Autor Tema: Taunus '75  (Posjeta: 17998 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline .:[ThugSoul]:.

• Veteran member
    • http://www.auto-info.hr
Taunus '75
« : 25 Veljače, 2008, 22:57:33 »
Evo moj prvi post ujedno i predstavljanje moje pile...

Oduvjek sam htio jednog oldiæa... dobro, želja je bila Opel Rekord C 2-door... ali moguænosti i tržište je drugaèije pa tako naletio ja na povoljnog Taunusa.

Motorèek je standard 1.6 ali eto pali ove gume od tvrde bukovine koje su trenutno gore. Plan je ubacit 2.0 OHC od Sierre (ako ima tko kupujem) sa getribom jer me nervira ova 4-brzinska. Prije ih je bilo ko pljeve dok sam tražio za jedan drugi projekt 2.0 Dohc EFi, a sad tih ima ko pljeve, a ohc ni u talonu.

Lagano spuštanje, 14/15" felge, još se nemogu odluèit sad su gore 13" alu koje æe bit za zimu i tehnièki :)

Uglavnom kad sam dofuro auto, otišo ja na preliminarni tehnièki i tip mene pita el hoæu papire... ja ono paf. Tako da sam extra-super zadovoljan.

Unutrašnjost je friško pretapiciran osim krova koji je veæ dogovoren samo treba odabrat materijal. Ukratko to je to... Poslat æu kasnije slike kako æe projekt napredovat.

I da, autu je glavna namjena reklama i vlastiti gušt tako da ziher neæe bit restauriran u original... tako da vi okorijeli nemojte me odmah tuæ... :)

Eh, da mi žope netreba za svaki dan... veæ bi skemijao nekak tog šestaka u Taunusa... heheheh.

Offline TIEBONE

• Senior member
Taunus '75
« Odgovori #1 : 26 Veljače, 2008, 00:32:38 »
Ljepi je ,nema šta.Kak misliš nudio ti je papire,nije mi jasno.Jer to onaj iz oglasnika šta se prodavao dost dugo,nekak mi je poznat.Daj snimi unutrašnjost tu. :piva:
TAUNUS-BAD TOYS FOR BAD BOYS

crank

• Gost
Taunus '75
« Odgovori #2 : 26 Veljače, 2008, 07:19:05 »
imas lijep autic ,cuvaj ga  :)

Offline Matej123

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Audi 80 "78, buba "72, T2 "78, Tomos A3, 4T, 15SLC, NSU 175&250...
Taunus '75
« Odgovori #3 : 26 Veljače, 2008, 08:11:49 »
oooo da jeko ljepi autic,super je sacuvan!  :shock:

Offline Gorki

• Antique Member
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
Taunus '75
« Odgovori #4 : 26 Veljače, 2008, 09:05:09 »
Samo ga nemoj unakazit sa spojlerèinama i pragovima, ostalo se da sredit :haha:  Auto super izgleda! Evo èovika šta æe sigurno imat motor:
http://www.autootpad-igor.hr
091 6255 687
I did it my way 😎

Offline Jaki

• Antique Member
Taunus '75
« Odgovori #5 : 26 Veljače, 2008, 09:27:13 »
super izgleda ... ja bi stavio malo vece felge ... i malo sire gume :D

Offline TheBIG

Taunus '75
« Odgovori #6 : 26 Veljače, 2008, 10:31:29 »
ja bi ga samo vozio , auto je bomba

Offline Tookie

• Antique Member
Taunus '75
« Odgovori #7 : 26 Veljače, 2008, 12:35:45 »
necemo te jos tuc, nego kada "usosis" auto... :haha:

sto se svi nadamo da neces, autic je super...

naravno da je super... :o
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

pitam se pitam

• Gost
Taunus '75
« Odgovori #8 : 26 Veljače, 2008, 12:37:21 »
stvarno lijep auto :jak:  :agressive:  :bye: ...nemoj pretjareti sa modifikacijama :bye:

Offline Trazitelj

• Veteran member
Taunus '75
« Odgovori #9 : 26 Veljače, 2008, 13:46:33 »
Citat: TIEBONE
Ljepi je ,nema šta.Kak misliš nudio ti je papire,nije mi jasno.Jer to onaj iz oglasnika šta se prodavao dost dugo,nekak mi je poznat.Daj snimi unutrašnjost tu. :piva:

Da, to je onaj iz oglasnika kaj se prodavao, samo je imao druge felge, one ružne sa 5 krakova...
Inaèe lijep auto...  :) Ja bi ga kupio, al je bila malo paprena cijena za moje moguænosti...   :(

• Veteran member
Taunus '75
« Odgovori #10 : 26 Veljače, 2008, 22:31:40 »
Citat: TIEBONE

Ne nije mi tip nudio tehnièki ako ste to mislili... nego kad sam veæ dofuro auto doma otiðem na tehnièki u stanicu za tehnièki  i reko da mi provjere amortizere i koènice...  i tip odradi kompletan tehnièki i pita me el hoæu papire. Nikakve nelegalne fore.

