Autor Tema: Kompresori  (Posjeta: 13390 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
Kompresori
« Odgovori #15 : 18 Studenoga, 2006, 11:32:37 »
Citat: Ivan_R5
2 roadkiller:

Ima mercedesovih eatona na ebayu vec za 100e... Samo ne kužim kako bi ga ti stavija s obzirom da imaš karburatore (ili se varam)

Zato mi i triba stari tip šta idu prije/nakon karburatora. Mogu se novi narucit iz usa ali rade ih samo za holley karburatore sa 4 grla :(
I did it my way 😎

Offline aske777

• Veteran member
Kompresori
« Odgovori #16 : 20 Studenoga, 2006, 10:11:41 »
Opel Kadett C Caravan 3,9 Turmat

ITB+MEGASQURT+6A+KR= 190BHP

Tracker

• Gost
Kompresori
« Odgovori #17 : 20 Studenoga, 2006, 17:27:45 »
Hehe vidio sam ovoga vec  :jak:
Bilo je i nekih clipova s njim,al ova mi je slika najjaca,na tri kotaca  :evil:

Offline Ivan_R5

Kompresori
« Odgovori #18 : 20 Studenoga, 2006, 20:39:22 »
Citat: roadkiller
Citat: Ivan_R5
2 roadkiller:

Ima mercedesovih eatona na ebayu vec za 100e... Samo ne kužim kako bi ga ti stavija s obzirom da imaš karburatore (ili se varam)

Zato mi i triba stari tip šta idu prije/nakon karburatora. Mogu se novi narucit iz usa ali rade ih samo za holley karburatore sa 4 grla :(

A prijedi na EFI ako želiš kompresor - najjednostavnije rješenje. Jer, teško ceš nac onaj koji ide ispod karburatora (za neki normalan karburator)...

Offline Gorki

• Antique Member
Kompresori
« Odgovori #19 : 20 Studenoga, 2006, 20:48:29 »
Ma nabavit cu ja v8, pa necu imat normala karburator :haha:  :haha:  :haha:
I did it my way 😎

Offline Ivan_R5

Kompresori
« Odgovori #20 : 20 Studenoga, 2006, 20:54:26 »
Evo da pitan znalce kad san vec tu - da li bi se morala korigirat smjesa kada bi kompresor tlacija vec pomješano gorivo i zrak, tj kada bi kompresor bija izmedu karubratora (ili monopinta) i usisne grane, ili bi tvornicke postavke bile dobre?

Offline MatijauUSA

• Veteran member
Kompresori
« Odgovori #21 : 16 Srpnja, 2007, 15:14:18 »
Ja sam zivio u Americi 4 godine, i imam  tamo pymoutha sa 440 masinom (7.2L) kojeg sam mislio uvesti ali nakon sto sam vidio cijene premisljam se. ja sam za njega gledao kompresor tamo od Edelbrocka. Nasao sam jedan koji je bio oko 2000 dolara, koji je davao taman dovoljno. Tako da mislim da se moze naci nesta slicno na eBayu i dogovoriti da se posalje u hrvatsku. Jedini problem koji ja vidim je to sto vecina american muscle car sarafa su u colovima, sto je i mene jako namucilo s mojim dok sam ga tamo radio, tako da neznam kako bi pasali na metricke motore. Ali sve se moze.

http://www.cardomain.com/ride/2519960
RÜSSELSHEIM

a112

• Gost
Kompresori
« Odgovori #22 : 16 Srpnja, 2007, 17:23:28 »
O pozdrav Matija,lijepo da si dosao.

Offline TheBIG

Kompresori
« Odgovori #23 : 16 Srpnja, 2007, 18:08:02 »
ja san u filmu kadett 1.2 turbo sa djelovima od renaulta 18

Offline kile

Kompresori
« Odgovori #24 : 16 Srpnja, 2007, 18:20:52 »
A jel bi na taj motor išla turbina i frga sa r5 gt turbo, ili je to ipak malo previše za 1.2?

Offline MarinKT

• Senior member
Kompresori
« Odgovori #25 : 16 Srpnja, 2007, 20:28:25 »
Bok!

Ako sam skužio govori se o obicnom vijcanom kompressoru... a navodno se u WW Corrado ugradivao centrifukalni kompressor na remenicu...

