Anketa

Jeste li zadovoljni lokalnim majstorima?

a!
7 (11.9%)
el se šališ!?
10 (16.9%)
išta bez vlastitih žuljeva.
42 (71.2%)

Ukupno Glasova: 159

Autor Tema: Meštri u Splitu i Dalmaciji  (Posjeta: 37542 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

willy_skipper

• Gost
Meštri u Splitu i Dalmaciji
« Odgovori #15 : 22 Studenoga, 2008, 20:01:28 »
Navodno u Solinu ima neki koji radi limariju za oldtimere? Jel bi ko šta zna o njemu. Preporuèija mi ga je jmoj mehanièar.

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #16 : 25 Studenoga, 2008, 12:24:52 »
ne znam za toga.

surfajuæi po netu i tražeæi savjete doša san do pozamašnog broja limara koje ljudi preporuèuju. ispada da nemoš falit  :D

evo c/p da se naðe, ako ko prepozna koga sa spiska može komentar;

" Split - dobar autolimar/lakirer?

...

Imas u Solinu iza Mercatora 'Crni macak'.
S njima imam odlicna iskustva, nisu skupi, i mnogi serviseri i osiguranja salju ljude u njih.

...

as teo - žrnovnica, jako kvalitetan samo mislim da je malo i skuplji.
mislim da treba gledat kvalitetu a ne cjenu, a on je taj!

...

Mate otac briljantan mehanièar ali baš briljantan ne monter nego pravi dijagnostièar mehanièar a Tade je sin i polako ali sigurno se približava ocu.

Tonèi Matin brat je èudo poštenog i kvalitetnog autolimara tako da su za prporuèit. lokacija Mejaši na prvom semaforu priko puta Dacie desno malo uzbrdo.

Ma Vrdoljaci su poštenjaèine i znalci.

...

Išao sam kod Vrdoljaka, As-Tea i jednog privatnika u Žrnovnici. Ustvari bio sam kod njih 5,6 i cijene su stvarno šarolike od 1800-4000 kn.
Tu ste naveli kako je As-Teo kvalitetan, ali skup meðutim nebi se složio. U biti on je ispao najjeftiniji, a za kvalitetu æu znati ako mu povjerim auto. Gosp. Vrdoljak je tražio 2500, te Tiho iz Žrnovnice, (kod kojeg sam prije par godina lakirao prednju haubu), 2200 kn. S njim sam bio prilièno zadovoljan i možda i to na kraju prevagne.
Btw, najskuplji je bio Autoklinika kod Marjanskog tunela (4000 kn ), kao i Maleš iz K.Starog 3600 kn. Koji, istina, ima dobre preporuke i solidnu radionu.

...

Vrvilo u Kaštelima

...

Maleš - Kaštel Novi

...

tiho iz zrnovnice je odlican

katic kod pumpe na pojisanu je odlican isto "

Offline Nero

« Odgovori #17 : 25 Studenoga, 2008, 12:45:41 »
Taj u solinu je Krešo VRdoljak,poznat kao zlatar.Restaurira oldtimere,al skup.

Gago s mejaša je odlièan pitur,samo ne znam jel on priprema.

Meni je Peška dosta toga radija i sve pohvale(al peška ne radi pripremu ni limariju,samo poliva).

Limarija ti u st u nikog nije konstantna,sve ovisi kako se diga to jutro.....zato mi je horor i pomislit da æu još jednom auto morat piturat....
.....if I go to hell,then I hope that will burn well......

willy_skipper

• Gost
« Odgovori #18 : 02 Veljače, 2009, 17:38:22 »
Kaštel Štafiliæ: Ivan Klariæ aka Kole, odlièan meštar za starije aute, ali ga je teško uvatiti. Radi motor, ovjes i veæinu mehanike.

