Autor Tema: oglasi  (Posjeta: 1497317 )

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Bero

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Zvijezdane za svemirska putovanja
Odg: oglasi
« Odgovori #4335 : 10 Siječnja, 2018, 06:35:37 »
Mislim da se "oldschool" termin pomiče u 90e..

Ja sam neki dan ostao u shoku kada su ljudi poceli pricati o c klasi i bmw e36 kao oldskul autima!?! Cackajuci po stranim forumima vidim da taj trend dolazi iz vana... uzasno.

Offline RI1960VW

• Antique Member
  • Vozilo:: narodno
« Odgovori #4336 : 10 Siječnja, 2018, 07:02:29 »
Zašto?

Vrijeme ide,  ono što je jučer bilo novo i uobičajeno , danas je rijetko i staro..

1990a je bila prije 27 godina, približava se "oldtimerska" dobna granica, pa zašto ne bi bilo oldschool nešto iz tih godina?
Moj fokus pretrage oglasa je dobna skupina od 1985.-1995.

A zabava tek počinje, sad dolaze na red vozila iz vremena kad se počela izvlačiti lova na sunce, kad su pretvorbeni i ratnoprofiterski kriminalci trošili nemilice na svoje cestovne igračke, naći će se tu svega..

I kao, mi smo ikad izmislili neki trend, pa nam ne trebaju oni izvana...?
« Zadnja izmjena: 10 Siječnja, 2018, 07:14:18 RI1960VW »
Better to remain silent and be thought a fool than to speak and to remove all doubt.

Offline RI1960VW

• Antique Member
« Odgovori #4337 : 10 Siječnja, 2018, 07:22:30 »
Možda će nekom puristi zasmetati, ali samo nek' ostane zabilježeno da će se ovako nešto svijećom tražiti za koju godinu..

https://www.njuskalo.hr/auti/fiat-coupe-2.0-16v-turbo-oglas-23261012
Better to remain silent and be thought a fool than to speak and to remove all doubt.

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #4338 : 10 Siječnja, 2018, 09:02:57 »
A ša's čeko?
 :nono:
Jbg, nit auta sa kukom a kamoli prikse....Imam nelojalnu konkurenciju kad su 5arde u pitanju. :no:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Lorenso_Vudric

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #4339 : 10 Siječnja, 2018, 09:08:28 »
Zašto?

Vrijeme ide,  ono što je jučer bilo novo i uobičajeno , danas je rijetko i staro..

1990a je bila prije 27 godina, približava se "oldtimerska" dobna granica, pa zašto ne bi bilo oldschool nešto iz tih godina?
Moj fokus pretrage oglasa je dobna skupina od 1985.-1995.

A zabava tek počinje, sad dolaze na red vozila iz vremena kad se počela izvlačiti lova na sunce, kad su pretvorbeni i ratnoprofiterski kriminalci trošili nemilice na svoje cestovne igračke, naći će se tu svega..

I kao, mi smo ikad izmislili neki trend, pa nam ne trebaju oni izvana...?

Nije loša ideja, ali mnogi od tih auta, takvih likova su završili davno na otpadu, jer su ih oni tada mijenjali kao neki tajkuni danas nove aute. A mnogi su zakucani negdi do nepopravljivosti istim putem otišli u visoku peć odavno. Tako da nije lako naći dobru npr. E30 ili e34 (referiram se na BMW iz tog doba jer vozim tu marku). Ili ako se nađe, onda to bude “golać bez opreme” iz Tehnouniona sa motorom 4cyl, 1.6, totalno nezanimljiv kao model, običan, jedan od mnogih s trake iz tog doba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline RI1960VW

• Antique Member
« Odgovori #4340 : 10 Siječnja, 2018, 09:35:19 »
Donekle se slažem, E30 tržište je iscrpljeno, ono što valja je odavno zbuksano u nečijoj kolekciji..
Ali, za E36 ima nade, svako toliko iskrsne neki coupe/cabrio šestak, najvažnije je da nije diran i da ima malo km..
Ja vrebam neki M3, u bilo kojoj varijanti..   :cool:

Ne zaboravimo na (dobre) petice..

http://www.index.hr/oglasi/bmw-serija-5-520/oid/883338

..ili..

http://www.index.hr/oglasi/bmw-z3-2-8-roadster/oid/658019
« Zadnja izmjena: 10 Siječnja, 2018, 10:02:39 RI1960VW »

Offline Adam.

« Odgovori #4341 : 10 Siječnja, 2018, 18:35:50 »
Da se nadovežem na ovo, zato što i ja pratim Bmw scenu
Koliko sam vidio u zadnje vrijeme, sve je teže naći dobru kockicu E30, a sve više se po oglasnicima i na faceu vrte stare petice E28, nisu u nekom stanju, ali čini mi se da izlaze po oglasima sve više i više
Također dosta teško je danas naći i dobar E36 (govorim iz vlastitog iskustva)

Offline romyo

« Odgovori #4342 : 10 Siječnja, 2018, 19:21:00 »
Ja sam neki dan ostao u shoku kada su ljudi poceli pricati o c klasi i bmw e36 kao oldskul autima!?! Cackajuci po stranim forumima vidim da taj trend dolazi iz vana... uzasno.

I ja se na jedan nacin uzasavam toga.
Ali pazi, kad to govore za takve aute da su vec u oldskul shemi, onda su to neki novi klinci.
Recimo nek imaju 20-21-22-23 godine ti koje ove aute smatraju pod oldskul, onda je to razumljivo.
Mi malko stariji, to tako ne smatramo.
Ali cinjenica jeste, da su rani e36 na pragu 30 godina, dobro ne bas C klase, one su dosta kasnije dosle.
Vidim da ih ima jos dosta na cestama, tih i takvih autiju...
A ako ih je jos dosta po cestama, lakse je nac ocuvan primjerak, nego ovih kojih uopce nema.

