Autor Tema: Aparat za varenje  (Posjeta: 227575 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline catch

Aparat za varenje
« Odgovori #240 : 14 Veljače, 2011, 07:23:11 »
evo ja neki dan kupio ovaj aparat, isto moram ovaj tjedan nabaviti bocu pa cu javiti dojmove; iako mislim da o varstroju je vec dovoljno pisano :o

LP

Offline covjek

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #241 : 14 Veljače, 2011, 09:15:11 »
Citat: deri valdez;216933
zanima me zdravo seljacki receno co2 aparat.imam doma al nije moj gorenjev od 120 a.zanima me aparat 160-200 a moze bit i trofazna struja.recimo ovaj mi je zapeo za oko http://www.merkur.si/delavnica/stroji-in-naprave/varjenje/mig-mag-varstroj-varmig-1805.html .

Ja taj aparat koristim već 4 godine bez ikakvih problema.Plus mu je što može koristiti 220 i 380 V,i cijevni paket se odvaja po potrebi.Sve u svemu ja sam zadovoljan s obzirom na cijenu.
Welcome to the internet,a place where men are women,women are men and little girls are FBI agents.

Offline Trazitelj

• Veteran member
Aparat za varenje
« Odgovori #242 : 14 Veljače, 2011, 14:23:01 »
Evo jedno pitanje vezano uz problem na aparatu...
Odmah da napomenem, aparat je dugo stajao, i žica je oksidirala, nije jako, ali tu i tamo ima koji trag hrđe...
E sad, prilikom varenja, žica mi se odmah zalijepi za vodilicu???
Znači ne mogu navariti ni točkicu...
Dal netko zna koje bi bilo rješenje tog problema?

Inače, radi se o jedno 10 - 15 godina starom Eihellovom aparatu od 120 A koji ima pogon za žicu preko napona transformatora koji ujedno i služi za varenje, no napravio sam drugu elektroniku za motorić sa posebnim transformatorom tako da sad ima stalni pogon žice, ne varira brzina žice ovisno o varenju...

Offline i šime

Aparat za varenje
« Odgovori #243 : 14 Veljače, 2011, 18:55:35 »
Citat: Trazitelj;217047
Evo jedno pitanje vezano uz problem na aparatu...
Odmah da napomenem, aparat je dugo stajao, i žica je oksidirala, nije jako, ali tu i tamo ima koji trag hrđe...
E sad, prilikom varenja, žica mi se odmah zalijepi za vodilicu???
Znači ne mogu navariti ni točkicu...
Dal netko zna koje bi bilo rješenje tog problema?

Inače, radi se o jedno 10 - 15 godina starom Eihellovom aparatu od 120 A koji ima pogon za žicu preko napona transformatora koji ujedno i služi za varenje, no napravio sam drugu elektroniku za motorić sa posebnim transformatorom tako da sad ima stalni pogon žice, ne varira brzina žice ovisno o varenju...

Baci staru zicu i stavi novu, pogledaj da bozir nije u slusu.

Offline Beri

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #244 : 14 Veljače, 2011, 21:56:08 »
Citat: i šime;217101
Baci staru zicu i stavi novu, pogledaj da bozir nije u slusu.

Potpis!

sonny

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #245 : 15 Veljače, 2011, 16:28:54 »
Znači da ili nemaš pogona žice kroz gorionik, što je vrlo moguće zbog oksidiranosti žice, možeš si nakratko pomoći tako da cijeli kolut pošpricaš silikon sprejem... Neće značajno toliko utjecati na kvalitetu zavara, da neće imati nikakva mehanička svojstva.... Provjeri cijeli sistem dobave žice, počevši od motora, preko gorionika i bužira ( pogledaj da nije negdje prelomljen ), kontaktne vodilice....

Drugi problem može bitu u nepodešenosti parametara zavarivanja, odnosno prevelikom naponu električnog luka u odnosu na brzinu žice..

Offline Trazitelj

• Veteran member
Aparat za varenje
« Odgovori #246 : 15 Veljače, 2011, 20:40:10 »
Riješio sam...
Odmotao sam žice na kolutu dok nisam došao do čiste, a razlog zbog kojeg se žica odmah ljepila za diznu je bila u neodgovarajućoj dizni, žica je 0.6mm a dizna je bila za 0.8 ili čak 1.0 mm (nema oznaku na sebi), danas sam stavio odgovarajuću diznu i radi super, nema više ljepljenja... :palac::palac:
U dobavi žice je sve u redu, provjerio sam nekoliko puta...:D
Hvala svima na pomoći!  :gosp:

Offline sportiva.t35.com

Aparat za varenje
« Odgovori #247 : 15 Veljače, 2011, 21:06:04 »
Citat: sonny;216709
Ne rade sve bazične elektrode samo na DC+ polaritetu...
Teoretski mogu sve raditi i na AC...

Posljednje 4 godine radim kao zavarivač i nikad nisam kod nas vidio bazičnu elektrodu koja radi na nekom drugom izvoru napajanja osim DC+.

Offline CALY

Aparat za varenje
« Odgovori #248 : 15 Veljače, 2011, 22:48:08 »
Danas sam dobio na posudbu  ovaj aparat.Nije profi ali nadam se da će mi poslužiti.Zanima me kako ga točno podesiti za varenje.Varit ću limove od 0.8-2 mm.Di se može kupiti žica za njega na području Rijeke,i koja žica?

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Offline STOLE ABARTH

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • www.stolesraceshop.com
  • Vozilo:: Fiat 128 rally 1300
Aparat za varenje
« Odgovori #249 : 16 Veljače, 2011, 08:05:28 »
Željezarija na Sv. Kuzmu ima najjeftiniju žicu.
Kolut od 5kg 0,8mm košta 108,00kn

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Aparat za varenje
« Odgovori #250 : 16 Veljače, 2011, 12:13:44 »
Caly, što se tiče jačine, najbolje probati na nekom komadu iste debljine lima... jer čak i da imaš dva identična aparata, ne znači da će se na istom podešenju isto ponašati...

A plin možeš staviti na 6-8 L/min za obični čelik....

Sad sam tek skužio - pa taj aparat ima samo dvije jačine struje :eek:
Nemrem vjerovati... kak to onda naštelati :eek:

a112

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #251 : 16 Veljače, 2011, 12:29:20 »
Ima 4 jačine. Ja radim s Telwinom takvim i može se varit s takvom postavkom bez ikakvih problema.

Offline CALY

Aparat za varenje
« Odgovori #252 : 16 Veljače, 2011, 16:23:55 »
Hvala svima na odgovorima,morat ću se malo poigrat pa vidjet šta će bit i kako će funkcionirat.

sonny

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #253 : 21 Veljače, 2011, 16:14:25 »
Citat: sportiva.t35.com;217410
Posljednje 4 godine radim kao zavarivač i nikad nisam kod nas vidio bazičnu elektrodu koja radi na nekom drugom izvoru napajanja osim DC+.
Jedan od primjera....

fiki

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #254 : 21 Veljače, 2011, 17:59:04 »
Citat: sportiva.t35.com;217410

A ja svako malo koristim DC- elektrode i to EZ-NIKALJ 10...služe za zavarivanje lijevanog željeza, sivog lijeva itd.