Autor Tema: Ova nova akcija sta je krenula sa olupinama...  (Posjeta: 24455 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Ova nova akcija sta je krenula sa olupinama...
« Odgovori #45 : 06 Veljače, 2007, 01:45:29 »
Ak sam ja sa svojim fordom i starom masinom koja nije imala valjda vise od 30 konja slepao asconu i 4 frenda prek cijelog grada (svako malo stani-kreni), onda se moze s bilo kojim autom slepnuti bilo koji :)

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #46 : 06 Veljače, 2007, 10:06:39 »
Citat: ernesto (CHE)
2 dmj: sam za info, navodno, tj. sigurno da je taj Steyr otiso cigicima za staro zeljezo. Provjerena ekipa je isla s Jeepom po njega, ali misteriozno je preko noci nestao. Osobno sumnjam da je to drzavni odbor za ocuvanje okolisa uklonio. Bez obzira sta je djelovao bezizgledno, bilo je ljudi koji su u tim ostatcima ostataka vidjeli nesto vrijedno paznje. Ali na zalost...

Kad se to dogodilo? Slike koje imam navodno su snimljene vrlo nedavno. I da, slažem se da se moglo nešto uciniti, ne postoji tako loše stanje iz kojeg se uz puno ljubavi i truda ne može obnoviti auto. Problem je disproporcija u vrijednosti, limuzine iz tridesetih naprosto nemaju dovoljnu tržišnu cijenu i gotovo nitko nije spreman uložiti tri ili pet puta više od realne vrijednosti automobila. Da je Steyr bio kabriolet vec bi bio ugrabljen za restauraciju odavno.
Via Ciro Menotti 322

Offline ernesto (CHE)

• Veteran member
« Odgovori #47 : 06 Veljače, 2007, 18:03:29 »
Navodno prosli tjedan. Ne vjerujem da je bilo vise slucajeva Steyera.
MZ KLUB~ http://www.starikotaci.hr/mz
OTK STARI KOTACI~ http://www.starikotaci.hr
VW KOMBI FORUM~ http://vwkombiji.portbb.com/index.php

peugeot 404, bub, baader-meinhof, MZ x 5, BMW (motor), BMW (s prixom), i kajja znam. jos toga

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #48 : 06 Veljače, 2007, 18:48:01 »
>:(  A utrošio sam dva sata života u determiniranju o kojem je automobilu uopce rijec, sve u nadi da ce se, nakon što bude objavljen tekst o njemu, naci netko dovoljno lud da pokrene restauraciju.

Za neupucene, rijec je o ovom automobilu:

Via Ciro Menotti 322

Offline ernesto (CHE)

• Veteran member
« Odgovori #49 : 07 Veljače, 2007, 11:11:40 »
Pa sad si me malo zamislio. Ja sam imao dojam da se radi o malom Baby Steyru. Mozda sam automatski pomislio na krivi model, ali cudno bi mi bilo da su trenutacno aktuelna dva komada razlicitih modela u sumi. Ipak provjeri za svaki slucaj, ko zna mozda jesu dva.

peugeot 404, bub, baader-meinhof, MZ x 5, BMW (motor), BMW (s prixom), i kajja znam. jos toga

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #50 : 08 Veljače, 2007, 21:41:34 »
Drugi cu se tjedan naci s organizatorom ove akcije i probati složiti radni plan oko spašavanja oldtimera. Najvjerojatnije ce mi biti potrebni službeni dopisi od strane oldtimer klubova i klubovima marki sa željom da se sva vozila od tehnicko-povijesnog interesa stave na stranu u CIOS-u tjedan-dva, da se omoguci doniranje vozila potencijalnim restauratorima, odnosno barem skidanje dijelova koji mogu poslužiti zainteresiranim strankama.

Trebat ce koordinirana akcija i ja sam svakako voljan pomoci, a volio bih cuti i vaše prijedloge i sugestije, bilo ovdje bilo na pm, o tome što i kako. Ne ocekujem da ce proci bez otpora, ipak je to smanjenje kolicine starog željeza na kojoj se zaraduje, ali siguran sam da se može uciniti, uz potporu saveza i klubova.
Via Ciro Menotti 322

Offline TIEBONE

• Senior member
« Odgovori #51 : 08 Veljače, 2007, 23:21:04 »
Šta znaci da ce eventualno pristati da daju pristup starijim od 30 godina?Šta je s onima koji imaju 28 kao moj,a nemaš ih na nijednom otpadu,niti dijelova,ni ništa.Nisam ja jedini,vidam po oglasim dosta ljudi koji traže dijelova za Taunuse od 70-82godine.Ali definitivno je korak u pravom smjeru,svida mi se.
TAUNUS-BAD TOYS FOR BAD BOYS