Alfu 33 ovakvu je vec tesko za pronaci, ima jos ponesto onih zadnjih sa malim lampama, ali ovakvih jako malo.
Ja Alfu 33 uopce nisam primjecivao do pred 2 godine, kad sam skuzio da su jednostavno nestale.

Golfovi duje dobar dio ih je u klubu 30, ali ima ih jos brdo na cestama. Tako da samim tim nije zanimljiv.
Smatram da bez obzira ako auto nije klubu 30, a blizu je jel... Ukoliko je rijedak, ili izumrla vrsta,
jako lijepo se moze i treba uklopit u oldskul pricu.

Postoji jedna cijela plejada autiju sa kraja '80-tih kojih vise nema. Pazi, nitko ni kuzi da ih nema.
Spomenut cu samo jedan predivan karavan - Renault 21 Nevada.
A ima ih jos brdo....

Svakako treba obracat paznju na kraj '80-tih, ipak je malo rano jos za '90-te.
Po meni.
« Zadnja izmjena: 10 Siječnja, 2018, 19:23:34 romyo »

Offline chaos

« Odgovori #4343 : 10 Siječnja, 2018, 20:05:35 »
Meni stvarno nije jasno što bi te vi tili, da HR sa svojom ogromnom autoindustrijom diktira trend što je staro, a što nije?!  :shok: :umnik2:

A za Jerkovu AR-33 mogu reći da mi nije nimalo ža.
Prije par miseci kad san bija jako zainteresiran da uopće saznam da je ta Alfa živa i kod koga je, vlasnik nije tija ni čuti za spuštanje cijene od 12000 kn (nudija san realnih 1000€ jer auto nije u orginalu a i bilo je posla oko crijeva goriva).
Kad dođe na 500€ možda se neko usrići.

ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline romyo

« Odgovori #4344 : 10 Siječnja, 2018, 20:11:43 »
Meni stvarno nije jasno što bi te vi tili, da HR sa svojom ogromnom autoindustrijom diktira trend što je staro, a što nije?!  :shok: :umnik2:

A za Jerkovu AR-33 mogu reći da mi nije nimalo ža.
Prije par miseci kad san bija jako zainteresiran da uopće saznam da je ta Alfa živa i kod koga je, vlasnik nije tija ni čuti za spuštanje cijene od 12000 kn (nudija san realnih 1000€ jer auto nije u orginalu a i bilo je posla oko crijeva goriva).
Kad dođe na 500€ možda se neko usrići.

Sto je staro, a sto nije, to diktira godina proizvodne koja je upisana u knjizicu.
Tko ce to i iz kojega i kakvoga kuta odnosno stava prihvatit, je nesto drugo.

A to je ta 33.... Aha... Sad mi je jasno. Ex Bakarska !
Nisam povezao... Da, da, da....  :down:

Offline RI1960VW

• Antique Member
« Odgovori #4345 : 10 Siječnja, 2018, 20:21:09 »
Ispričavam se unaprijed ako nekog vrijedja ovo što ću reći,  ali netko od nas ovdje je "promašio ceo fudbal"; ili vi - ili ja.

Ako je ovo OLD SCHOOL forum, onda je netko trebao pojasniti što taj pojam u prijevodu znači.

Jer, prema definiciji "old school" znači: "neka stvar kojoj je prošlo vrijeme izrade ili je izišla iz mode, a vraća sjećanje na tu stvar na respektabilan način".

A, ako se ovdje igramo "OLD TIMER" igre, onda sam ja na krivom mjestu (forumu), jer mi se povraća od klasifikacije 30+, pogotovo u hrvatskom aranžmanu i onog društva za "povijesna vozila".

Još bih dodao da će za par godina i Golf trojka postati "oltajmer", a Duja je po toj klasifikaciji to već odavno - što ih ne čini ni manje, ni više atraktivnim..
« Zadnja izmjena: 10 Siječnja, 2018, 20:23:00 RI1960VW »

Offline boresky

• Antique Member
  • Vozilo:: | SAAB 900 1981 |
« Odgovori #4346 : 10 Siječnja, 2018, 20:28:06 »
Pa danas ionako nista nije to sto je.
Ovo je oldskul auto,ajde,nek mi neko sad kaze da nije kul :focus:

-Pretpostavka je majka pogreške-

Offline RI1960VW

• Antique Member
« Odgovori #4347 : 10 Siječnja, 2018, 20:50:15 »
Dead cool!  :good:

Offline krntija

« Odgovori #4348 : 10 Siječnja, 2018, 21:40:51 »
Ma Zaporozec je svaki kul i oldskul , samo je problem da ga nitko nema a niti i nece!! Auto je rijedak, kul i kompliciran ali nema pomoci, nitko to ne vozi!!
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline bubuleja

« Odgovori #4349 : 10 Siječnja, 2018, 21:51:22 »
Zamarate se momci previše sa upitnicima ..izađite van napravite đir u krami i uzivajte.
Biće svašta oldskul i staro jer vrime ide. A svatko neka izvoli ako voli i golfa 3 je lipo vidit pa čak i u onom crni branik bijela boja izdanju ako je original i super stanje..meni barem JER..koji se problem javlja ..prebrzo izlaze space auti iz proizvodnje i to onda daje golfu 3 npr oldshool duh odmah pa čak i meni koji sam ušao u 40 te...

Samo gas
Adio mare