Autor Tema: Pomoc oko fiat 2.0 Twin cam  (Posjeta: 15772 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kulen_dbraco

• Gost
Pomoc oko fiat 2.0 Twin cam
« : 15 Siječnja, 2007, 21:21:12 »
bok, u svoju Ladu sam ugradio motor 2.0 tc iz argente.
Umjesto orig webber frge montira sam jedan od 2x40 solex.
Flandju sam sam radio doma, i mozda je u tome problem.
skuzit cete prema slikama...
Naime motor necu upaliti, ima svu volju i malo malo mu fali ali...
mozda je stvar u tome da je flandja pre ostrog kuta od 90???

Na frgi imam chok koji kad ga potegnem pocne zvizdati kao da vuce negdje drugdje zrak na njemu...valjda je to normalno.?
Benzinu baca kroz grla normalno...medjutim...nece!

Svaka mala pomoc ce posluziti,,,a siguran sam da ce ih biti jer sam skuzi da na ovom forumu ima puno majstora za takve stvari!!

evo i slika :

Tracker

• Gost
« Odgovori #1 : 15 Siječnja, 2007, 21:45:30 »
Auuu,nevalja ti ova grana,mora bit zaobljena,trebao bi otic do željezarije neke i uzet koljena željezna pa makar njih zavarit,ovako ima jako loš protok ,jer kad ga potegne zabija se u okomito postavljenu cijev,smjesa bi trebala kliziti uz stijenku,znaci zaobljenu.
A koje su dizne u karburatoru,jel pašu na ovaj motor,trebao bi prvo to malo provjerit,i naštelati karburator,jer ako nisu prave dizne i smjesa nevalja opet nece upaliti

kulen_dbraco

• Gost
« Odgovori #2 : 15 Siječnja, 2007, 21:52:34 »
a moga sam to i pretpostavljat...
hmm, nadam se da su dizne ok za taj motor, prije su dva takva bila na alfi isto 2.0
znaci ajmo pilit i opet varit...
hvala!

Tracker

• Gost
« Odgovori #3 : 15 Siječnja, 2007, 21:58:03 »
I tu je isto razlika,na Alfi su bila dva takva na 2.0 motor a ti stavljaš jedan
Neznam,cut ceš još malo bolje od drugih kolega,ja i nisam baš previše upucen u karburatore,al neke osnove znam ;)

Ajmo kolege Kile,Doktore...

Offline Brlek

• Veteran member
« Odgovori #4 : 15 Siječnja, 2007, 23:14:32 »
Pa jedan bi mu možda davao premalo goriva, ali prvo riješi granu, jer ovo je (bez uvrede molim) strašno... Kao što ti je gore kolega rekao, grana treba biti zaobljena ako želiš da ima ovakav oblik (mislim na kut i položaj ferge).. A drugo, iako se knjiga ne sudi po koricama, a sudeci po vanjskom imidu ( :haha: ) ferge, jesi siguran da koja dizna nije zaštopana? Moj savjet, ocisti stol, fergu dole i prvo ju operi cijelu iznutra i izvana....

Offline Doktor

« Odgovori #5 : 16 Siječnja, 2007, 08:27:08 »
Pojednostavljeno - prvo napravi granu kako treba, bez kuta od 90 stupnjeva, sa trime narušavaš strujanje smjese.
Takoder, to što je taj Solex bio na motoru 2.0 ne znaci baš ništa, jer ako su bila takva dva na motoru 2.0, budi siguran da su u paru drugacije konfigurirani nego ako je samo jedan dvostruki. Ja te Solexe koje ti imaš ne poznajem ni malo, ali sigurno imaš po net-u kakvih tutorijala o prilagodbi...

Ovaj topic pod "Tehnika" o Weberu bio sigurno od koristi, da barem u teoriji znaš što ti je sve potrebno: http://www.oldschoolhr.com/forum/viewtopic.php?t=218

Konstrukcijski su vrlo slicni, a teorija je uglavnom ono što možeš primjeniti na bilo koji karburator.

Lp,
Doc

Offline kile

« Odgovori #6 : 16 Siječnja, 2007, 08:34:45 »
Evo kaj ja mislim.
Grana je koma i možda ti ona stvara problem. Mada mislim da bi i sa ovom granom trebao barem upaliti.

Kažeš da se cuje fijukanje zraka kad povuceš cok. To nije normalno. Sredi taj cok jer bez njega ceš teško upaliti. I daj stvarno prvo malo raskopaj i pocisti frgu, tak da si barem siguran da nije problem u zaštopanim dizama i sl.

Razmišljam si još nešto. Spojio si oba grla frge zajedno. Znaci svaki cilindar dobija gorivo iz oba grla, a ne samo iz jednog kako su inace zamišljeni ovakvi fergazeri.
Što se dešava?  :shock:
Premalo benzina ne dobiva sigurno. Možda previše.
Uglavnom puno je pitanja i ako i upališ auto, tko zna kak bu to radilo.

kulen_dbraco

• Gost
« Odgovori #7 : 16 Siječnja, 2007, 11:14:18 »
hvala svima! Javim vam rezultate.

Offline STOLE ABARTH

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • www.stolesraceshop.com
  • Vozilo:: Fiat 128 rally 1300
« Odgovori #8 : 19 Siječnja, 2007, 10:09:02 »
dok ne stavis normalnu gradu i ne dodas jos jedan karbic neces nis napravit po meni bar...

crank

• Gost
« Odgovori #9 : 19 Siječnja, 2007, 20:59:34 »
mora se cuti sustanje kad povuces cok ,to je normalno za ove karbove ...
ova grana je ko vrat od zirafe skini to i napravi granu pravu direktno na glavu i stavi 2x 40,znaci 2 dupla to ti je lakse napraviti nego ovo sto si sad radio i imaces stroj do jaja

kulen_dbraco

• Gost
« Odgovori #10 : 21 Siječnja, 2007, 12:20:22 »
a nema bas mjesta za dva dupla... morao bi premjestit pumpu od kocnica i kvacila, dakle radit nove nosace i poluge...dalo bi se ali...
inace auto je upalio sa ovom granom, na minimumu radi ko bubica ali doziranjem gasa pocne se gusiti i bacati plamen na auspuh od 30 cm ( buduci da je auspuh 4-1 od 2 cole) .
Za sad cu vratit stari weber gore od 36.

crank

• Gost
« Odgovori #11 : 21 Siječnja, 2007, 14:57:04 »
to ti je najpametnije ,ali kad su mogli stati u fiata 124 ne vidim zasto ne bi mogli u tu ladu....
skoljka je identicna,a lakse ti je da probas naci vertikalne karbove ima ih alfa 33 ;)

kulen_dbraco

• Gost
« Odgovori #12 : 21 Siječnja, 2007, 21:18:26 »
kazes 33 a?! koji motor?

imported_Gear

• Gost
« Odgovori #13 : 21 Siječnja, 2007, 22:07:07 »
1.3    proizvodili su se sa  weberima, delrotoima i solexima, sve isti, samo drugi proizvodjac.

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
« Odgovori #14 : 21 Siječnja, 2007, 22:23:40 »
Na 1.7 su ti 2 duple 40-tke, na 1.5 i 1.3 manji
I did it my way 😎