Autor Tema: Kultura u prometu  (Posjeta: 6915 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ernesto (CHE)

• Veteran member
Kultura u prometu
« : 16 Kolovoza, 2007, 23:18:20 »
Posto je jedan od ciljeva ovakvih siteova i podizanje kulture u prometu, mislim da ne bi bilo na odmet nesto i o tome reci.
Naime, upravo sam dosao iz grada, (koliko vidim ljudima je najnormalnije prolaziti kroz crveno i ponasati se na cesti kao da je jedino vozilo koji su u zivotu vidjeli nacrtani romobil), tako ja lagano vozim gradom i primjetim nelose uredjen Golf novije generacije s reklamom jednog od automobilistickih web portala na koji se mnogi pozivaju kao na mjerodavan (znaci skoro pa najpoznatiji portal u drzavi). Normalna pomisao je da samo cobani mogu voziti kao cobani, a ljudi koji imaju imalo veze s automobilima i motociklima, a jos k tome imaju i adresu automobilisticke web stranice na zadnjem kraju vozila postuju i cijene vozilo, ljudski zivot i opcenito prometnu kulturu, no ovaj je (da ne nabrajam ostale prekrsaje) mrtvo hladno prolazio kroz crvena svjetla laganom brzinom od cca 40 na sat.
Dakle, posto sam se uvjerio da je doticni kreten, lijepo je izreklamirao stranicu ciji natpis nosi na autu tako da mogu pretpostaviti da su i ostali koji se oko tog portala okupljaju isto takvi idioti, a sam portal mozda i cijeni ljude niskog kvocjenta inteligencije. Osobno ne bih volio sudjelovati na takvim forumima i stranicama.
Eto, ako nista drugo, malo sam se izjadao, osobno ni pod razno ne podrzavam drzavno-policijsku represiju na cestama, ali za ovakve bez ikakve prometne kulture bi uveo galge, stup srama i vjesanje za noge ispred Heinzelove za primjer drugima.
Biti frajer i fakin je jedno, ali biti primitivna i nekulturna seljacina je nesto posve drugo.
U  stvari, mozda bi takve trebalo fotkati i postavljati fotke na stranice, tako da ljudi znaju kojih vozila i vozaca se treba paziti.
MZ KLUB~ http://www.starikotaci.hr/mz
OTK STARI KOTACI~ http://www.starikotaci.hr
VW KOMBI FORUM~ http://vwkombiji.portbb.com/index.php

peugeot 404, bub, baader-meinhof, MZ x 5, BMW (motor), BMW (s prixom), i kajja znam. jos toga

Offline YeLLOw_1

• Antique Member
Kultura u prometu
« Odgovori #1 : 17 Kolovoza, 2007, 00:51:02 »
Ajd, moze onda ovo bit topic za ispucavanje frustracija i lupanje po tastaturi... :(

Ali ovo sto kazes to je istina, ti sa sponzoriranim autima, i sluzbenim autima su vrh bezobrazluka. Ali skuzio sam da je puno odvratnija ekipa koja vozi nove skupe, konfekcijske aute nego oni koji voze nesto starije, valjda je to rulja koja nema nicega u glavi, nimalo obzira, postovanja, bontona i svih ostalih izraza koji mi trenutno ne padaju na pamet  :D

Neznam kak to izgleda iz vase perspektive, ali mene nevjerojatno nervira to sto se ekipa masovno vozi lijevom trakom na cesti s vise traka...desna traka je prazna a na lijevoj se vozimo 60..mislim HALO? Jel itko od te ekipe polozio vozacki?
A nekidan se vracao s mora i autoput je jos gori...rulja se u koloni vozi po lijevoj traci, jos je padala kisa i u takvim uvjetima rulja ko da se ukomira i nezna sta radi...blicas im da se maknu a oni nista, jos kad ih a kraju prestignes po desnoj traci pocnu mahat rukama i trubit...nevjerojatnih seljacina ima u nazalost predobrim autima.

A da ne pricam jos o tome kako se taj efekt povecava kad vozite neki stari auto, bezobrazluk nad bezobrazlukom, u ovih 2 tjedna kolko vozim ovaj auto nakon slaganja, neznam kolko sam imao situacija da me ljudi podcijene zbog auta...

