Autor Tema: Pitanje - 4 duple frge  (Posjeta: 8732 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

IvanZed

• Gost
Pitanje - 4 duple frge
« : 07 Ožujka, 2007, 11:10:30 »
Pozdrav

Ja na alfi imam 2 duple frge, cini mi se solex.

Ali cuo sam urbanu legendu od frenda, da u zagrebu ima tip istu alfu sa 4 duple frge. Veli da auto ide ko lud, ali da i guta tak nekak.

Zanima me ima li tko od vas kakvih slicnih iskustava, sa slaganjem s 2 na 4 i di bi se mogli nabaviti fergazeri, možda i weberovi?

Brutalac

• Gost
Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #1 : 07 Ožujka, 2007, 14:13:49 »
Di bus to naguro??Kak stanu frge jedna kraj druge?? :shock:

IvanZed

• Gost
Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #2 : 07 Ožujka, 2007, 15:24:30 »
Citat: Mini Vlatko
Di bus to naguro??Kak stanu frge jedna kraj druge?? :shock:

Ovo na dnu su frge, iza njih  filter zraka, pa mogu maknuti kutiju filtera i spojiti trube, (to odlicno izgkeda, vidio na netu jednom, nemrem naci di mi je ta slika), da ima mjesta za još 2 dupla.

Ja mislim da stanu u nastavku prema killeru, ali nisam siguran kak ih je taj tip složio.

Offline kile

Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #3 : 07 Ožujka, 2007, 15:42:03 »
Uz tu preradu mislim da bi onda trebala ici i prerada unutar samog motora.
Prvenstveno špic bregasta, koja bi dovoljno dugo držala ventil otovorenim da uopce ude svo to gorivo u cilindre i širenje samih kanala.

Moja preporuka je da se ne upuštaš u montažu 4 fergazera, vec da nabaviš dva veca, 45-ice ili više (pretpostavljam da su sada 40-ke) i da poradiš na samom motoru, ako vec želiš više snage.

Ova prica da su samo namontirana dva dodatna fergazera, mi nekak ne drži vodu.

ciccio-75

• Gost
Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #4 : 07 Ožujka, 2007, 16:36:50 »
o kojem je motoru rijec,i o kojoj je alfi rijec,

da nesto priupitam,tj. da kazem cemu stavljat 4 dupla fergazera na motor koji imace ima 2 dupla,koja je kubikaza motora

evo ja imam 2.0 motor sa 2 dupla webera sa trubicama i sasvim sam zadovoljan

e da a sto se tice 4 fergazera u alfi ,toga nema sigurno posto sam clan alfa romeo clasic croatia cluba i znam za sve stare alfe od vukovara pa do metkovica,i vjeruj mi niti jedna nema 4 dupla fergazera,bogami malo ih je al znam za skoro pa sve 75-ice pa i starije alfe :D  :evil:  :dance:  :jak:

Offline Doktor

Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #5 : 07 Ožujka, 2007, 17:13:48 »
Mislim da to nije moguce, fizicki ne stane...

Evo jedne fotke koju sam nedavno napravio, motor  Alfe Junior:

Sve je vrlo slicno baš kao i sa gornje slike...

IvanZed

• Gost
Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #6 : 07 Ožujka, 2007, 18:32:06 »
Citat: ciccio-75
o kojem je motoru rijec,i o kojoj je alfi rijec,

da nesto priupitam,tj. da kazem cemu stavljat 4 dupla fergazera na motor koji imace ima 2 dupla,koja je kubikaza motora

evo ja imam 2.0 motor sa 2 dupla webera sa trubicama i sasvim sam zadovoljan

e da a sto se tice 4 fergazera u alfi ,toga nema sigurno posto sam clan alfa romeo clasic croatia cluba i znam za sve stare alfe od vukovara pa do metkovica,i vjeruj mi niti jedna nema 4 dupla fergazera,bogami malo ih je al znam za skoro pa sve 75-ice pa i starije alfe :D  :evil:  :dance:  :jak:

Znaci to je alfa GTV 2000 i frend ga zna, pitat cu ga kak se zove, veli da kola imaju oko 170 konjeca i da to leti ko ludo. Gle tih alfi ima po zagrebu po garažama, da i nitko nezna.