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #19 : 02 Veljače, 2009, 20:55:58 »
vlade didoviæ klis limarija i piturija,sve najbolje....
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline gogo_st

« Odgovori #20 : 03 Srpnja, 2009, 23:20:24 »
po mom iskustvu,ovi meštri lokalni su veæinom nula bodova,po meni.kad sam uzeo prvu bubu.tija san je olimarit i piturat,al gospoda su imali prièu,i to idetiènu,di god doša."ma to je staro auto,neda se meni zajebavat s tim,ne mogu ja naplatit to" u prijevodu fuck off,izvinjavam se na rijeèniku.Gospodi je draže kad mu lola dovede novo auto i on zašarafi par vida i to je to.i sad slijedi ptanje,kome povjeriti taj posliæ,kad veæina drži takovu prièu.jel to znaèi da bi svak triba imat novo auto ili kako?mi s starudijama smo od....mislim da je ovdi presudija mentalitet i ono "da je ne radit ništa i imat novaca".e ne može roðo.a svaki æe te zalevatit ako ga ne poznaš.svog ljubimca servisiram u Solinu kod jednog kuænog prijatelja,bar znam da me neæe privarit,a inaèe ne znam kako bi drugaèije.isto tako me nanervira jedan šta servisira karburatore,on na dobrom glasu,a nakon sta mi je reparira karb na fiat unu 1.1 trošija je 15 litara,a on uredno podeblja takuin za 800 kn.u prijevodu gade mi se tzv. meštri kojih je sve više,a koji nemaju pojma o tome šta rade, a cijenim ljude koji znaju svoj posao. :bye:
nema slika u potpisu

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #21 : 03 Srpnja, 2009, 23:56:21 »
ma nemoš danas ni ulje prominit bez da ti ga neko sprèi u šupak, da prostiš  :pdolje:

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #22 : 04 Srpnja, 2009, 00:00:26 »
btw 1 momak (Renegade) je na ovoj temi preporuèia AlfuZD, takoðer forumaša koji sam ima masu starijih auta koje obnavlja.

AlfaZD zna, voli i radi sve Alfe proizvedene dok je Alfa bila Alfa a ne - Falfa (ilitiga Fiat Alfa). Daklem, sve Alfe do 164 i 155 (ali iskljucivo aluminijski blok i glava motora, pravi Alfin motor!). Radi i ostale kante starije od 1990-e godine i zna raditi.

Dobro, radi i mladje aute, ipak se od necega mora ziviti, ali preferira vozila kojima je sva elektronika sadrzana u - radio-kazetofonu......

provaj ga kontaktirat ako ti ZD nije (pre)daleko (ako je buba uopæe još aktualna)

edit: ili limara joviæa iz makarske šta je darijan preporuèia

perka

• Gost
« Odgovori #23 : 04 Srpnja, 2009, 12:31:50 »
Jebiga ljudi, tu se vidi njihvoa logika. Oko svakog auta , pogotovo starijeg, ima masu posla. Sta on to prije zavrsi, prije ce pocet radit drugog i to je to. Onda se nemojte cudit sta svaki nesto sfusa. I stvarno virujen da ce ludilo posal oko oldtimera napravit Vrdoljak, ili Kragic za Vespe. Al su oni osjetno skuplji nego ostali.
Ostali uzmu manje al ces nac milijun gresaka.
Kolicina fusa je obrnuto proporcionalna lovi  :D  .
Druga opcija je radit sam, di se mozes vise posvetit detaljima i finesama sta njih 90% nece napravit. Imao sam posla i sa pripremom i bojanjem auta i Vespe, sve sta mi je limar radio po Vespi sam iza njega ja radio, jer on je sve napravio preko neke stvari.
Ko ne plati kurvu plati likara. Ili se sam uvatis pa posli mozes samo sebi jebat sve po spisku.

2 gogo_ST: pa sta ti je tu cudno? Ajd njegovom logikom, mora izgubit puno vise vremena na nekog oldija ako ga misli napravit po P.Su, a ne moze to naplatit koliko bi tija, tj za to vrime moze napravit par drugih auta. Ili ce ti zboxat nesto na brzinu, uzet pare a auto procvitat nakon 2 godine. Jbiga skup je to sport, i triba odrisit kesu za dobar posal, ili se uvuc sam u garazu na par miseci.
Sta se tice toga sa Unom, vratis mu auto, nije to to, ocu da ga poredis, lovu si dobija. Ako te ide uvjerit da je to OK, onda te pravi ludin.

