Uhhh, izludit cu ja s vama, a pogotovo vi samnom... :)
Ajmo redom...
Branici su posmirglani sa p80 i to dosta grubo, tako da ima riseva od smirglanja...
Dalje mislim sa p120 pod malo slabljim pritiskom opet presmirglati branike... Iza toga idu vodeni 400, 800 i na kraju 1000...
Branici su na dosta mjesta kitani, na nekim mjestima je bruseno do plastike, negdje do STARE boje, a negdje do PRASTARE boje...
Boja je inace akril, standard crvena od swifta GTi...
Imam kod boje, a mogu i skinuti poklopac rezervoara da skeniraju boju...
Dalje...
Gepek sam isto sredjivao...
Bubnuo sam stup i recimo da sam imao srece jer se nisu cijela "vrata" spigala nego samo sredisnji dio lima, dakle, 99% udubljenje... I to je sve poravnato (kolko je islo) i dalje premazano valjda 100g kita gore... xD
Polovica gepeka je u dobrom stanju, a ostala polovica je pokitana/osmirglana s tim da sam na par mjesta (sveukupno cca 150cm2) osmirglao gepek do golog lima... :shock:
Sad kad sam tocno razjasnio o cemu se radi, pitanja...: :D
1. Da li da branike (kad posmirglam zadnju ruku sa 1000) cijele pospricam sa primerom ili mogu samo "ostecene" dijelove pospricati (dakle, gdje je kitano i gdje sam dosao do plastike)...?
2. Filer... Da ili ne...?
Po meni, ako dobro osmirglam sve ce se mozda s vremenom i vidjeti sitni risevi, ali hebemu, ne farbam Corvettu, nego "staro djubre" (koje tak i tak ide u oglasnik kad se sve sredi)... :)
3. Kako tocno pripremiti branike za farbanje (s cim i kako ih ocistiti)...?
4. Primer za metal... Jel isti za aluminij npr. i lim...?
Vezano za gepek naravno, dal je ista stvar ko i s branicima (plastikom)...?
btw, farbam kod frenda u garazi s kompresorom i spray gun-om...
Nikakve 1k boje necu...
btw2, hvala svima na pomoci i sry 4 being anoying... :bye: