Autor Tema: kako poslije pjeskarenja?  (Posjeta: 18615 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline slanac

kako poslije pjeskarenja?
« Odgovori #15 : 09 Lipnja, 2009, 23:38:21 »
Eto pao sam u nesvjest. Baš sam si mislil kakv savjet dati , ada poslije ne kažeš : to je kriv onaj...
Upravo se to desilo mani. Sva sam vrata lijepo oèistio (i branike iznutra) namazao antikorozinom, posušio, temeljna pokrivna.
Znoj me oblio kada sam nakon nekoliko mjeseci htio postaviti branike(bili su u garaži) sve prištevi , a ispod hrða.
 S obe noge sam skakal u zrak.Otvorim obloge vrata , a ono... u pm i antikorozin.
Tak sam poèel naganjati Corr Verter i sad pomalo isprobavam i s njime obraðujem dijelove koje èu uskladištiti na neznano godina pa dok ne zatrebaju.
Ja bih tebi savjetovao upotrebu Corr Vertera. Imaš tu pod karoserija pa Corr Verter nekih linkova pa pogledaj..
 Ja sam ti na  095/9114879  u Zagrebu Volovèica . Nazovi i reci kad možeš doæi pogledati kako to radi Corr , a možeš i postrugati neki dio koji sam obradio.
Dobra truba daleko se cuje! FIAT 125P 2.0 , 131 2.0   091/2121-787

KEKE

• Gost
« Odgovori #16 : 09 Lipnja, 2009, 23:47:34 »
bas sam gledao tvoju temu i cini mi se prilicno ok to, ali sam odustao kad si rekao da ga topi motorno ulje, razreðivaæ, benzin itd, jer pošto se koristi na autu, toga ima uvijek i neizbjezno je pa zato otpada... pa trebam cijeli tank ocistiti sa time, dio oko cepa rezervara, motorni prostor, kompletan auto, nema sanse da nigdje nebi probilo, a antikorozina sam potrosio negdje 3 i pol litre za cijeli auto sa onom prskalicom za tekuæi bitumen, sa ovom za lak bi mi trebalo barem duplo manje, znaci oko 1.5 - 2 litre ili 3-4 te boèice...

ma dobro da nisam odmah nakon sušenja išao farbati jer tek onda bi bilo èudesa za koju godinu...

znaci kod mene je slucaj da na autu nema trunke hrðe više jer je prethodno bio pjeskaren, ali se sad pojavila ova patina koja izgleda kao žute fleke na limu i moze se brisati... probao sam antikorozinom opet i ide polako, a dobio sam jos jedan prijedlog, da pokusam ocistiti sve sa silikonskim èistilom... samo kako onda oèistiti nedostupna mjesta s time? one dijelove gdje je ušao antikorozin, izmeðu limova, u pragovima itd...

Offline slanac

« Odgovori #17 : 10 Lipnja, 2009, 00:07:39 »
Otapa ga što sam i napisao , ali na sebe prima sve vrste boja.  Ako rezervoar npr.poslije obojaš temeljnom pa pokrivnom onda nema pristup niti ulja niti benze.
O silikonskom èistilu nemam blage veze . Kako , ako je to silikon , na njega primaju boje - nitro, akril, i nove na bazi vode? Da nebuš cijeli auto pral minivašem na nitro?
Ma gle mislim da se ne moraš bojati dijelova koji æe možda biti izloženi ulju. Zato jer sam imal 125pz kojemu je ulje rigalo na sve strane.
Kad smo ,zbog truleži išli raditi limariju (od dva auta spojili smo jedan) sve kaj je bilo zauljeno bilo je zdravo, a ono suho je strunulo ko iverica.

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #18 : 10 Lipnja, 2009, 00:18:36 »
koji je zakljuèak? izbjegavat antikorozin!?

KEKE

• Gost
« Odgovori #19 : 10 Lipnja, 2009, 10:14:19 »
ok, sad znam, ali nije to moje pitanje... mene zanima kako sad dalje postupiti?

malo sam gledao po netu i zanima me gdje bi mogao napraviti "acid dipping" kod nas...
ima dva nacina da se to napravi a meni je zanimljiv onaj sa fosfatnom ili fosfornom kiselinom, a navodno je to sigurniji postupak ali nije efikasan kod jake zarðalosti, a meni upravo to treba...