Offline gogo_st

« Odgovori #24 : 05 Srpnja, 2009, 00:49:31 »
ma jebi ga znan da je tako,al više se tome ne èudim,prije san se èudija,sad znan da je stvarnost surova,e da ja iman garažu uvatija bi se sam pa bi si sredija auto,ako ne iz prvog puta bi iz daljnijih pokušaja.mislin da ko ima volje može èuda postiæ.al eto ovaj sport je jako skup,pa prema tome bacam se na rat look,brusilica i nastavak i opali :D
nema slika u potpisu

mateo.split

• Gost
« Odgovori #25 : 21 Listopada, 2009, 18:12:43 »
evo da dignem temu malo iz prasine, za moga golfa koji je limarijski u dosta losem stanju skomrlj (neslanovac), neda mu se bas, to je staro auto al uzea bi 10 000kn+jos vise vjerovatno(lakiranje i limarija), ko ce to sada vamo tamo, buljan (neslanovac) isto tako slicno kaze ali u blazem obliku! e sada!

vidim svi hvale ovoga onoga, ispada da su svi ok, kome se mogu pouzdati (citaj: lakireru i limaru) da mi nece za 4,5 godina tribati raskopavati sve i ponovo variti prag ili ce mi boja procvitati na nekim doticno odlicno uradjenim mistima i ko je voljan srediti lim npr ispod sofersajbe kod brisaca di je procvitala boja zajedno s limom, znaci voljan srediti nesto tipa ovo!

Offline Tihomir

• Veteran member
« Odgovori #26 : 21 Listopada, 2009, 19:24:21 »
a tko to može znati
meni je radio Krešo iz Solina i rekao da neæe opet izbit ruzina,da sam 10g miran :haha:
izrezao je komplet oko šoferšajbe i stavio novi lim mada je hrða samo na dva mjesta bila
evo stavit æu ti slike u svoju lancia temu pa vidi
on stalno radi starija auta i svi kažu da je dobar(ja sam zadovoljan) ali nije baš ni jeftin

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #27 : 01 Prosinca, 2009, 15:58:33 »
Citat: Tihomir;117865
a tko to može znati
meni je radio Krešo iz Solina i rekao da neæe opet izbit ruzina,da sam 10g miran :haha:
izrezao je komplet oko šoferšajbe i stavio novi lim mada je hrða samo na dva mjesta bila
evo stavit æu ti slike u svoju lancia temu pa vidi
on stalno radi starija auta i svi kažu da je dobar(ja sam zadovoljan) ali nije baš ni jeftin

jel to ovaj?

KREŠIMIR
AUTOLIMARSKI OBRT "KREŠIMIR" vl. KREŠIMIR VRDOLJAK, SOLIN, LIVANJSKA 0
Livanjska BB, Solin

daj neki primjer koliko naplaćuje rad ;)

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #28 : 01 Prosinca, 2009, 15:59:36 »
ajmo ljudi neki friški prijedlog za mehaničara

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
« Odgovori #29 : 01 Prosinca, 2009, 18:35:31 »
Za stare aute, neko star (sa više iskustva :D)  na crno, nikako autokuće... Rade mladići koji obično pojma nemaju o oldtimerima, čast iznimkama. I kupi sam dijelove da znaš šta ti ugrađuje... Tako ti je najbolje...

Ako ćeš jeftino a ok, preporučija bi autoradu na brdima, jer rade sve i svašta i ljudi su ok. I šta je najbitnije, ne filozofiraju...

Od dobrih mi ništa za audije ne pada na pamet... Klarić možda? Na mejašima ili visokoj, stari meštar, radi wagene cili život, i na glasu je kao jako kvalitetan meštar.
I did it my way 😎