Citat: roadkiller
Samo ga nemoj unakazit sa spojlerèinama i pragovima, ostalo se da sredit :haha:  Auto super izgleda! Evo èovika šta æe sigurno imat motor:
http://www.autootpad-igor.hr
091 6255 687

Nikakve gluposti, pragovi, spojelri i ine gluposti. Samo spuštanje i felge... Nisam lud. :D

Pitao kod Igora... samo DOHC na lageru... Barem mi je tak telefonski reko... no probat æemo i dalje... svejedno hvala na infu.

Slike æe doæ kasnije kad æu imati vremena...

• Veteran member
Kupljen motor
« Odgovori #11 : 15 Travnja, 2008, 12:42:11 »
Evo konaæno nakon par mjeseci traženja... našao ja motor 2.0 SOHC carb sa 5-speed getribom... u biti cijelu sierru za 100 ojriæa... ako netko treba ostatak dajem povoljno sa taunusovim 1.6 motorom i 4-speed getribom :)

I kaj je najbolja caka... pretražio cijelu Hrvatsku i naðem auto kod susjeda koji je punih 100m od mene...

Sve u odliènom stanju, èak mi je i žao rasturit auto... ali kaj se mora se mora, ne? Ali... uvijek taj hebeni ALI... dojdem ja sa 605 i probam upalit sierru (akumulator geckrt) i èuda radi ko zmaj... èak ima i 30l benzina unutra (reko Božiæ) i tak on radi 10-ak min, ja spalio pol kutije cigareta i reko idem otfurat auto kod sebe kaj... i krenem lagano i pritisnem koènicu... a ono propadne i iza mene bijeli dim... Reko ja nemam sreæe da se postavim na glavu... e tek je onda mujo (èitaj ja) skužio da taj dim ima veze s koènicom... nakon još 10-ak min rada je prestao dimit, ne do kraja, ali jedva da se vidi nekaj... i opet ja krenem i stisnem bremzu ista prièa... sad je auto još kod suseda... naime pitanje glasi da li može motor ako je koèioni cilindar/vakuum ureðaj u fafu potegnut uka ulje u usisnu? Moja prva pretpostavka je bila da mješa vodu i ulje, ali ne... kompresije o.k. voda èista, ulje èisto...

Stoga radovi se nastavljaju slike kasnije...

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
Taunus '75
« Odgovori #12 : 15 Travnja, 2008, 13:50:51 »
ooo dobar dobar a svidja mi se i Peugeotic hehe jel isto tvoj  :o

sony

• Gost
Taunus '75
« Odgovori #13 : 15 Travnja, 2008, 14:44:31 »
cekaj to je taunus iz dubrave kod tog je decka bio jos jedan ( onaj koji mi je zbrisao ) ... auto je meni bio nuden za 3000 € na sta naravno nisam prisato a nije ni da sam imao.. decko koji ti ga je prodao vozi alfu 166 2.0 T , sivu i zivi kod osnovne skole mislim mazuranic a kad se od njega izlazi van je bila neka autopraona.. jel to taj ? aj mi samo reci mozes i na pm za koju ti ga je lovu prodao?

Offline bvlahov

Taunus '75
« Odgovori #14 : 15 Travnja, 2008, 15:26:58 »
Pozdrav! Guba auto za "projekt".

Nego, jedno pitanje za tebe, a i za sve vozaèe Taunusa ili Granade.

Da li je netko eventualno razmišljao o malo ozbiljnijoj preradi?
Npr., ubacivanju V8 motora i mehanike iz Mustanga.
Znam da to traži financija, ali Mustang s V8 motorom se vani može
naæi za iznenaðujuæe malo novaca.
 Evo samo jedan primjer:
http://www.autoscout24.ch/AS24Web/Detail.aspx?from=list&wl=1&lng=ger&id=4603882&qs=from%3dDefault%26make%3d30%26modellike%3dmustang%26cur%3dCHF%26zipcountry%3dCH%26sort%3dprice%26total%3d135&page=1&row=1

Nije to baš moæan stroj, ali takvi motori se s vrlo malo preinaka
mogu diæi na zadovoljavajuæu snagu.