Autor Tema: Jetronic me izluduje  (Posjeta: 4741 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

sira

• Gost
Jetronic me izluduje
« : 30 Svibnja, 2007, 03:38:46 »
Eto napokon smo ubacili motor u Alfu, i išli ga upalit, imamo iskru, ali šprice ne rade

Benzina ima, jer sedma šprica ubrizga svoje i ugasi se a nisu ni zaštopane šprice jer kad smo ih spojili na konektor sedme šprice fino su ubrizgale benzin , iskru imamo na svih šest svjecica.

Jetronic dobiva signal o broju okretaja preko bobine (Pin 1 na ECU) i halovog senzora ciji signal ide preko modula paljenja i onda u ECU (pin 2 i 3) svi kabeli su u redu, mase su u redu, imamo napon na špricama ali nema okidanja.

Sumnjamo da je neispravan ili sklop za dijeljenje u Igition ECU-u ili sam Jetronic, ima li šanse da smo zaboravili neku pizdariju pa da nas to zajebaje, mase smo provjerili i sve su dobre, više nisam pametan

imported_Gear

• Gost
Jetronic me izlu
« Odgovori #1 : 01 Lipnja, 2007, 20:49:02 »
CPS senzor?   ili je to isto ko hal?  sta je to hal?

D, K ili L-jetronic?

sira

• Gost
Jetronic me izlu
« Odgovori #2 : 02 Lipnja, 2007, 17:31:04 »
L Jetronic, hallov senzor ti je na razvodniku i "snima" 6 istih rupa, on je OK jer paljenje radi bez problema

Offline TIEBONE

• Senior member
Jetronic me izlu
« Odgovori #3 : 16 Lipnja, 2007, 13:21:55 »
hall senzor mjeri okretaje motora,dakle govori ecu o položaju radilice motora.Dakle da bi mogao saznti šta nevalj treba ti osciloskop za prikaz krivulja i autodata gdje piše kakve i gdje trebaju te iste biti.Nemora biti da je hall senzor ispravan ak paljenje radi,treba sve probati.Ili pljuni 50 kn da ga prikljuce na tester i on ce sigurno reci što nevalja.
TAUNUS-BAD TOYS FOR BAD BOYS

sira

• Gost
Jetronic me izlu
« Odgovori #4 : 17 Lipnja, 2007, 07:29:37 »
Zašto onda na shemi instalacije, hallov senzor ide samo u komp paljenja?

Reci mi di da odem na tester za Alfu 75 V6 sa jetronicom na podrucju Splita, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa niko od jebenih Alfa servisa.

Offline TIEBONE

• Senior member
Jetronic me izlu
« Odgovori #5 : 17 Lipnja, 2007, 10:53:11 »
Imam i ja Bosh L jetronic na autu,Hall je sastavni dio razvodnika i modula paljenja generalno ,ali takoder šalje informacije ECU.MOj jetronic ima prikljucak od tri žice koje se prikljuce na tester,to možeš i doma napracit ako takav imaš.Treba ti led dioda i par žica.Dvije od tri trebaš kratkospojit a trecu na jedan kraj diode ,a drugi kraj diode na pozitivan kraj akumulatora.Neznam tocno koj gdje jer ni glupa autodata nepiše ništa za alfe,probaj negdje na netu iskopat.
TAUNUS-BAD TOYS FOR BAD BOYS

sira

• Gost
Jetronic me izlu
« Odgovori #6 : 17 Lipnja, 2007, 11:57:00 »
Ja imam dva ECU-a, Od paljenja i ubrizgavanja, ECU ubrizgavanja dobiva signal sa bobine, a hallov signal ide u ECU paljenja, iz njega idu dvije žice u ECU ubrizgavanja. Ista stvar mi se dogadala i kad sam stavio drugi komp paljenja, ako iskra može i bez halla radit, onda može bit do njega, ali nema mi logike?