Autor Tema: Aparat za varenje  (Posjeta: 227420 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #405 : 11 Studenoga, 2012, 17:41:32 »
Koju debljinu žice koriste autolimari, 0,6mm ili 0,8mm?

Shogun

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #406 : 13 Studenoga, 2012, 19:45:57 »
Ekipa uzeo bih si jedan pokvareni varmig 170 no zicca ne izlazi van kolega mi je rekao da crkne neka elektronika
kolko bi kostao popravak tog  ili ako netko ima neke upute da se to popravi
crko sam googlajuci nis ne mogu nac
treba mi tak neki jeftini stroj da si mogu malo polimarit auto
jer cu umrijet cekajuci svoje decke da mi to naprave a auto ce prije tog strunut :D

Offline jankkec

• Senior member
    • http://www.kkcrew.com
Aparat za varenje
« Odgovori #407 : 13 Studenoga, 2012, 21:20:26 »
Imam Einhell sga140 i malo mi je razvaljena ona dizna i sapnica na vrhu pistolja pa jer zna neko di bi to mogo novo nabavit da si to malo sredim. Inace sve radi samo kaj zica izlazi malo ukoso, a to me malo jbe psihicki pa bi si to htio zrihtat da bude pic-pic.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Aparat za varenje
« Odgovori #408 : 14 Studenoga, 2012, 00:36:33 »
http://www.ami-lovrekovic.hr/
strojopromet...

recimo.. ali neznam kakve su cijene
ima vjerojatno u pevecu i sličnima jeftinije, ali pitanje je izbora,,

Prinz

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #409 : 14 Studenoga, 2012, 14:04:34 »
Kad budes kupovao novu diznu i sapnicu,uzmi si i jedan sprej protiv naljepljivanja prskotina da ti opet tako ne izgori!

Offline grafit

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #410 : 14 Studenoga, 2012, 18:08:41 »
Citat: Prinz;352208
Kad budes kupovao novu diznu i sapnicu,uzmi si i jedan sprej protiv naljepljivanja prskotina da ti opet tako ne izgori!
redovno koristim sprej i čistim lulicu i nakon 10 ak koluta žice još je ko nova,tako da sprej obavezno:palac:

Offline deri valdez

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #411 : 14 Studenoga, 2012, 20:25:49 »
jankec ja šobe i dizne kupujem u utp-u u buzinu tamo se plinovi kupuju,šoba(sapnica) je ako se ne varam 18 kuna a dizna 5-6

Offline jankkec

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #412 : 15 Studenoga, 2012, 11:28:12 »
Koristim ja sprej i cistim redovito ali vlasnik prije mene nije bas brinuo o tome :(
Htio bi si nabaviti i novu lulicu kaj ide iz pistolja do dizne, kaj to pase sa bilo cega ili moram bas einhell trazit.

Offline deri valdez

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #413 : 15 Studenoga, 2012, 14:21:01 »
univerzalno imas po amperazi uzmi uzorak za svaki slucaj

Offline Jaki

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #414 : 15 Studenoga, 2012, 14:33:46 »
p.s. pripazi na navoj, postoje sa ljevim i desnim, pa dobro provjeri koji
je tvoj da se ne bi zacudio kako nemozes zasarafit :D

inace sve zive moguce nastavke imas u :

SIKU-TEH d.o.o.

Donje Svetice 40
10000 Zagreb
01/2303-201

Offline jankkec

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #415 : 15 Studenoga, 2012, 17:57:32 »
U pistolji je samo utaknuto i stegnuto bocno sa sarafom, idem danas u peveca pitat imaju li oni kaj jer mi je to usput pa ak tom nis ne najdem onda u siku-teh. Blize mi je od buzina kakgod okrenes :P

Offline Trazitelj

• Veteran member
Aparat za varenje
« Odgovori #416 : 15 Studenoga, 2012, 21:15:27 »
Citat: PREDSJEDNIK;351559
Hvala na linku, međutim ova tablica je za aparate koji imaju mehaničke komande i preklopnike. Možda čak negdje ima na toj stranici link, moram malo proučiti stranicu ali ne vjerujem.

Kod mene na aparatu MIG/MAG/REL/TIG DC ima dva digitalna brojčanika; jedan pokazuje amperažu, a drugi pokazuje napon.

Kod MIG/MAG rada regulatorom podešavaš željeni napon na zaslonu dok amperski zaslon je na nuli kojem počinju skakati brojke tek prilikom zavarivanja da ti pokaže trenutnu jakost struje zavarivanja.

Kod REL i TIG DC rada regulatorom podešavaš željenu amperažu na zaslonu dok naponski zaslon pokazuje kada se ništa ne radi napon praznog hoda transformatora, dok prilikom zavarivanja pokazuje trenutni napon zavarivanja.

Nažalost nisam skužio da nemaš "obični" aparat...
Nemam aparat ko ti, pa ti ni ne mogu pomoći...  :pda:

Offline dupli

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #417 : 22 Studenoga, 2012, 13:25:46 »
Citat: Shogun;352088
Ekipa uzeo bih si jedan pokvareni varmig 170 no zicca ne izlazi van kolega mi je rekao da crkne neka elektronika
kolko bi kostao popravak tog  ili ako netko ima neke upute da se to popravi
crko sam googlajuci nis ne mogu nac
treba mi tak neki jeftini stroj da si mogu malo polimarit auto
jer cu umrijet cekajuci svoje decke da mi to naprave a auto ce prije tog strunut :D

to se moze napraviti  , sve zavisi sta je otislo ,  100-400 kuna  , mozes poslikato  elektroniku da vidim kako izgleda pa ti mozda mogu  objasniti kako bi ti to sam mogao popraviti  

predsjednik  ,  autolimari koriste zicu  od 0.6 do 1.0  , ako si pocetnik u varenju preporucam ti  sto tanju zicu  dok se ne uvjezbas , ja varim s zicom 1.2 ali ja radim kao zavarivac vise od 15 godina , a varenje se uci  praksom a ne skolom , sta se tice struja za zavarivanje tu postoje tablice s parametrima koje te mogu zbuniti jer su parametri od do , pa opet nemozes ustimati aparat kako treba , aparat se stima prema materijalu , iskustvu i sposobnosti zavarivaca , tako da nijedan varioc nestima parametre kako pise u knjigi , nego kako njemu najvise odgovara
co2 aparati se vecinom stimaju po voltazi a ne po amperazi  jer voltaza je ta koja siri var pa sto je god veca to je i var siri ,
materijal koji varis nesmijes forsirati i ona tamna boja oko vara ti neznaci nista , ako sporije vuces var ona ce biti veca a ako brze ona ce biti manja sto neznaci da je var losiji , ako te jos sta zanima samo pitaj
Popravljam ono što nitko nemože

Offline chaos

Aparat za varenje
« Odgovori #418 : 22 Studenoga, 2012, 17:50:14 »
Svi pričaju o "vučenju" vara, a niko o "guranju".
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline sportiva.t35.com

Aparat za varenje
« Odgovori #419 : 26 Studenoga, 2012, 23:49:21 »
kod "guranja" je manji unos topline u osnovni materijal.