IMHO- Cranck je odustao. Zašto? Tvrdoglavost, egocentricnost, nemogucnost prihvacanja (pardon- razmatranja) tudeg mišljenja... ne znam... ja ne dižem ruke i ne odlazim s foruma samo zato što se netko samnom ne slaže...
Ja i dalje u tvojem postu ne vidim ni jedan dokaz...
Ove Supre na slikama su auti stari po 20godina... po meni to je oldschool... ako nije- to je na adminu da odluci- "should I stay or should I go"
"... ima stvari koje nisu samo automobili..."
slažem se... postoje i vešmašine sa cetiri kotaca, al ih netko voli i njemu su super... nešto što je tebi auto san snova- nekome nije i obratno...
Ponavljam, ne biramo mistera gedore, ajmo razgranicit neke stvari...
Da li govorimo:
a) raplinjac
b) ubrizgavanje
(i da te vratim na temu, rasprava je pocela sa 7mge motorom (3,0, 6cil, atmosf, sa UBRIZGAVANJEM, na što ste vas dvojica poceli drvit o šmirglu 80, no dobro, kasnije ste rekli da se odnosi samo na rasplinjace)
da rezimiram:
vi kažete da se hrapavijim kanalom postiže homogenija smjesa koja je kasnije pogodnija pri izgaranju?
ja i dalje tvrdim da je bolje polirati kanal jer mi je bitnije smanjiti gubitke u punjenju i samim time povecati punjenje cilindra, nego imati smjesu homogeniju nego što jest (zato što smatram da je dovoljno homogena, a da se hrapavim kanalima nece postici toliki omjer uloženo/dobiveno)
Procitaj Risbov post... i reci da li je istina da ce se kapljice primati za stijenku?
I da li smjesa ulazi u cilindar lamilarno ili turbulentno i kakvo strujanje želimo postici? :D
Sa hrapavijim kanalom bi se slagao kod turbo auta, tamo nabiješ tlak turbine i tako te malo briga jel ti površina 12 ili 9... i to cisto zbog detonacije, niceg drugog.. znaš o cemu pricam