Autor Tema: Polirati kanale u glavi motora ili ne?  (Posjeta: 28746 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

crank

• Gost
Polirati kanale u glavi motora ili ne?
« Odgovori #30 : 24 Siječnja, 2007, 21:55:43 »
nemoras vise ,rekao je da se vise nece raspravljati....
vjecni student ,cije znanje se samo sastoji iz nekih teorija koje je slusao,a nista nije primjenio u praxi i toyote sarafa sa kljucem 13
hahahahaha

sam si sebe otero u beskrajnost
stojane
 :haha:  :haha:  :haha:

vise mi je pun qrac ovih spamera koji nista ne mogu napisat pametno vec samo lupaju gluposti........

za 3 dana 100 postova,misle da im se po broju postova mjeri pamet  :?

FiatGroup

• Gost
« Odgovori #31 : 24 Siječnja, 2007, 22:03:57 »
Polako crank... covjek ima pravo glasa...
neka svatko radi auto kako hoce...
postoje valjci postoje crte... nema problema...
boli ga moje pisanje i citanje pa i neki broj auta...
mladi smo, bice auta, pisanja i citanja..

p.s.

2 all
dolaze jos jedni dastek 4x4 valjci u zagreb... barem takve glasine kruze...

crank

• Gost
« Odgovori #32 : 24 Siječnja, 2007, 22:11:48 »
znam par takvih pametologa(kompjuterasa),koji sve znaju ,tastatura im je najjace oruzje,sve su naucili na netu,sve znaju ,teoretski,a svoje aute voze drugima na servis
hahahahhahahahha

FiatGroup

• Gost
« Odgovori #33 : 24 Siječnja, 2007, 22:16:19 »
I ti si svojeg vozio u Rijeku  :haha:  drkedjijo s carsije  :P

crank

• Gost
« Odgovori #34 : 24 Siječnja, 2007, 22:17:56 »
i ti moras zvati glupe bosance da ti spoje struju na kecu
rijecka pedercino  :P

FiatGroup

• Gost
« Odgovori #35 : 24 Siječnja, 2007, 22:22:52 »
evo ti ruka pajdo...  sada smo kvit.

Jesi vala odradio si to 100% dobro...
kada dodjem u Sarajevo razbicu ti sajbu  pa te onda odvedem na cevape i vopi :) :piva:  :piva:  :piva:  :yah:  :yah:  :yah:  :pusi:  :pusi:  :pusi:

crank

• Gost
« Odgovori #36 : 24 Siječnja, 2007, 22:24:29 »
hahahahhahaha
imam 15 sajbi ,sve sam stojadine rastavio po sarajevu

FiatGroup

• Gost
« Odgovori #37 : 24 Siječnja, 2007, 22:25:58 »
a necu ulaziti u daljne diskusije ovo nevodi necemu :D

Offline Brlek

• Veteran member
« Odgovori #38 : 24 Siječnja, 2007, 23:14:54 »
joj.. :haha:  Dam se kladit da se ova rasprava vrtila bar jednom na svakom auto forumu.. Na nekima i više puta :D  

Citat: crank
znam par takvih pametologa(kompjuterasa),koji sve znaju ,tastatura im je najjace oruzje,sve su naucili na netu,sve znaju ,teoretski,a svoje aute voze drugima na servis
hahahahhahahahha

Vi tu sad nazivate Mrdu našega kompjuterašem a sami dajete linkove internet mehanicara koji je "priznat" u svijetu :haha:

Citat: crank
ispuh sto gladji usis malo grublji papir 80

citao na mnogim ozbiljnijim forumima i knjigama

http://www.gcroft.com/page2.html

Jao, komedije... ako vam covjek kaže da je to do sada 3 (citaj; TRI) puta radio i da je svaki put dalo neke rezultate, valjda nešto zna.. A cisto sumnjam da nema pojma...

Citat: mrgud
Gubici strujanja se moraju smanjiti na minimum... a vrtloženje (odnosno bolje mješanje smjese se treba postici geometrijom usisa a ne hrapavoscu... (probaj na motoru koji ima 10-20kkm gurnuti prst u kanal... u svim tim malim utorima imaš smeca, masnoce i slicno... ) MIRROR SHINE je ono što se traži... ;)

Ja se s ovim slažem... Mrgud nije prvi koji je to rekao, a sigurno ni zadnji.. Više puta sam to cuo od ljudi koji su to radili i kojima vjerujem, a nisam sve naucio na internetu (gdje ima i istinitih stvari) od nekog svjetski priznatog tjunera.. NHF to all

crank

• Gost
« Odgovori #39 : 24 Siječnja, 2007, 23:19:06 »
licno vise vjerujem g.croftu nego nekom tuneru iz zapresica

FiatGroup

• Gost
« Odgovori #40 : 24 Siječnja, 2007, 23:26:54 »
I ja se slaze mstobom brlek.. ali cinjnica je da uvjk postoji bolje..

To sto je napravio mrgud daleko je od dobrog a isto tako od tvornicke povrsine visestruko bolje, bolje...

