Autor Tema: RESTAURACIJA Zastava 750 1967 g.  (Posjeta: 20206 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline YUREEK

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Zastava 750 - 1970
RESTAURACIJA Zastava 750 1967 g.
« : 28 Rujna, 2007, 21:23:17 »
Konacno da i ja pošaljem neke fotke cofija '67 kojeg sam kupio u dobrome stanju,registriran od 1 vlasnice, ali sam ipak krenuo u  raskapanje koje se oteglo cak 3 i pol godine - nije bila 100 % restauracija ali VI sami zakljucite  -  

:pusi:   :)
Lefko ga najdeš, kak raj je lepi, med Murom i Dravom tam ti leži, de čuješ ftičju najlepšu popevku  - Međimurje to je - tu doma buš ti .

INTERCEPTOR1

• Gost
« Odgovori #1 : 28 Rujna, 2007, 21:29:58 »
Svaka cast prijatelju , dobro uložen trud a i viruj mi isplatit ce se , malo je danas cofija s takvim vratima ...

Offline Gorki

• Antique Member
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
« Odgovori #2 : 28 Rujna, 2007, 21:38:58 »
Lip primjerak, cuvaj ga :bye:
I did it my way 😎

Offline turBina

« Odgovori #3 : 28 Rujna, 2007, 22:31:31 »
Neznam na šta misliš kad kažeš da nije 100% restauracija al meni auto izgleda odlicno! Ma bitno da ide i da uživaš u njemu! :palac:

Offline DS71

• Antique Member
« Odgovori #4 : 28 Rujna, 2007, 23:02:41 »
ljep avto i dobro napravljen posao..jedino što me muci...šta radi prednji deo od novijeg fice na tom avtu..pogotovo farovi,žmigavci,znak i odbijac..a unutra cini mi se isto komanda od svjetla i žmigavca...
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

pitam se pitam

• Gost
« Odgovori #5 : 28 Rujna, 2007, 23:57:30 »
svaka cast care!!!kako dobro izgleda,jos suicide doors :-o ...bas sam se pitao kad ce doci koji takav na forum 8)

Offline ernesto (CHE)

• Veteran member
« Odgovori #6 : 29 Rujna, 2007, 01:41:41 »
Odlicno, svaka cast  :palac:  iskrene cestitke. Ali stvarno, zbog cega nakon toliko truda prednji farovi, zmigavci, znak..? OK, mozda imas razloge, ali steta da te sitnice nisu njegove, diglo bi ga za milion %
MZ KLUB~ http://www.starikotaci.hr/mz
OTK STARI KOTACI~ http://www.starikotaci.hr
VW KOMBI FORUM~ http://vwkombiji.portbb.com/index.php

peugeot 404, bub, baader-meinhof, MZ x 5, BMW (motor), BMW (s prixom), i kajja znam. jos toga

Alberto_zg

• Gost
« Odgovori #7 : 29 Rujna, 2007, 02:37:54 »
zgodno :) nego jesi dao pjeskarit sta?i jesi prije filera stavio rekativnu,barem na mjesta di su varaovi pa onda kit gore?

Offline Tookie

• Antique Member
« Odgovori #8 : 29 Rujna, 2007, 10:34:53 »
Svaka cast, fico legenda zasluzuje to...
i to je jos ovaj sa "samo-ubilackim" vratima... :haha:
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