Ako bi išli u takve kombinacije sa Kadettovim motorom, triba uzet blok od 1.1 SR zato što je jaci, ne znam sad napamet, nešto sa lijevom i nosacima radilice, (u pocetku su vozili rally sa njime pa su prešli na 1.9 iz Rekorda)... pa ga probušit na 1.2 i nabit gore tako nešto... recimo 4 karba od Kawasakija i povrh svega kompressor, intercooler, otvoreni ispuh, MW50 (metanol-voda ubrizgavanje direkt u kompressor kao u Messerschmitt-u 109 sa DB 605AB) i otraga bacac plamena, nitro onako za u nuždi... AAAAArggh - neeee - dostaaa.... sorry,,, :D   :haha:  :D  :haha:  :D  :haha:
Al ideja nije loša.8)

Pozdrav!!!

a112

• Gost
Kompresori
« Odgovori #26 : 16 Srpnja, 2007, 20:53:00 »
Tako je,taj G-Ladder su imali VW G60 ,corrado,Golf MK2 i jos neki modeli.Samo sam navodno cuo da su dosta kvarljivi i da zahtjevaju cestu reparaciju.Moj je buraz jedno vrijeme silno zabrijao za kompresor na kadetta,tj jos je uvijek na ideji,ali ju je tesko realizirati.

Tracker

• Gost
Kompresori
« Odgovori #27 : 16 Srpnja, 2007, 22:29:55 »
G lader nije cesto kvarljiv,al kad se reparira treba ga reparirat kako treba i neke plasticne ležajeve unutra zamijeniti sa metalnima,neznam sad tocno,i onda traju...
Samo što su skupi ko sam vrag,evo kad sam zadnji put bio u zagrebu nedavno,vidio jednog lika sa Swiftom gti-jem,stavlja gore G-lader,kaže da ga je platio 800€,ja sam ostao :shock:
Trebalo bi razmisliti i o talijanskom Volumex-u :roll

Što se tice kiletovog pitanja...
Turbina i karb sa r5 gtt nije prevelika za 1.2,to je bila moja ideja,al jebiga,radovi su krenuli u drugom smjeru.
Konzultirao sam se ja s nekim ljudima o tome,prvo ti treba dobar motor,jer stavljanje turbine na mrtav motor nema cilja nikakvoga,na tom motoru treba smanjit kompresiju,trebala bi turbina,karb,pumpa goriva i regulator pritiska goriva sa r5 gtt,treba napravit usisnu i ispušnu granu da paše na turbinu i carb,poželjno kakav IC,kiler ulja nebi bio naodmet,jer turbina sa r5gtt je garett t2 ,jedna od najmanjih iz njihove ponude,tada još nije imala vodeno hladenje nego samo uljno,pa je poželjno da ulje ne bude jako vruce,da ne skuri osovinu od turbine,trebalo bi malo glavu uredit,jer nije ni ona baš naj,al nije neohodno,posljednje,treba sve to uštelat dobro i molit se da ce radit :D
Al da je to nešto novo...nije ....

Offline Gorki

• Antique Member
Kompresori
« Odgovori #28 : 17 Srpnja, 2007, 10:26:29 »
Citat: MatijauUSA
Ja sam zivio u Americi 4 godine, i imam  tamo pymoutha sa 440 masinom (7.2L) kojeg sam mislio uvesti ali nakon sto sam vidio cijene premisljam se. ja sam za njega gledao kompresor tamo od Edelbrocka. Nasao sam jedan koji je bio oko 2000 dolara, koji je davao taman dovoljno. Tako da mislim da se moze naci nesta slicno na eBayu i dogovoriti da se posalje u hrvatsku. Jedini problem koji ja vidim je to sto vecina american muscle car sarafa su u colovima, sto je i mene jako namucilo s mojim dok sam ga tamo radio, tako da neznam kako bi pasali na metricke motore. Ali sve se moze.

http://www.cardomain.com/ride/2519960

Imaš 440 :-o  8)  8)  8)  Fenomenalno!!! Uvezi ga ako ikako možeš :jak:
I did it my way 😎

Offline TheBIG

Kompresori
« Odgovori #29 : 17 Srpnja, 2007, 11:07:37 »
Citat: kile
A jel bi na taj motor išla turbina i frga sa r5 gt turbo, ili je to ipak malo previše za 1.2?

iša bi karburator i turbina od renaulta 18 turbo