Nemaš blage veze o životu i zato bi bilo bolje da prestaneš pisati neistine i gluposti i da ne truješ mlade ljude nacionalizmon,jer ovaj forum nije za tako nešto..
Pitaj kog hočeš gdje su se radili dijelovi za Zastavina vozila,svugdje samo najmanje u Srbiji,a i strojevi za proizvodnju tih dijelova.
Ne positovječuj viceve sa stvarnim životom.Meni sigurno ne možeš prodavati takva sranja,jer ja sam od malih nogu radio i imao te aute.
Kaj se tiče citroena i renola, radili su goli ku...u proizvodnji automobila u odnosu na Zastavu.

Najveći dobavljač plastičnih dijelova za Zastavina vozila: Jugoplastika - Split
Gume : Trayal ,Tigar ,Sava
ISKRA iz Kranja : alternatore i ostale dijelove za struju,prekidače itd.Bdw:opruge za neke
prekidače proizvodile su se u Tvornici opruga Varaždinske Toplice ,gdje
sam radio u tehničkoj kontroli ispravnosti kako ulaznog repromaterijala
tako i izlaza gotovih proizvoda.
Da ne nabrajam dalje ,proizvodili se dijelovi od Vardara pa do Triglava u tadašnjoj Jugoslaviji.
U Kragujevcu auti su se samo sklapali i isporučivali diljem Jugoslavije .
Kako sam proputovao Jugoslaviju kao što gore piše od Vardara pa do Triglava jer sam vodio odjel nabave u jednom SOUR-u (složena organizacija udruženog rada) imao sam puno kontakata i poslova sa prodajom autodijelova i automobila ,konkretno Zastavinih vozila.
U obavljanju poslovnih putovanja imao sam na raspolaganju : Zastave 101 (2 kom),Zastava 128 ( 2kom) ,Lada Samara (2 kom) ,125 P (poljak) 1 kom,i 1993 zadužio Audi 1,9 TDI.
Zastavina vozila mijenjao sam svake dvije godine ,sa cca 100000 km .
Redoviti servisi i nikada me nije niti jedan ostavio na cesti.Jest da se 101 micala prednja hauba kada si okretao volan na mjestu.
Jest da su iza njega ostajala četiri traga u snjegu,ali i to se rješavalo.
Što se tiče hrđe(ružina) bilo je i toga ,ali zašto?Imao sam prilike vidjeti gdje stoje školjke za lakiranje vani u travi ,i normalno da su bile rđave.Takva školjka išla je u kupku za odmašćivanje,iako masti nije bilo i nakon toga na lakiranje.
Rezultat:mora negdje probiti hrđa,no i to se rješavalo u reklamaciji.
Svaka država na neki način štiti svoju industriju i interese pa je tako i Jugoslavija.
Ako si kupio drugu marku (Opel,Ford ,BMW ,Mercedes itd .) morao si platiti još 1,5 državi.
Tko je imao platio je i vozio.Drugi su vozili Zastave i Lade kao i marke koje su se kasnije počele sklapati kod nas u Jugoslaviji ili su bile predmet robne razmjene .
Ipak nije se moralo čekati 10 godina ,da deset godina kao u DDR-u ili SSSR-u,da sada nejdem u detalje.
Eto napisao sam to iz svojeg životnog iskustva ,a vjerujem da se i kolege koje su bliže mojim godinama toga sjećaju.
Kada to pričam sa svojim sinovima (35 i 37 godina) oni se kao klinci sjećaju dok smo išli u Zastava auto Zagreb po neke od gore navedenih Zastavinih vozila ,gdje je u prodaji i isporuci radio Ivan Vragović ,stariji ga se sigurno sjećaju.
I na kraju zaključak : 1. Zastavina vozila proizvodila su se u Jugoslaviji ,tako je i pisalo!
2. Dijelovi su se proizvodili također u Jugoslaviji
3. Kvaliteta ,o tome imamo svaki svoje mišljenje,ja nisam imao proble-
ma kako službenim tako i privatnim Zastavinim vozilima.Valjda zbog
toga što sam uvijek kupovao novi i mijenjao svake dvije godine.
PS Da nebi netko pomislio da sam jugonostalgičar ,nisam jer nikad ne žalim za prošlim vre-
menima (možda nekim svojim postupcima i odlukama) život ide dalje!!
No isto tako neću negirati da sam živio u Jugoslaviji.
Eto ,vani je hladno slušam Mile Kekina (HTV 1) ,pišem ovaj post i čekam Novu 2016 godinu.