Anketa

Jeste li zadovoljni lokalnim majstorima?

a!
7 (11.9%)
el se šališ!?
10 (16.9%)
išta bez vlastitih žuljeva.
42 (71.2%)

Ukupno Glasova: 159

Autor Tema: Meštri u Splitu i Dalmaciji  (Posjeta: 37571 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bellof

Meštri u Splitu i Dalmaciji
« Odgovori #30 : 01 Prosinca, 2009, 18:35:56 »
Citat: emilijanenko;124847
jel to ovaj?

KREŠIMIR
AUTOLIMARSKI OBRT "KREŠIMIR" vl. KREŠIMIR VRDOLJAK, SOLIN, LIVANJSKA 0
Livanjska BB, Solin

daj neki primjer koliko naplaćuje rad ;)

Da to je taj, a šta se tiće primjera evo ti jedan. Ima jedan čovik iz Splita prezimena Carev-Dvornik i vozi oker BMW 1802. Auto ima već 25-30 godina i čovik je čuva auto koji je sve skupa izgleda slično ka tvoj audi. I, on ti lipo dogovori sa Krešom da mu ga ovaj restaurira :lizi: šta je ovaj i napravia za 5000 eura. Nemoj me krivo svatit pa mislit da se rugam sa tobom iako pitanje i nije baš najbolje postavljeno jer u limariji nema šablone po kojoj naplačuješ tipa 1 vrata 500 kn + svaki čep 50 kn extra. Poanta priče je da kod ovakvih ljudi plačaš iskustvo, brzinu i garanciju :palac:
Kad kažem isustvo onda mislim na x auta koje je do sada usra i zajeba.
Pod brzinu mislim na to da u Splitu imaš 3-4 limara koji odrade posal dricavanja u dan koji 99% drugi rade po principu odriži i ubaci drugi komad koji opet ne paše idealno pa to nasere po kila kita u 3 dana koji na kraju popuca.
Garancija da auto ima svoje linije i gabarite koje mu je dizajner odredia a ne priučeni kovač, da kederi dihtuju i da kad daš gas ili zakočiš znaš da češ ostat u svojoj traci.
Mnogima se ovo neće svidit ali tako stvari stoje, staro pouzdano auto može imat čovik koji zna o svemu ili onaj sa kesom tj. posvetit život samo tome ili dobro platit čari starog automobila :gosp:

Offline Floyd

« Odgovori #31 : 01 Prosinca, 2009, 18:56:50 »
Šta se tiče automehaničara na prvom mistu je Tonči Antonijević, ima garažu u Krstarici, to je jedan stari meštar sa puno iskustva, vozija je trke i zna puno toga.... u jednom razgovoru sa njim ugodno me iznenadija koliko iskustvo ima i koliko je kompletan..... znam ljude kojima radi aute i čujem sve pohvale o njemu!
Fiat u srcu, mini u duši

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #32 : 01 Prosinca, 2009, 20:07:41 »
ja bi se s gušton zajebava oko svog auta, al je malo grezo leć ispod stabla i popravljat, pogotovo kad je ovakvo vrime :aa:

da je imat garažu (pa još malo više vrimena) bilo bi "lako"..

fala van svima na komentarima i savjetima. najviše mi zapravo digne živac kad se s nekin dogovaraš 10 puta za dovest auto pa mu uvik nešto "iskrsne" :mad:

a stvarno ima seljačina i budala koji ne znaju ni ulje prominit kako triba, već ti recimo zalupi haubu i iskrivi je priko kacavide :eek:

ja ću još jednom ponovit moju preporuku za autoelektričara ako kome zatriba:

Dražen Ratković
Adresa:   KAŠTEL LUKŠIĆ, Komjate bb
Telefon:   021/227472
Mobitel:   091/5203137

čovik je znalac: brz, jeftin i pošten.. i ko dođe u njega neće falit (rezervira se termin dan dva prije uredno priko telefona i nema zajeba).

..slučajno san doša do njega, da nebi ko pomislia da ga znan od prije ili iman interesa u reklamiranju :)

Offline Bellof

« Odgovori #33 : 02 Prosinca, 2009, 12:47:48 »
Citat: emilijanenko;124906
ja bi se s gušton zajebava oko svog auta, al je malo grezo leć ispod stabla i popravljat, pogotovo kad je ovakvo vrime :aa:

da je imat garažu (pa još malo više vrimena) bilo bi "lako"..

fala van svima na komentarima i savjetima. najviše mi zapravo digne živac kad se s nekin dogovaraš 10 puta za dovest auto pa mu uvik nešto "iskrsne" :mad:

a stvarno ima seljačina i budala koji ne znaju ni ulje prominit kako triba, već ti recimo zalupi haubu i iskrivi je priko kacavide :eek:

ja ću još jednom ponovit moju preporuku za autoelektričara ako kome zatriba:

Dražen Ratković
Adresa:    KAŠTEL LUKŠIĆ, Komjate bb
Telefon:    021/227472
Mobitel:    091/5203137

čovik je znalac: brz, jeftin i pošten.. i ko dođe u njega neće falit (rezervira se termin dan dva prije uredno priko telefona i nema zajeba).