Imam ziher jos ali se trenutno nemogu sjetit jer sam malo isfrustriran sad kad se sjetim svega  :haha:

Offline ernesto (CHE)

• Veteran member
Kultura u prometu
« Odgovori #2 : 17 Kolovoza, 2007, 01:16:52 »
Da, ali ima i onih koji su strasno pametni pa preticu kolonu po zaustavnoj traci. Jednom sam poludio pa sam stao u zaustavnu i pomicao se sa kolonom kako je kretala (u peugeotu iz 67.) Prvo su poceli pametni harangu na mene, a onda je skvadra s montiracima izletila iz kolone i napala ove koji su htjeli preticati po zaustavnoj. A sve po olujnom nevremenu. Uavnom nastala je totalna makljaza na autoputu  :haha:
A jos jedno, jednom me usput pitala cura, "kada su FRAJERI koji imaju nabrijane aute, koji dobro voze, nore i "divljaju" po cesti prestali biti frajeri i postali "primitivne seljacine?"" Jer stvarno, nekad je covjek s nabrijanom pilom bio frajer, a sada je nabrijana pila sinonim nesto drugo, i uglavnom ga prati reputacija seljacine.  Mislim da je to pocelo onda kada su auti i motori dosli u ruke onih koji sve sto znaju to je dat maznutu lovu, ukrast, uzet od tate i stisnut gas, a da ne znaju kako se koci i da za kocnice postoji lajtung, a da klip ima karike.

peugeot 404, bub, baader-meinhof, MZ x 5, BMW (motor), BMW (s prixom), i kajja znam. jos toga

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Kultura u prometu
« Odgovori #3 : 17 Kolovoza, 2007, 12:34:57 »
Uh, u potunosti se slazem sa svim gore navedenim  :)
Kad ulovim vremena i ja cu napisati malo o tome.

Nego, od koje web stranice/portala je bio onaj golf koji je isao kroz crvena - ajd molim te napisi.

a112

• Gost
Kultura u prometu
« Odgovori #4 : 17 Kolovoza, 2007, 13:10:39 »
Vrlo vjerojatno hraweb  :haha:
Pretjecanje na zaustavnoj se cesto moze vidjeti u koloni.
Jednom smo bili na autoputu,u koloni kad je bila neka nesereca.
Idioti masom pretjecali na zaustavnoj,pa je lijepo lik ispred s Ivecom presao lagano na zaustavnu i zablokirao prolaz,pa su ljudi iza skuzili kakve su to pizde sto cekaju u zaustavnoj,i nisu ih htjeli pustit nazad u kolonu,pa su cekali  :haha: .

Offline ernesto (CHE)

• Veteran member
Kultura u prometu
« Odgovori #5 : 17 Kolovoza, 2007, 15:18:06 »
Mozda je bolje da ne napisem koji je to portal bio, nije mi cilj bio da se digne hajka na jednoga nego skretanje pozornosti na vozacku kulturu. Pogotovo nas koji smo na bilo koji nacin vezani uz vozila i promet, i zelimo se pohvaliti i pokazati pred drugima bilo sa svojim vozilima (koja su uglavnom upadljiva, pa stvaramo negativnu sliku o nama i nasim hobijima i ispadamo nekulturna horda) bilo s nasim vozackim sposobnostima.

Offline kile

Kultura u prometu
« Odgovori #6 : 17 Kolovoza, 2007, 15:43:16 »
Citat:
Mozda je bolje da ne napisem koji je to portal bio, nije mi cilj bio da se digne hajka na jednoga nego skretanje pozornosti na vozacku kulturu.

Mislim da je najbolje da se ne spominju imena ostalih foruma, jer smatram da je ovo jedan ozbiljniji forum, bez obzira što na njemu ne vladaju neka stroga pravila.

Znate kako se kaže, zakoni postoje zato da se krše, pa mislim da je kvaliteta ovog foruma na nivou, upravo zato što se ne postavljaju nikakvi zakoni, pa ljudi niti nemaju potrebu da ih krše.

Slobodno izrazite svoja mišljenja, ali još jednom molim bez pljuvanja i imenovanja ostalih.

A što se mene tice, za prolazak kroz crveno, vozacku na 3 mjeseca uz upozorenje i visoku novcanu kaznu, a iduci puta trajno oduzimanje, pa nek se FAKINI voze sa romobilima.

a112

• Gost
Kultura u prometu
« Odgovori #7 : 17 Kolovoza, 2007, 15:57:23 »
Ako sam koga uvrijedio svojim postom iznad,duboko se ispricavam.
Bilo je u namjeru sale ,a i tamo je najvise ljudi...

Uglavnom smatram da medju ljudima slabo postoji vozacka kultura,pa cak i mladi truck driveri vise ne razumiju vozacku kulturu a i obicaje...

