj mi
Sav se naježim kad zamislim kađu i onaj mukli zvuk cviljenja kompresora ufff  :evil:

I moglo bi se to i sredit,al me cifre brzo spuste na zemlju tako da  :(
Ostaje mi jedino planiranje i ispitivanje mogućnosti,pa jednog dana kad se skupi para složit i kompresor :)

A sad planiram stavit dva dupla karba,ispolirat usis i ispuh,ako bude para onda i bregastu zamijenit
I to će bit više nego dovoljno za početak,a onda kad bude gotov dok se malo naviknem na auto,čitaj "kad postane preslab" onda ću razmišljat intenzivnije o kompresoru

Offline Gorki

• Antique Member
Kompresori
« Odgovori #12 : 15 Studenoga, 2006, 12:54:21 »
Očito imam puno istomišljenika, kad se samo sitin koliko san puta mad maxa pogleda radi one autine ........AAARRRRRRRRGGGGGGGHhhhhhhhhh...... San mi je jednog dana riješit amerikanca starog 30 god sa kompresorčinom :evil:
A ako to ne uspije i sa ovakvi nečim bi se zadovoljija, a auto već imam :jak:
I did it my way 😎

Offline Tookie

• Antique Member
Kompresori
« Odgovori #13 : 15 Studenoga, 2006, 13:46:33 »
EVO O TOME AUTO NE ZNAM OCE SE SLIKE VIDIT ALI NIS BITNE...

Ford Falcon GT: Interceptor
Jedan od najuspješnijih filmova svih vremena, gledano iz perspektive uloženog i dobivenog - 'Mad Max' - ljubiteljima automobila ponudio je najbolje filmsko vozilo svih vremena: Ford Falcon GT 351, fanaticima poznat kao Interceptor

Film koji je katapultirao Mela Gibsona u nebesa zapravo je bio najobičniji niskobudžetni akcić, no za razliku od milijuna ostalih filmova ovog žanra, 'Mad Max' je imao 'duboku priču' i zanimljivu interpretaciju, koja ga više-manje svrstava u SF klasike dvadesetog stoljeća.

Film je imao budžet od 300.000 australskih dolara, od kojih je 15.000 otišlo protagonistu Melu Gibsonu. Iz današnje perspektive multimilijunskih budžeta, utrošenih na remakeove kultnih filmova kao što su 'King Kong' ili 'Rat svjetova', to je bilo 'za kikiriki'. No puno mašte, duha i želje, uz dodatak fenomenalnog automobila koji će očarati publiku i uzburkati adrenalin, bilo je dovoljno da australski film, koji je zaradio 100 milijuna američkih dolara, smjesti na vrh najproduktivnijih filmova prema omjeru uloženog i dobivenog. Zapravo, da nije bilo niskobudžetnog kvazi-horrora 'Blair Witch Project', 'Mad Max' bi još uvijek držao vrh ljestvice.

No nije sve bilo 'med i mlijeko'. Počeci prikazivanja 'Mad Maxa' bili su burni. U SAD-u gdje je film ostvario najbolje prihode 'Mad Max' je morao biti sinkroniziran (!) na američki, pošto je distributer smatrao kako će delikatnoj američkoj publici smetati 'silovanje engleskog jezika' australskim 'ozzy' slengom.

Pošto je film imao skroman budžet, svi korišteni automobili bili su većinom australske proizvodnje. Zanimljiva priča vezana je i uz Gibsonov Interceptor. Kultni crni Ford Falcon GT bio je privatno vlasništvo mehaničara kojeg je producent 'Mad Maxa' uočio na putu prema studiju. Nabrijani Falcon toliko mu se svidio da ga je otkupio, a vlasnika zaposlio kao glavnog mehaničara na setu.

Interceptor se vizualno drastično razlikovao od serijske izvedbe Falcona GT. Najočitija promjena bila je vezana za 'superpunjač' koji je stršio iz poklopca motora i, u filmu, na pritisak gumba Interceptoru omogućavao razvijanje 600 KS. Naravno da je ovo bio lažni superpunjač koji je služio isključivo kao šminkerski detalj, a Falcon GT iz '73. ne bi mogao razvijati 600 KS ni da su ga točili raketnim gorivom. No to ni nije bilo važno, jer je Falcon GT u postapokaliptičnom svijetu pobješnjelog Maxa bio, kako je to redatelj slikovito definirao, 'The last of the V8 Interceptors', što je samo po sebi bilo dovoljno da natjera svakog zlikovca da ustukne u strahu. Nadalje, Maxov Interceptor je imao drugačiji svjetlosni sklop, pregršt spojlera, bočnu ispušnu granu, a ne valja zaboraviti niti dodatne spremnike goriva u prtljažniku.

Pravi Falcon GT 351 s tvrdim krovom proizvodio se u malom i ograničenom broju primjeraka od 1973. do 1976. Pokretao ga je 5.7-litreni V8 agregat koji je razvijao 300 KS te snagu putem četverostupanjskog manualnog mjenjača prenosio na stražnje kotače. GT 351 s ubrzanjem od 0 do 100 km/h obračunavao se za osam sekundi te jurio više od 230 km/h.

U drugom nastavku su, za potrebe snimanja, korištena dva Interceptora. Original za snimanje detalja i unutrašnjosti, te kopija, koja je u konačnici uništena, za snimanje vratolomnih akcija i adrenalinskih potjera.

Danas je Ford Falcon GT tek još jedna ostarjela relikvija u bogatoj povijesti filmske kinematografije s automobilskom tematikom, no u srcima auto fanatika ovaj antologijski automobil zauvijek će ostati posljednji V8 presretač
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

Offline Ivan_R5

Kompresori
« Odgovori #14 : 18 Studenoga, 2006, 01:34:36 »
2 roadkiller:

Ima mercedesovih eatona na ebayu vec za 100e... Samo ne kužim kako bi ga ti stavija s obzirom da imaš karburatore (ili se varam)