..slučajno san doša do njega, da nebi ko pomislia da ga znan od prije ili iman interesa u reklamiranju :)

Pa o tome ti ja i pričam, ti nemaš garažu, onaj nema vrimena jer popodne radi a i večeras je utakmica pa bi posli nje moga malo po forumu drkat ili izać vanka, a moga bi i naguzit ženu/curu/prijatelja.
E, i sad ja dođen u meštra sa svojim "didom koji ima operiranu kičmu i umjetni kuk" i tražim od njega da ga vrati u mladost za "realne" pare jer ja radim za 3000 kn.
A on mi kaže da to ne može za "realne" pare jer je on jedan od onih bogova šta ne znaju nabrojit 3 igrača reprezentacije i šta je red carpet jer ne gleda tv i balun ga ne zanima, ali da zna na koliko kila se steže glava na Fiatu Dinu, koje auto je ima Jure Jerković, Tanja Kokeza... i usput kad je u Italiji kupova dijelove bia je u Monzi kad je poginia J. Rindt i od muke se nije triznia 5 dana.
I sad bi ja triba takvog čovika uspoređivat sa nekim ko ujutro drka u državnoj firmi i gleda kako će poplašit moment ključ a popodne u svojoj garaži popravlja od usisavača do fuzijske komore po popularnim cijenama.
Zato kažem da mi je ova anketa bez veze, jer ne možeš ti nekog ko je u ovom poslu 30 i više godina a da je zakon, animirat s ničim osim lovom ili prijateljstvom bez obzira šta uvik "ima jedan odličan, a jeftin".

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #34 : 02 Prosinca, 2009, 13:54:31 »
Citat: Bellof;125022
Pa o tome ti ja i pričam, ti nemaš garažu, onaj nema vrimena jer popodne radi a i večeras je utakmica pa bi posli nje moga malo po forumu drkat ili izać vanka, a moga bi i naguzit ženu/curu/prijatelja.
E, i sad ja dođen u meštra sa svojim "didom koji ima operiranu kičmu i umjetni kuk" i tražim od njega da ga vrati u mladost za "realne" pare jer ja radim za 3000 kn.
A on mi kaže da to ne može za "realne" pare jer je on jedan od onih bogova šta ne znaju nabrojit 3 igrača reprezentacije i šta je red carpet jer ne gleda tv i balun ga ne zanima, ali da zna na koliko kila se steže glava na Fiatu Dinu, koje auto je ima Jure Jerković, Tanja Kokeza... i usput kad je u Italiji kupova dijelove bia je u Monzi kad je poginia J. Rindt i od muke se nije triznia 5 dana.
I sad bi ja triba takvog čovika uspoređivat sa nekim ko ujutro drka u državnoj firmi i gleda kako će poplašit moment ključ a popodne u svojoj garaži popravlja od usisavača do fuzijske komore po popularnim cijenama.
Zato kažem da mi je ova anketa bez veze, jer ne možeš ti nekog ko je u ovom poslu 30 i više godina a da je zakon, animirat s ničim osim lovom ili prijateljstvom bez obzira šta uvik "ima jedan odličan, a jeftin".

polako.. ne pričamo ode o krajnostima.

ja tvrdin da postoje ljudi koji će napravit dobar posa za pristojnu i poštenu cijenu.

većina nas traži poštenje prije svega, pa makar platia više, a da znaš šta plaćaš.. jer ne vridi uvik ona "koliko para toliko muzike" i zato oću znat šta dobijan za svoje pare. 5.000 € za kvalitetnu restauraciju nije puno, al je puno za 20 kila kita i 20h fušeravanja oko auta.
isto tako ako mi zatriba neka "sitnica" - npr izmjena kočnica, ne moran ić u najboljeg stručnjaka na balkanu koji će svoj rad naplatit 500€ jer u njega (karikiran) i izmjena svićice dođe 1000 kn, nego čisto solidnog meštra koji zna svoj posa.. a samo budala će cijenu rada uspoređivat s drkanjem državnog službenika iza pulta. šta bi triba automehaničar drljat 30 dana po 8 sati dnevno oko auta za 3.000 kuna? i cifra se obično određuje po poslu, a ne po vrimenu provedenom oko auta.

tema ka tema je i otvorena prvenstveno iz razloga da ljudi razmjene pozitivna i negativna iskustva, a ne da se guše u filozofskim raspravama.