Offline ernesto (CHE)

• Veteran member
Kultura u prometu
« Odgovori #8 : 17 Kolovoza, 2007, 22:24:51 »
U pravu si Kile, jedino sto mogu reci: nije pisalo http://www.oldschoolhr.com  :D

Offline Jaki

• Antique Member
Kultura u prometu
« Odgovori #9 : 17 Kolovoza, 2007, 23:16:23 »
:D ... bas bi trebali neke fora naljepnice napravit...
bas bi mi dobro sjela jedna na mantu naravno :D :D

a sto se kulture u prometu tice... uvijek ce biti onih koji
ce krsiti pravila... i sa druge strane onih koji ih slijepo
prate... u vezi toga se nista ne moze napraviti... pa je
bolje ne razbijati glavu sa time :D :D

Offline damaR

• Oldschool rookie
Kultura u prometu
« Odgovori #10 : 18 Kolovoza, 2007, 00:52:04 »
ma najzalosnije je sto vecina tih likova ima tatice, koji plate auto, plate vozacku, pa placaju kazne. A sineki, sinceka boli ku... za auto. bude tata kupio novi ak ovaj razbije.
ne vjerujem da cete lako naci lika koji je uložio svoje mjesecne place, svoje vrijeme i svoj trud u autek poput kadetta, mante, minija,  kako prolazi kroz crveno i riskira da mu netko razbije ono u što je uložio dio ŽIVOTA.
Po tome se frajer razlikuje od seljaka.
 8)
kadett c, kadettc coupe, rekord c coupe
ma bilo šta sam da je c coupe

Offline dr_t

• Antique Member
Kultura u prometu
« Odgovori #11 : 18 Kolovoza, 2007, 10:45:39 »
najgore je to kaj sineka ne boli k za auto i kazne nego i za tude živote... zato radije jednog takvog kretena koji nema ni zrno graška u glavi pogine nedužna osoba...a takvih budala danas ima na tone....
Svijetom vladaju.... pitate se tko??...Oldschool pile!!!

imported_Gear

• Gost
Kultura u prometu
« Odgovori #12 : 21 Kolovoza, 2007, 03:10:02 »
Ja se bojim uopce pribliziti ovoj temi, ali probat cu...

Osjecam se malo ugrozeno sobzirom da su semafori i ja najgori neprijatelji u prometu.

1. ne slazem se sa zakonom o sigurnosti prometa na cestama, a jos manje s "inteligentnim" rijesenjima regulacije prometa.
2. ne slazem se s vozacima koji se voze ispod ogranicenja, bleje okolo, stopaju promet, ne reagiraju na semafor, staju nastred ceste, itd...

kad se sve zbroji i kad mi sve dopizdi nastane pobuna iznutra, najradije bi neke ljude odmah zgurao s ceste u stup da nije protuzakonito.

Npr. ovaj semafor kod kockice koji su postavili,  kad je krenuo u funkciju, sam iz protesta svaki put stao na zeleno i krenuo na crveno.  (radi se o relativno neprometnom, sporom i preglednom krizanju) koje je sasvim normalno funkcioniralo od kad postoji do danas, na kojem je semafor apsolutno suvisan.

sve dok jednog dana nisu bila partolna kola s druge strane,  od njih sam bijezao kroz cijelo cvjetno dok nisam dobrovoljno stao.   Policajac je prvo poceo urlat na mene ko da sam najgori kriminalac, ali kad sam mu nakon 15 minuta razgovora objasnio svoj povod, (a i vidio je da sam vrlo pazljivo uz gledanje prosao), covjek se slozio samnom i pustio me usprkos nizu pocinjenih prekrsaja.

ja semafore nemogu smislit, da nesto tako primitivno koristimo u 21. stoljecu, to je najnekonomicnija vrsta regulacije prometa koja postoji, a oni samo to znaju postavljat posvuda, sami semafori, semafori,  vec me boli glava od crvenog svijetla,   Auto sluzi da bi negdje brze stigli, a ne stajali na semaforu citav dan i trosili gorivo, placali porez seronjama.
Meni je jasno da na cestama ima puno novih vozaca i da je kvocijent inteligencije sve manji, ali ako neznas tko ima prednost na krizanju, kupi si tramvajsku kartu i kloni se ceste.   Ali ne,  prvo gomila nepotrebnih semafora na vrbiku i sad su jos i tu stavili jedan, a vec je bio jedan sasvim nepotrebni.

Nezgode na malim krizanjima se ne dogadjaju zbog nedostatka semafora, nego zbog nedostatka vozackog obrazovanja, ali umjesto da rijese problem u korijenu, oni svugdje postave semafor pa nitko vise nema brige, jer i najveci idiot moze razlikovat dvije svijetlece boje.

