Autor Tema: kako poslije pjeskarenja?  (Posjeta: 18653 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Wheeler

• Antique Member
kako poslije pjeskarenja?
« Odgovori #30 : 11 Kolovoza, 2009, 19:31:11 »
Citat: chaos
Cilo auto (pri tom mislim i djelove sa tankim limom) danas se ispjeskari za oko 1000-1500 kn. Premažeš temeljnom bojom i miran si bar 10 godina.

Di to? Ako je samo tolko para, dajem na pjeskarenje odma! :-o
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline Beri

• Senior member
« Odgovori #31 : 12 Kolovoza, 2009, 01:44:00 »

carlito

• Gost
« Odgovori #32 : 18 Kolovoza, 2009, 00:21:44 »
ljudi di se moze pocincat karoca,to bi bilo pravo rijesenje poslije pjeskarenja. :jak:

KEKE

• Gost
« Odgovori #33 : 28 Ožujka, 2010, 21:01:58 »
opet ja...

Dakle proljeće je stiglo, auto je nekak pregrmio zimu u garaži...

Za 2 mjeseca odlucio sam voziti ga na lakiranje, a do tada se treba dosta toga napraviti...

Odlučio sam ništa ne prepustiti slučaju (lakireru) nego sam riješiti temeljnu zaštitu auta.

Dakle da ispričam zadnje događaje...
Kada sam vozio auto od limara prešpricao sam ga antikorozinom i drugi dan skoro pao u nesvjest kako je auto izgledao i mislio sam odustati od cijelog projekta.
Sada auto nije u ni malo lošijem stanju nego što je bio taj drugi-treći dan... Dakle na goloj površini lima je sada kao nekakva korozivna prašina koju bi definitivno trebalo skinuti.
E sad, ja bi htio da sama zaštita lima bude što bolja pa me zanimaju mišljenja iskusnijih ljudi.

Naj pametnija stvar što bi ja sada napravio je odveo auto na ponovno pjeskarenje, ali ovoga puta ne pijeskom nego sodom. Navodno manje piga lim, manje se grije, manja oštećenja ostavlja.
Sa firmom gdje sam pjeskario auto sam jako zadovoljan i ponovo bi išao tamo samo ne znam da li pjeskare sodom, pa ako netko zna gdje (u blizini istočnog djela grada)...

Naravno, momentalno na licu mjesta, poslije pjeskarenja, auto treba dobro ispuhati, i zatim kao temeljnu sam mislio staviti korocink (temeljna boja na bazi cinka) drugi sloj odmah nakon toga, i zatim epoxy.

sto bi vi napravili sada na mom mjestu?

Samo da još jednom naglasim, totalni sam neewb tako da ako se netko potrudi objasniti neka objasni što detaljnije. Ovoga puta želim napraviti posao kako spada!!!

KEKE

• Gost
« Odgovori #34 : 04 Travnja, 2010, 10:32:28 »
nitko ništa?

medeni

• Gost
« Odgovori #35 : 04 Travnja, 2010, 12:50:51 »
A moj keke ti si ovo pravo zakomplicira i malo ko ti moze reci nesto pametno vise. Dalnji postupci nakon pjeskarenja ovise o stanju auta to jest o tome koliko limarskog posla ima na tom autu. Pituravanje nema nikakva smisla ako ima limarskog rada na pojedinom djelu, dalje tamo di dolazi cement kit moras opet skiniti temeljnu zastitu to jest boju, a piturati auto moras odmah nakon pjeskarenja.
Anti rost se ne stavlja tamo di nema ruzine.
Nepotrebno je davati dvi ruke temeljne tamo di ima kitanja.
Niko jos nije napravija vjecno auto pa neces ni ti, jednom restaurirani auto traje 7-10 godina do ponovnog farbanja, bez obzira koliko kvalitetno bija napravljen.
Ako piturajes reaktivnom temeljnom cak je i bolje da na limu ima fini tanki sloj ruzine jer tada reaktivna puno bolje hvata.
Ako auto radis presporo tvoji problemi ce se samo mnoziti.
Nesmijes previse ni maltretirati majstore jer ces dospiti u neugodnu situaciju.
Sve sta napravis s tom skoljkom sada bice korak naprid samo nesto radi . . .