..a šta se ankete tiče ona je tu tek tako, iz baze
« Zadnja izmjena: 02 Prosinca, 2009, 14:07:02 emilijanenko »

Offline Floyd

« Odgovori #35 : 02 Prosinca, 2009, 15:46:37 »
Ma velika i ogromna je razlika između meštara, bar mehaničara koliko sam uspija skužit, ima groznih drljavih fušera a ima i odličnih meštara tako da se znanje treba platit, ponekad i preplatit.... radim u ovoj struci pa dobro znam... a virujte mi da nebi oldtimera da radit bilo kakvom drljavcu koji nema osječaja i koji će sve isfušarit samo da vozi.... proša sam dosta garaža i upozna masu ekipe iz Splita i za neke mehaničare mogu pouzdano tvrdit da su vrhunski, ka Tonči Antonijević iz krstarice, Bepo Vrdoljak.... a to su sve ljudi koji su cili život u tome poslu.....
Fiat u srcu, mini u duši

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #36 : 02 Prosinca, 2009, 15:55:34 »
to je to.. i takvome ti nije krivo dobro platit pa ni "preplatit" ruke.

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #37 : 04 Prosinca, 2009, 14:37:56 »
c/p: servis auspuha

Citat: TheBIG;125392
u splitu imaju 3 srevisa ... auto ispuh ,auto auspuh i bego..... bego je car njegov lonac iman na škodi čoviku kažeš šta želiš i to dobiješ  nakon 2 dana lonac gotov 300kn sa montažom i nosaćima (njegov lonac iman već sigurno 5 godina  nikada krpan )i čovik mi je na kadettu krpa lastin lonac i naravno za to nije tija niti uzet za piće samo se nasmija :D , autoispuh  kod victe lik šta radi tamo isto je car i stvarno je jeftin nisan nikada u nejga ništa radija ali je srky sa foruma i momak sve napravi za isto smješnu cifru ,a auto auspuh je u solinu  i nikad ništa nisan tamo radija al po priči su i oni dobri

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #38 : 03 Ožujka, 2010, 16:06:15 »
eto opet mene :D

kako stojimo sa meštrima za karburatore?

evo šta san naša na netu:

u vranjicu je mestar koji ce ti to za male pare jako dobro rijesiti - goran suča (ovoga masu ljudi preporučuje)

Inter Bralic u Solinu - Bralic no but no thanx. Moja preporuka svima da se drze van kruga 1km od
njega ako ikako mogu....

Imas iza druge policijske postaje u onom malom prolazu.Između onog kafića mislim da se zove Berekin i policijske postaje vrhunskog mestra za karburator, daleko je bolji od svih u gradu , nije pretjerano skup.
Bavi se samo karburatorima  mislim da to govori samo za sebe, mislim da mu je prezime Perić.

..a drugi kaže:
Mogu ti samo preporuciti da je coek koji radi iza "druge" policijske stanice
mislim ing Peric ili tako nekako jako los i svakako bi ga trebao izbjeci.

Offline Floyd

« Odgovori #39 : 03 Ožujka, 2010, 16:30:36 »
Goran Suča mi je radija neke stvari i sve je bilo za 5! Čovik je normalan, skroman i zainteresiran za problem na autu....... a bija sam i kod Bralića i svaki put vidim kod njega nove radnike i sve šta mi je radija bilo je katastrofa.......
Fiat u srcu, mini u duši

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #40 : 03 Ožujka, 2010, 17:58:42 »
Fala! :palac:

zaletit ću se kroz par dana pa ću javit jel se šta prominilo :)

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #41 : 15 Ožujka, 2010, 21:23:54 »
podaci:

Meštar za karburatore - Goran Šuća

Krešimirova 27, Vranjic

247257

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #42 : 21 Listopada, 2010, 14:54:37 »
Citat: Floyd;124889
Šta se tiče automehaničara na prvom mistu je Tonči Antonijević, ima garažu u Krstarici, to je jedan stari meštar sa puno iskustva, vozija je trke i zna puno toga.... u jednom razgovoru sa njim ugodno me iznenadija koliko iskustvo ima i koliko je kompletan..... znam ljude kojima radi aute i čujem sve pohvale o njemu!

bia u čovika 2 puta, stvarno sve pohvale i preporuke..

ne tribate se mislit di ćete popravljat aute, samo recite da vas je posla lik s trulin audijen :lol:

i VELIKO FALA tebi floyd na savjetu!

kutija

• Gost
« Odgovori #43 : 22 Listopada, 2010, 01:40:14 »
Preporuka za automehanicara kraj Lidla pokraj arene u Splitu.
Zove se Zare....

Offline profesor

• Antique Member
    • http://www.lulu.hr
« Odgovori #44 : 22 Listopada, 2010, 09:50:50 »
U zadnjih 25 godina nijedan !!!! U Antonijevića nisan bija pa ne mogu govorit,