Autor Tema: Lakiranje - uradi sam prvi put  (Posjeta: 26294 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline grafit

• Senior member
Lakiranje - uradi sam prvi put
« Odgovori #30 : 28 Prosinca, 2011, 19:56:34 »
ja sad trenutno nakon 7-8 godina pauze  lakiram vespu.Iskreno mislim da je nitko neće bolje i sa više pažnje poravnati i pripremiti kao ja  ,jer je to posao od puno sitnih detalja i pizdarija.Ima nekih osnovnih pravila,malo volje i iskustva i sve pet,ali za nekoga tko nema alata i minimum znanja bacanje novca

Offline ivmatic86

« Odgovori #31 : 29 Prosinca, 2011, 09:47:22 »
Potpis na oba prethodna posta!!!
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #32 : 29 Prosinca, 2011, 19:14:52 »
Ja samo ne kuzim zasto bi ja isao nekome tko je ''samo''' lakirao, a znam da je to samo zavrsni sloj na posao koji sam ja napravio. :ubise:
Nadalje, da sam ja lakirer i da mi netko tako dode sa nekom nebulozom, a vjerjem da je bio ''upozoren na mala slova'' i objavljeni ''disklajmer'' o posljedicama posla :D je bi mu lijepo ''ponudio'' da ''sjedne'' u komoru i zavezao ga Duct-tapeom za stolicu i... Polakirao ga najbolje sto znam sa najboljom bojom, rcimo nekom epoxy dvokomponentom ili pur dvokomponentnu i to u predivnu štrumf plavu boju. Na dupe bi mu zakalemio jedan oveci, ali jos neotvoreni šampinjon da bude pravi Štrumfić i rekao mu da se javi kad mu se OVAJ lak bude poceo skidati i ljustiti...
A ako ne budem ja doma biti ce moj pas - mjesanac staforda, mastifa, cudljivog i nervoznog njemackog ovcara i dva vepra koji su slucajno uletili na lude psece orgije... Pa nek se pozali njemu... Po mogucnosti neka zalbu napise na komadu socne junetine,, netom odrezane sa prednje cetvrti, zakačenu na straznjicu. :D
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline vitomir

• Senior member
« Odgovori #33 : 30 Prosinca, 2011, 11:58:56 »
odlican thread decki i jako ljepo objasnjeno.nesto sam i ja novog saznao he he.
hvala

zaky-lika

• Gost
« Odgovori #34 : 30 Prosinca, 2011, 16:48:36 »
i ja imam dzukca za takve pacijente al mislim da ce ti dovoljno docarato ovo kakvi ljudi ima :
dodje ti djedica sa cliom i puknutim branikom prednjim i pocne te smarati sa tim da mu to povatis sa co2 aparatom i ispeglas i pokitas....ja mu objasnim i pokazem da je to plastika,na sta on kaze da to nije trabant nego da je to plastificirani lim :rofl: mislim da ti je sad jasno kakva je raja i sta sve ljudi rade...al bilo i ostalo 100 ljudi 100 ćudi 100 zena 200 s--- :palac:   a i postujem ovo sto je iznad lega napisao za vespu da ce je odraditi bolje sam...da to ocemo mi koji smo zaljubljeni u taj komad starog rdjavog lima i to radimo danima sa puno ljubavi....a oni sto stavljaju komad laminata na pod auta da nestruze nogama kao fred kremenko po putu su druga prica,ja za takve kazem... uglavnom ako kom treba kakva pomoc i savjet nek se javi,nemogu reci da sma profesionalac al oko autolimarije sam od 4 osnovne i ot tad sam u komorama i radionama....da sam telac nesto bi vec skuzio.....uglavnom osnovno je razredjivanje bolje i stelanje sprice na odredjeni pritisak i sirinu mlaza...dosta ih se zapita zasto imam 2,3 regulatora zraka,jedan na izlazu iz boce koji je na neki 3,5 bara a drugi na samom pistolju koji se stela na neki 2 bara(29psi) opet kazem zavisno od modela do modela.... imam 3 odstranjivaca ulja i vlage,jedan na boci jedan na sred crijeva i jedan mini na pistolju i nebojte se onda za pljuvanje kapljice na sred jebeno dobro ofarbane haube,sve to naucis sa vremenom u praksi jer svi nasi balkanci cuvaju te tajne zanata kao neku svetinju....a ja volim pomoci i nauciti druge ako znam vise...zato kazem sta vas zanima pitajte,i ja pitam za rpu stvari koje neznam i uvjek nesto novo u lakiranju ucim.....a one price da za lakiranje metalika i perle mora samo komora kod mene neprolaze...audija 80 sam olakirao druhu na sred dvorista uz pomoc dvije cerade da nenosi vjetar,sve natopili okolo vodom i lagano deri...pozzz nadam se da ce nekom ovo bar malo pomoci i da,(al sam se raspisao) za mjesanje nezalite kupiti one kantice sa mjerama tegla iz mamine spajize jest jeftinija al ovo je prakticnije jer imate oznake koliko razredjivaca ide na bazu ili lak....za pocetnike extra jer manje fulas a cijena je par kunica.....jest da je veci gust spiciti uz cevape kilu krastavcica pa ici lakirati branik al ovo je bolje :palac:

zaky-lika

• Gost
« Odgovori #35 : 30 Prosinca, 2011, 16:50:46 »
pardon,moja greska blatobranom...

mercedes

• Gost
« Odgovori #36 : 14 Siječnja, 2012, 09:44:02 »
dali netko zna koliko bi me izaslo 2 deci opc plave boje? dali je netko radio sa njom? :D

Offline grafit

• Senior member
« Odgovori #37 : 14 Siječnja, 2012, 12:47:24 »
zavisi koji proizvođač ,ako ideš sa mobihelom farba +utvrđivač + razređivač 60-80 kn ako ti da utvrđivača koliko ti treba a ne cijeli