Offline YUREEK

• Antique Member
« Odgovori #9 : 29 Rujna, 2007, 17:15:11 »
Ej, decki dragi. Komande za žmigavce i svjetla su nove jer stare kromirane nisu bile baš pouzdane, prednji farovi od novijeg radi novijih blatobrana ( manje ni nemam ), kada je 2001 kupljen bio je registriran te nisam ni razmišljao o restauraciji ( prema kategorijama old timera ) vec kao prijevozno ISPRAVNO sredstvo. Prednje i bocne ukrasne lajsne je vlasnica ( kao nove ) bacila u smece jer joj nisu bile po cefu  >:(  , tražio sam , zvao i na kraju odustao od toga. cofi ima original 54000 km, troši 6,1 lit kad cura vozi , kod mene cca 7,4 lit na 100 km. Mašina nije dirana osim štelanja ventila i jaceg cišcenja jer se još uvijek vozim na iste svjecice, kablove, razvodnu kapu od 2001 te jedino uz novije platine. Ulja ne troši ali zato nakon stanke padne 2-3 kapi onak radi reda - nešt iz mašine, malo iz poluosovina itd - nije figuar da malo ne zaslini i ostavi traga. Nakon varenja sve je dobro ocišceno i zašticeno ( ne znam ime jer neke stvari je radio kolega mehanicar koji je ucestvovao u restauraciji nekih 80 % po pitanju limarije ) ali nije dodatno zašticen ispod iz razloga da se vide eventualni propusti i da naknadno popravimo i temeljno zaštitimo kako treba - slijedi ove zime .Zamijenjene su sve "pikse " amortizeri,  " drejani " doboši i još neke sitnice. Slijedeci planovi su da ošminkam mašinu - dodatno poliranje, grubo cetkanje glave te najvjerojatnije zamjena svih starih matica sa novima uz mogucnost galvaniziranja. Kao što se na slikama vidi imam i poklopce felge u boji vozila jer su stare ( samo 1 ) bila dosta u lošem stanju - kupljena na Jakuševcu pošto su mi nakon 2 dana imanja cofija popalili klinci pred zgradom; te dodatak ALU obruc felge koje su na poliranju kupljeni od clana foruma RS coupe. Rezervne dijelove nabavljam u auto kuci Plavljanin ( nove ) u Zg koji ima 90 % dijelova i za peglice jer uvozi iz Srbije. Kod nabavke prirubnica mora se pripaziti da ne kupujete obicne ( vidi se kao da su iz 2 dijela ) vec kovane jer su cvršce i malo skuplje ( nekih 50 kn komad ).
Obzirom da na forumu ima dosta clanova koji voze Mini Morisa moram napomenuti kako je moj mehanik 1998-99 preuredio jedan i zakleo se kako više nikad nece restaurirati bilo koji auto jer se nemogu izvuci nikakvi novci iz toga ( morao je isti prodati radi prinove ) a siguran sam da je vecinu dijelova narucivao iz Engleske i Njemacke  ( maske, gume i sl ) ali šta je tu je.
Da, ono najvažnije što mi se desilo jest da sam sve kocione stvari dao u 1 auto market uz obvezu nabavke originalnih talijanskih stvari ( pošto je cofi izraden pola Italy pola Yu dijelova ) te nakon nekih 2 mjeseca isti se zatvorio i nestao sa lica zemlje - znaci uslijedilo je mjerenje i nabavka lagera, pripasavanje neceg - nešto itd - sad koci ko blesav na sva 4 kotaca. ono što je najinteresantnije je nabavka uljnog filtera jer sam morao objašnjavati i iskusnijim mehanicarima kako mi cofi ima uljni filter a ne procistac te gdje bih mogao nabaviti isti ( citiram : decec nema ti ficek uljni filter )- dao sam ga raditi u Medimurju prema starom uzorku.
Max speed 117 km / h, 0-100 km/h  32 sekunde !!!!!
Tokom slaganja bilo je naravno upita od kolega poznatih i nepoznatih da šta bacam novce na gluposti, bolje da ovo,ono sl a danas gledaju i pitaju : cuj prodaš ? :dance:
Lefko ga najdeš, kak raj je lepi, med Murom i Dravom tam ti leži, de čuješ ftičju najlepšu popevku  - Međimurje to je - tu doma buš ti .

Offline YUREEK

• Antique Member
« Odgovori #10 : 29 Rujna, 2007, 17:22:10 »
Citat: Alberto_zg
zgodno :) nego jesi dao pjeskarit sta?i jesi prije filera stavio rekativnu,barem na mjesta di su varaovi pa onda kit gore?

DROT kefa . . .  pjeskario felge, doboše i neke sitnice dok limariju nisam .

pozdrav

Offline Mini_Filip

• Antique Member
    • http://www.miniclubzagreb.hr
« Odgovori #11 : 30 Rujna, 2007, 02:28:51 »
opa! super je autic! jako si ga lijepo i uredno složio!

Mephisto

• Gost
« Odgovori #12 : 30 Rujna, 2007, 17:39:11 »
Drot kefa je zakon! :D

Auto je totalna shpranja. Suicide vrata na kupeu sam vidio jos jedino na Rolls Royce 101EX-u :D

Unutrasnjost ti je za 5!

Brutalac

• Gost
« Odgovori #13 : 01 Listopada, 2007, 01:22:03 »
Ljepo ljepo ali steta zbog prednjeg kraja...no nema veze...mrak je i ovak  ;)

Offline YUREEK

• Antique Member
« Odgovori #14 : 14 Travnja, 2009, 15:27:45 »
Bok,
evo da malo predstavim svoje planove za 2009 - nabavio sam prednje lajsne i znak ( èekaju mene da ih ispoliram ) od aluminija su inaèe,  te bijeli prstenovi na kotaèima koji sam stavio. Prednje branike sa kromiranim bubrezima još uvijek tražim - ako tko ima  . . . .

lp

JURICA