Da se razumijemo, meni je sad jasno da sam krivo postupio, jer osim sto nisam bas nista postigao, ugrozio sam druge u prometu, svoj novcanik, samopostovanje i povecao postotak debila na cesti u ocima drugih.
ali i dalje stojim iza toga da te semafore treba srusit i receklirat u konzerve za macju hranu.

Offline Brlek

• Veteran member
Kultura u prometu
« Odgovori #13 : 21 Kolovoza, 2007, 03:41:22 »
:haha:  :haha:  Gear, ti si moj idol!! 8)  
Nemojte me sad proglasit ludim, ali u vecini stvari koje je naveo se slažem sa tim.. Zaprešic je bio grad sa jednim (potrebnim) semaforom a sad ih ima skoro pa 10..  2 su u nacelu dosta, jer su na dobrom mjestu.. Ali ovo stalo, pa samo su gužvu stvorili...
A o sporim vozacima sa strogih 50 da ne pricam.. Jaoj, manit cu se ove teme  :D  :bye:

dbrezari

• Gost
Kultura u prometu
« Odgovori #14 : 21 Kolovoza, 2007, 08:43:47 »
spori vozaci na starim cestama   :agressive:
imam kombi, koji jako sporo ide (max 90 - 100), a uspijem stic  vozaca koji vozi recimo mazdu 323,  honda ili neku jurilicu. i onda standard. u zavojima koje mozes proci vezanih ociju s 190 brzina se skida na pazljivih 40 da ne bi tijelo slucajno osjetilo centrifugalnu silu u samom zavoju, a na ravnom komadu traze 6 brzinu jer ovih 190 je presporo za ovaj ravni komad ceste, i onda sta, u prvom preglednijem zavoju preteknes kretena (naravno kako je spor kombi i dizlo zagadis pol hrvatske s chadjom, i na ravnom komadu vozis po sred ceste da te krele ne prestigne jer ruku na srce svaki jak auto s losim vozacom je prijetnja na cesti, em zato jer raspizdi ostale sudionike u prometu svojim kretenizmom, pa se poslije svi voze ko kreteni jer ne zele da im je u okolici od 1 000 000 km taj kojeg su napokon prestigli, em jer se podosta prirode zagadi jer se vozi iznad ogranicenja. i onda jeli on dobar vozac ili je opasnost na cesti.
a ja koliko god da sam spor nikad nemam dulje od 10 -15 min neki auto iza sebe jer znam da sam spor i micem se i propustam brze od sebe.
jer bit prometa je da oni koji zele brze stic nek idu i prodju me, oni kojima sam taman se voze i dalje iza mene, a oni koji su meni prespori nek me propuste majku mu, a ne da moram izvodit kretenoidne situacije i vozit se ko manijak.

sta se tice crvenog svjetla.
ja postujem crveno, ali ima kretenoidnih semafora u pm. recimo po LJUBLJANSKOJ AKA ZAGREBACKOJ AVENIJI  3 trake i moram se voziti 80 - 100 da prolazim sve na zeleno a dozvoljeno 60-70, onda na branimirovoj, onaj spredzadnji semafor prije nego li se spoji s dubravom tamo ak ides prema gradu moras ic barem 100 -140 da bi ga stigao, a kako ima senzor koji umjesto da propusti vozilo on zaustavlja ista, ima ih jos.
ali nikad ne prolazim na crveno jer sam previse love ulozio da bih sposlozil auto koji vozim a da me neko okine, a isto tako neznam jel bi prezivio taj koji bi me okinuo  jer cim bi me okinuo a da znam da je prosao namjerno (ok to je malo teze znat ali skuzi se po nastupu kad te okine (neki arogantan nastup recimo) rastavil bi motor i zatuko ga radilicom

a da ne govorim o onima koji u sred noci proletavaju preko zelenog vala (kamikaze) ili oni kaj idu u kontra smjeru, to kad bi ja zakonski sankcionirao oduzimanjem vozacke, uzimanjem auta i prodavanjem istog auta u dobrotvorne svrhe, da ne kazem da bi morali postati doborovljni davaoci krvi pod prisilom i to 2X u 3 mjeseca, jer ak je tak mutav da prodje ko kamikaza onda mu mozak ni netreba krvi pa moze je dati duplo.

malo sad sirim mrznju, ali nemrem si pomoc. trebao sam "manut ovoj temi!!!"
najte zamerit  :haha: