Ja se bojim uopce pribliziti ovoj temi, ali probat cu...
Osjecam se malo ugrozeno sobzirom da su semafori i ja najgori neprijatelji u prometu.
1. ne slazem se sa zakonom o sigurnosti prometa na cestama, a jos manje s "inteligentnim" rijesenjima regulacije prometa.
2. ne slazem se s vozacima koji se voze ispod ogranicenja, bleje okolo, stopaju promet, ne reagiraju na semafor, staju nastred ceste, itd...
kad se sve zbroji i kad mi sve dopizdi nastane pobuna iznutra, najradije bi neke ljude odmah zgurao s ceste u stup da nije protuzakonito.
Npr. ovaj semafor kod kockice koji su postavili, kad je krenuo u funkciju, sam iz protesta svaki put stao na zeleno i krenuo na crveno. (radi se o relativno neprometnom, sporom i preglednom krizanju) koje je sasvim normalno funkcioniralo od kad postoji do danas, na kojem je semafor apsolutno suvisan.
sve dok jednog dana nisu bila partolna kola s druge strane, od njih sam bijezao kroz cijelo cvjetno dok nisam dobrovoljno stao. Policajac je prvo poceo urlat na mene ko da sam najgori kriminalac, ali kad sam mu nakon 15 minuta razgovora objasnio svoj povod, (a i vidio je da sam vrlo pazljivo uz gledanje prosao), covjek se slozio samnom i pustio me usprkos nizu pocinjenih prekrsaja.
ja semafore nemogu smislit, da nesto tako primitivno koristimo u 21. stoljecu, to je najnekonomicnija vrsta regulacije prometa koja postoji, a oni samo to znaju postavljat posvuda, sami semafori, semafori, vec me boli glava od crvenog svijetla, Auto sluzi da bi negdje brze stigli, a ne stajali na semaforu citav dan i trosili gorivo, placali porez seronjama.
Meni je jasno da na cestama ima puno novih vozaca i da je kvocijent inteligencije sve manji, ali ako neznas tko ima prednost na krizanju, kupi si tramvajsku kartu i kloni se ceste. Ali ne, prvo gomila nepotrebnih semafora na vrbiku i sad su jos i tu stavili jedan, a vec je bio jedan sasvim nepotrebni.
Nezgode na malim krizanjima se ne dogadjaju zbog nedostatka semafora, nego zbog nedostatka vozackog obrazovanja, ali umjesto da rijese problem u korijenu, oni svugdje postave semafor pa nitko vise nema brige, jer i najveci idiot moze razlikovat dvije svijetlece boje.
Da se razumijemo, meni je sad jasno da sam krivo postupio, jer osim sto nisam bas nista postigao, ugrozio sam druge u prometu, svoj novcanik, samopostovanje i povecao postotak debila na cesti u ocima drugih.
ali i dalje stojim iza toga da te semafore treba srusit i receklirat u konzerve za macju hranu.