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #36 : 04 Travnja, 2010, 13:42:18 »
na goli lim ide TEMELJNA BOJA, kit ne ide na goli lim.
popjeskariš sve, očistiš antisilikonom, ODMA baciš u temeljnu, 2 lipo nalivene ruke mokro na mokro, matiraš i onda se igraš dalje...kit, šprickit, filer...u slučaju da kod brušenja probiješ do lima ponovno temelj na to misto...priprema je najbitnija...ne sastoji se kvalitetno limarenje u 5 kila kita i 10 vrsta kemija protiv ruzine...
radi lipo korak po korak, ako ne misliš radit kako spada onda bi bilo bolje da se ni ne upuštaš u to...čemu sav taj trud pa da auto za 2-3 godine ponovno procvita?
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

medeni

• Gost
« Odgovori #37 : 04 Travnja, 2010, 13:46:43 »
Eto ja nisam zna da cement kit ne ide na goli lim. Stvarno nisam nikad vidija da neko izlimari i sredi neki komad lima pa ga pitura temeljnom pa tek onda ide kitom. Malo mi je to cudan postupak.
Znam na primjer iz moje branse, montaza stolarije PVC kad montiramo na slijepe zeljezne stokove,stavljam sikaflex i zeljezo mora biti cisto, ako je ofarbano sikaflex digne boju sa zeljeza i pusca vodu. Ne znam sta mozes dobiti temljnom bojom ispod cement kita?
« Zadnja izmjena: 04 Travnja, 2010, 13:50:42 medeni »

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #38 : 04 Travnja, 2010, 15:02:18 »
Kit nesmije na sirovi lim jer je porozan kao materijal i kroz njega vlaga može probit u međuvremenu dok ga zatvoriš bojom i nakon toga imaš truljenje iznutra.

KEKE iskreno ja se nebi uopće zamarao tom šasijom, ipak je to 33 S3 koju nije nimalo problem naći u Dalmaciji savršene limarije. Moj znanac je kupio S2 u Šibeniku za 1400kn savršene limarije a di nećeš S3. NJega su soma kn tražili za pjeskarenje pa onda zaštite pa ovo pa ono i na kraju je za daleko manje para dobio potpuno zdrav i limarijski savršen auto koji nije ni kod čepa rezervoara trul bio gdje je svaka druga gnjila.

Da sam na tvojem mjestu nebih se dugo dvoumio jer auto je popjeskaren jednom, pjeskarit ga još jednom po meni nema smisla jer ćeš ubit lim i bude pretanak da puno mjesta a onda nisi ništ napravio. Da je to neki auto kojih apsolutno više nema onda ima logike ali ovako ne vidim razloga da se mučiš i bacaš novce. Eto moje razmišljanje...

Ja sam sprinta napravio sasvim jednostavno s obzirom da ga nisam dao pjeskariti jer je nema smisla, sve oprao antikorozinom, iskrojio trule dijelove, povario, na vareni lim bacio 2 tanke ruke EPOXY temelja, nagrubo pokitao i pobrusio kit i varove i onda još jedna ruka epoxy-a i kad je auto dovežen k limaru (koji me je usput svako malo kontrolirao kako ja to radim) rečeno mi je da nema boljeg načina za zaštiti lim. Oni su ga poslije mene pobrusili kompletnog 240 papirom i krenulo je fino kitanje i peglanje neravnina, skidanje viška kita. Kad se to dovrši ide kompletan auto u poliesterski temelj kojim se usput pregledavaju i neravnine i nakon toga filer, vodno brušenje i lakiranje....

Korocink izbjegavaju svi limari jer je preagresivan za kit/lakove, daleko bolja varijanta je mobihelov Primer:palac:
Hrđa bez granica

KEKE

• Gost
« Odgovori #39 : 04 Travnja, 2010, 18:45:41 »
ovakva je situacija kod mene...