Offline Risbo

• Antique Member
« Odgovori #52 : 09 Veljače, 2007, 02:15:41 »
Trebao bi napraviti popis zanimljivih vozila :)

Borac

• Gost
...
« Odgovori #53 : 09 Veljače, 2007, 09:39:35 »
evo citam ovo i mogu samo reci neka svoja iskustva.

kad je bila zadnja akcija kontaktirao sam u vezi spasavanja vozila (radilo se o onom odlagalistu u podsusedu)...disa je cak bio ljubazan te je rekao da mozemo skidati dijelove ali auto ne smije ici van....jedino ako se pronade vlasnik i plati stajanje sto je neisplativo...

nazalost polako ce i vec je nestala stara skola.....

klubovi i inicijativa je preslaba da bi se radili odredi..budimo realni i sami jedva stizemo svoje krame krpati....tu je jos aktivnost u klubovima ...pa pitanje prikolice-prostora-novaca-vremena....

eto malo sumorno razmisljanje ali proizlazi iz 5-godisnjeg iskustva

imported_Gear

• Gost
« Odgovori #54 : 02 Ožujka, 2007, 22:10:24 »
Jel ima tko vise info o tome?

naime sutra bi trebao baciti jedno vozilo na otpad  (toledo '92, da nebi milsili da je nesto sta valja)

Znaci, mora imati kotace, akumulator, motor i to sve,  ali mene zanima dali to sve mora biti na predvidjenom mijestu?  ili mogu pobacat kotace i motor i akumulator sve u kabinu?

ja bi im nutra nabacao par motora i getriba i mostova od raznih autiju, pa nek vazu,   ionako su im samo bitne sirovine ako sam dobro shvatio.

i dali mora imati vrata?
i dali im moram dati i knjizicu vozila ili je dovoljna prometna? jer imam samo prometnu i to ne glasi na mene.

imported_Gear

• Gost
« Odgovori #55 : 03 Ožujka, 2007, 14:54:21 »
nista, rijeseno,  dao ga ciganima za 100kn,   ako cios ne zeli zdravu ogoljenu skoljku punu aluminija, nemora.   :roll

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #56 : 03 Ožujka, 2007, 20:15:37 »
Nacelno smo dogovorili sljedeci sustav: cim se uoci da je nešto zanimljivo stiglo u CIOS, alarmira se nekog od ljudi koji ce nam biti kontakti (a trebao bih ih dobiti unutar narednih tjedan-dva) i vozilo se stavlja na stranu. Tada treba reagirati cim brže, jer to niti može ici vjecno niti smijemo izdvajati hrpu vozila. Ali ako se unutar nekoliko dana dode po dijelove ili, u nekim slucajevima, cijelo vozilo, to ce biti u redu. Nadam se da cu za cca dva tjedna imati sve potrebne papire i kontakte, a nakon toga cu dati detaljne smjernice ovdje i na drugim forumima/klubovima.
Via Ciro Menotti 322

Offline driver_8

« Odgovori #57 : 09 Ožujka, 2007, 23:55:57 »
Citat: ernesto (CHE)
2 Gear: naravno da nisi u prekrsaju ako je vozilo odjavljeno, i tocno je da je i po starom zakonu prekrsaj bio ostavljanje odjavljenog vozila na javnoj povrsini, ali moralo se cini mi se osam dana prije uklanjanja staviti obavijest o uklanjanju.

Ovo sto sam ja spomenuo je neki dan procitano na radiju, odnosno u paketu s ovim zakonom o “gospodarenju otpadnim vozilima” ti NE MOZES odjaviti na murji vozilo ukoliko nemas certifikat da je vozilo u procesu za presu. Imao ti vozilo na cesti ili u garazi. A s druge strane ukoliko ne odjavis, dobiti ces kaznu jer nije odjavljeno, a rega je istekla.

A ja i jesam vezao aute lancom za ogradu, to mi je dosta uobicajena navada.

Hoceš reci da ja po zakonu ne mogu odjaviti vozilo jer ga želim npr. restauriati?

Offline ernesto (CHE)

• Veteran member
« Odgovori #58 : 10 Ožujka, 2007, 14:09:48 »
Tocno, tako je bilo objavljeno u nekim medijima, pa sad, ako su oni krivo protumacili, onda i ja krivo prenosim, ali bojim se da je i ovo vrlo moguce u moru idiotskih nelogicnosti koje se kod nas rade.
Na zalost nisam uspio na netu pronaci nove zakone kao potvrdu navedenoga jer treba neko vrijeme da se postave, sto je potpuno razumljivo jer naravno da je strahoviti problem azurirati stranice sa zakonima na vrijeme.

Offline Tookie

• Antique Member
« Odgovori #59 : 10 Ožujka, 2007, 14:53:40 »
ja znam da vani je tako, ako odjavis auto moras ga na otpad dat ne znam jel i kod nas sada tako...
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...