Offline veky

« Odgovori #20 : 10 Lipnja, 2009, 20:19:06 »
Otiði u cinæaonicu neku i neka ti daju kiselinu s kojom oni æiste PAŽLJIVO premaži površine (ne prevelike) npr. samo krov pa samo haubu ...kad premažeš kiselinom i ona odreagira (cca 2 minute) isperi s nitrom...i kad sve to tako sriktaš udari reaktivnu temeljnu, cjeli auto ti jedino može pocinæati dalekovod dugo selo, ali bolje ti je naruæiti se za njihovi "veliku cinæaonu" (ima i mala ) jer æeš dobiti finiju i glaðu površinu samo što neæeš baš brzo doci na red (kroz koji mjesec dana ili više...)
Pomozi podjeli sredi : )

Offline chaos

« Odgovori #21 : 11 Lipnja, 2009, 23:00:07 »
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

kutija

• Gost
« Odgovori #22 : 12 Lipnja, 2009, 02:47:34 »
Ja sam cuo da je 2k epoxy najprije temeljna pa normalna  super rjesenje kad se radi ovakav auto???
Naravno na cistu povrsinu....
jel tko radio sa ovim bojama na autu?

kutija

• Gost
« Odgovori #23 : 15 Lipnja, 2009, 03:18:21 »
tocnije kaze ovo:

When You have all clean, just bare metal, get 2K epoxy primer, make a reasonably thick protective film. Then buy 2K polyurethane top coat and You wont see any rust there anymore.

KEKE

• Gost
« Odgovori #24 : 15 Lipnja, 2009, 18:06:15 »
raspitao sam se o cinèanju i nista od toga... pre visoka temperatura, cijela šasija bi se izvitoperila...

a druga stvar je koju nitko ne èita a to je i moj problem, što površina više nije èista niti neznam kako bi ju oèistio a da nije mehanickim putem, a to ispitujem cijelo vrijeme i nitko mi do sad nije dao konkretan odgovor...

cini mi se da je ovaj auto osuðen na propast jer mi nitko nezna dati informaciju sta da radim...

Offline Meta

• Junior member
  • **
« Odgovori #25 : 15 Lipnja, 2009, 20:28:25 »
Vrlo teško da æeš to uspjeti oèistiti bez "mehanièkog puta".Jesi li pitao za hladno cinèanje?

Offline slanac

« Odgovori #26 : 15 Lipnja, 2009, 20:58:08 »
Emilijenko , evo ja pomalo skidam prišteve s karoserije . Lani sam je komplet uredio uz upotrebu antikorozina i popušio.
Sad  radim s Corr Verterom pa bumo vidjeli za godinu dana.
Uglavnom antikorozinskine hrðu lijepo , a kaj mi to znaèi kad je nije ubio.
Uglavnom antikorozin više ne jer sam se jaaaako razoèarao.

Keke mora dobro razmisliti kako dalje.
Dajte mu prijedlog kao da je auto vaš.

Ja bih auto napravio s Corr-om što najbolje mogu, a problem duplih limova .... možda padne kakva ideja u hodu.

Offline chaos

« Odgovori #27 : 15 Lipnja, 2009, 21:38:49 »
Pa kad niko neæe, eto napisati æu ja.

Najprije ne kontam kojeg vraga si zapeja za kemijski put uklanjanja rdje?!
Svim nevirnim Tomama: to se koristi u kuænoj primjeni samo na sitnim predmetima - em jer ne možeš postiæi radne uvjete kakve takav proces traži, em jer je skupo (i sredstva za èišæenje i sredstva za uklanjanje rdje), em jer æe rdja nakon 2-3 godine opet iziæi na vidjelo.

Bez pjeskarenja tu sriæe nema. Cilo auto (pri tom mislim i djelove sa tankim limom) danas se ispjeskari za oko 1000-1500 kn. Premažeš temeljnom bojom i miran si bar 10 godina.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

KEKE

• Gost
« Odgovori #28 : 16 Lipnja, 2009, 11:31:53 »
evo ovako, danas je lakirer vidio auto, i reko je da nema potrebe ponovo pjeskarit makar ja mislim da ipak ima...

izvalio mi je cifru od 10 000 kuna za koju ja mislim daq je nerealna, realnije bi bilo nekih 15-ak tisuæa... ali doci ce na tu cifru...

uglavnom, on je reko da njegovi majstori to izšmirglaju sami i sve se dobro treba zaštitit, stavit u zaštitu, filer, kit, prelakirat a pragove zalit voskom ili uljem...

e, sad ja sam zapeo na kemiju zato, a to sam vec pisao, jer tekuæina uðe u sve pukotine koje covjek nemoze ni zamisliti a niti šmirgl ni pijesak nemogu tako detaljno poèistiti, zato razmišljam o kemiji...

i dalje mi je za sad to najdraža i naj zanimljivija opcija, samo neznam gdje se kod nas to moze obaviti...

KEKE

• Gost
« Odgovori #29 : 16 Lipnja, 2009, 11:34:00 »
danas moram vozit auto od limara, pa bi bilo pametno neku destinaciju odrediti da nemoram dva puta plaæati šlep službu...