Ja imam istu takvu samo s dva dupla, pa bi probao to staviti.

ciccio-75

• Gost
Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #7 : 07 Ožujka, 2007, 19:58:39 »
nema svrhe stavljat 4 fergazera,fino se preslozi motor i usteluje kvalitetno fergazere i eto ti 170 konja,pa original ima 130 tako da tih 40 se da navuc,uz malu financijsko i fizicko naprezanje,

jos uvijek cisto sumnjam na tu soluciju sa 4 fergazera,ako navavis molio bi te da vidim to na slici,tko zna posto sam weber fan i imam fergazera viska mozda i ja nesto takvo slozim :evil:

IvanZed

• Gost
Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #8 : 08 Ožujka, 2007, 18:36:37 »
Citat: ciccio-75

Evo ovak, tip koji to ima na alfi zove se robi, živi negdje kod superkonzuma na vukovarskoj, motor su mu slagali na strojarskom fakultetu i ima 100% 4 duple frge. Auto mu nije u zagrebu, nego negdje cini mi se u medimurju. Kod punice. :o . Tip još ima par alfi, sve GTV-jke. 8)

Ima još jedan s 4 duple, živi u negdje u jazbini, i ima ih na fiatu 128 i on je to sam radio, zaboravil sam ime.

Offline Brlek

• Veteran member
Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #9 : 08 Ožujka, 2007, 21:47:55 »
Nevidim koristi od samo (bez da se išta drugo dira) 4 DUPLE frge, osim potrošnje.. Ali od 4 normalne vidim... A i to je gotovo isto kao i 2 dupla solexa/dellorta/webera.. Jer su oni u nacelu 4 obicna frgazera, a ne dupli... A to je razlika ;)

sira

• Gost
Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #10 : 08 Ožujka, 2007, 21:51:07 »
Apsolutno nema smisla, radije predi na 45-ce, ali kao šta svi vec rekoše nece biti nekog efekta bez dodatnih prerada na motoru.

ciccio-75

• Gost
Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #11 : 08 Ožujka, 2007, 22:48:47 »
ajde mi sira nadji neke 45-ice za sitnu lovu :P  :haha:

IvanZed

• Gost
Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #12 : 08 Ožujka, 2007, 23:05:04 »
Citat: sira
Apsolutno nema smisla, radije predi na 45-ce, ali kao šta svi vec rekoše nece biti nekog efekta bez dodatnih prerada na motoru.

Ja postam pitanje da vidim jel to netko radio i da podjelite iskustva ako ih imate, a vi mi govorite da to nema smisla. Ima smisla, ima. Bar meni. Hocu drugim zahvatima dobiti više snage, hocu, ali ja hocu 4 duple i to je to. Veli frend da to kad cuješ da se naježiš, da nema takvog zvuka, možda na americkim autima, ali to je druga pjesma :D .

Ništa morat cu tražiti dalje, al hvala na prijedlozima.

sira

• Gost
Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #13 : 08 Ožujka, 2007, 23:31:28 »
Pa Onda stavi 4 duple frge, samo napravi adaptere da dva grla ubrizgavaju u jednu usisnu rupu na glavi, samo mene zanima ko ce to upalit i iskonfigurirat.

Evo ciccio: http://cgi.ebay.de/45-Weber-Solex-Vergaser_W0QQitemZ180092688622QQihZ008QQcategoryZ42835QQrdZ1QQcmdZViewItem

i još

http://search.ebay.de/search/search.dll?cgiurl=http%3A%2F%2Fcgi.ebay.de%2Fws%2F&fkr=1&from=R8&satitle=weber+45&category0=

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Pitanje - 4 duple frge
« Odgovori #14 : 09 Ožujka, 2007, 01:56:43 »
Hmmmmm, ja sam na strojarstvu pa nisam bas cuo za tu alfu (a na faksu sam vec 8 godina)

Ko je to slagao na faksu?
Daj vise detalja, sliku motora mozda.