Dakako podrzavam bilo koji pomak naprijed, ali osudujem svaki oblik svjesnog oglusivanja necem sto tezi iznad boljeg... prema odlicnom.

Offline Brlek

• Veteran member
« Odgovori #41 : 24 Siječnja, 2007, 23:30:49 »
Svako ima svoje mišljenje, a vi gazite tude jer ste kod tog crofta/crafta (šta god) to vidjeli... Neke stvari bi se trebale i prešutit, a ako se vec ulazi u rasprave, trebali bi možda potkrijepit primjerima iz stvarnog života, a ne linkovima na kojima je Pero Peric slagao auto i dizao ih za 56000 konja na 520 okretaja... (primjera radi navedene neke brojke i imena, nema veze sa stvarnim  osobama i ciframa  :haha: )

2 Fiatgroup: Recite da sam glup, ali ja bi rade slagao motor (svoj) po onome što ja mislim da je dobro, pa ako i ispadne slabije, možda shvatim gdje sam pogriješio i sljedeci put to eliminiram, a ako ga složim kako sam procitao od nekog, sve probleme koji mi se jave znat cu eliminirat ako ih je i frajer imao jer je to, ajmo to tako nazvat, njegov projekt.. Ako me kužite ;)

FiatGroup

• Gost
« Odgovori #42 : 24 Siječnja, 2007, 23:37:42 »
Glejdaj, dovoljno sam prosao i zaista isprobavao svasta...
Proslo je vrijeme ono sto ti mislis ili sto mi ovjde mislimo...
Vise mi se zasita neda izmisljati toplu ovdu..
Taj Pero Peric radi stvari iste do koji sam ja empiricki dosao prije dosta godina.. (spasio me, da se ne gubi vrijeme) Nisam ga poznavao.. sada te pere perici imaju matematicka obajsnjenja koja su meni sada objasnjea zasto je to tako...

Zar Vi toliko morate biti "bistari" da shvatite kaj ja velim??

imported_Gear

• Gost
« Odgovori #43 : 24 Siječnja, 2007, 23:40:33 »
super se drzite, al ja bi vas ipak molio bez pretjeranog prepucavanja,  dvoje ljudi koji se ne slazu u misljenju nemoraju odmah bit najveci neprijatelji.

Inace stojim iza obije teorije napola...

Usisi su uglavnom lijevani i tako i ostavljeni sa vrlo minimalnom do nikakvom zavrsnom obradom jer se ta obrada proizvodjacima ne isplati, sto odmah i odaje vrlo ocitu cinjenicu da je potencijalni dobitak bilokakve  obrade prilicno malen, ALI ne nikakav.

kako do kojeg usisa, neki prijelazi stvaraju restrikciju protoku, ali potpunim poliranjem svih povrsina se gubi rasprsivanje goriva

konkretno mislim na grane 1 u 4  ili 1 u 3 koje se djele iz jednog rasplinjaca u vise usisnih kanala.    bitan je pad goriva i njeno dijeljenje, na ovom dijelu ravno ispod kanala iz atmosfere,  znaci rubovi polirani, ali ravne povrsine ostavljene grube, odnosno ne sasvim ispolirane. (pod "ravne povrsine"  mislim na mijesta gdje fluidi ne mijenjaju smijer.)  Njima ce u vecini obrada i inace pomoci, ali ne potpuna.

Drugim rijecima, mijesta koja su zaduzena (ili to cine mimo namjene) za vrtlozenje, polirana,  ostatak grub, odnosno malo grublje obradjen.

Dakako poliranjem ispusnih kanala i grana se dobiva puno vise.

Ovo nisu moja iskustva, ali sami ste rekli da je tema prezvakana puno puta po internetu, a to nije bezveze, vec zato sto je dilema i  zato sto ne vrijedi jedno pravilo za svaki motor, da je odgovor tako jednostavan, to bi vec vjeverice u parku davno znale i nebi nikad doslo do ove rasprave.

Offline Brlek

• Veteran member
« Odgovori #44 : 24 Siječnja, 2007, 23:54:07 »
Ja sam se nadao da necu nikog uvrijediti svojim mišljenjem, ali izgleda da ipak jesam... Ja nigdje nisam citirao tvoje postove, niti osporio tvoj rad ili ucinak... Cranka sam citirao, a iz mog posta je vidljivo i zašto... Vi ste to vec prošli, neki od nas nisu... Ja osobno nisam, ali s obzirom koliko sam gluposti našao na netu, rijetko kad sam tražio savjet po forumima... Ne da na forumima nema ljudi koji znaju znanje, vec zbog ovakvih prepucavanja di se samo postaju linkovi bez daljnjih objašnjenja...

BTW zbog ovoga što sam vec napisao sam se i ukljucio u raspravu:

Neke stvari bi se trebale i prešutit, a ako se vec ulazi u rasprave, trebali bi možda potkrijepit primjerima iz stvarnog života, a ne linkovima Ako shvacate što želim reci ;)
EOD