Ne dolazi u obzir da kupujem drugu šasiju, mora biti ova, sa originalnim motorom koji je bio u njoj. Ako se odlucim ne raditi tako, cijeli projekt staje i svi dijelovi idu u prodaju i kupujem novi (ne polovni nego novi iz ducana) auto.

Dakle pošto ne dolazi u obzir da se to dogodi idemo dalje koliko je got bolje moguce, jer sam sentimentalno vezan uz taj auto i ništa drugo ne dolazi u obzir.

Znaci najpametnije sada bi bilo ponovo pjeskarenje ali ovaj puta necu pjeskariti pijeskom jer bi to samo dodatno oslabilo šasiju nego razmisljam o pjeskarenju sodom i odmah lakirera dovuci tamo da pregleda šasiju i sve lijepo polakira poslije pjeskarenja u temeljnu. Limarija je odrađena tako kako je, nisam baš najzadovoljniji ali nije ni loše samo treba dobro sve zaštititi.

Eto, ja imam već korocink ali ako ga nije pametno stavljati, potrošiti ce se za nešto drugo, pa molim sada savjete što bi bilo najpametnije stavitikao temeljni lak na popjeskarenu šasiju, a u slucaju da i ostane koja piknjica hrđice negdje da i to neutralizira. Temeljna reaktivna? Gdje kupiti i točno koji proizvod?

I ako netko zna negdje u okolici istocnog dijela grada gdje se može ispjeskariti šasija sodom... možda mogu i ovi koji su mi pjeskarili do sada, ali nisam još pitao, to mi je iduce na repertoaru.
« Zadnja izmjena: 04 Travnja, 2010, 18:51:18 KEKE »

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #40 : 04 Travnja, 2010, 19:53:53 »
nebudi lin, čelična četka na bušilicu, vibraciona brusilica, malo smirgla u ruke i deri...do golog i čistog lima.
mobihel primer, zeleni...2 lipe ruke na njega, šta možeš i sam uradit, kad si napravia dobru podlogu dalje je lako.

@medeni-neznam ja kako rade ti samoprozvani veliki majstori koji neznaju kako šprica izgleda, ja ti govorim pravilan postupak.
pozdrav
lancia-klub.com

KEKE

• Gost
« Odgovori #41 : 05 Travnja, 2010, 01:32:27 »
eto, hvala na savjetu, to mi je rekao i lakirer da tako treba raditi, sve fino početkati, ali meni stvarno u ovom trenutku novci ne igraju veliku ulogu, a vremena osobno nemam na pretek, i radije bi otisao ispjeskariti šasiju jer pjeskarenjem sodom se manje uništiti lim nego ručnim brušenjem a i krače traje.
Dakle još jednom da napomenem, ne planiram raditi klasično pjeskarenje nego pjeskarenje soda-bikarbonom koja ne uništava lim i njome se pjeskare materijali tipa aluminij, staklo pa čak i guma, plastika itd i površina ostaje gotovo nepromijenjena a skida sve sa lima... i sada mi je žao što tako i prvi puta nisam radio... ma žao mi je što sam uopče išao na pjeskarenje jer je limarija skroz zdrava, ali šta je tu je...

Limarija je trenutno u takvom stanju da nema hrđe, sve je odrađeno, može i ovakva limarija na lakiranje ali cu otići još jednom limaru da prvjeri dosadašnje radove i popravi sitne greškice koje mislim da bi bilo ok popravljati i nakon njega idem pjeskariti.

ok... radovi kreću za 2 mjeseca i za 2-3 mjeseca ntada ocekujem da ce faza sa šasijom biti završena i onda kreće slaganje... prvo ovjes, pa osnovna struja pa izolacija... uglavnom sve radovi koji ce se raditi malo po malo.

Do tada skupljam informacije, prijedloge, a najviše hrabrost i volju...

Na svakoj novoj informaciji biti cu vrlo zahvalan...

Trenutno tražim mjesto gdje mogu pjeskariti sodom... sodu znam gdje kupiti, a cak sam mislio napraviti i diy soda blasting ali ne znam da li obican mali kompresor moze dati dovoljan pritisak za to da ide dovoljno velikom brzinom...

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #42 : 05 Travnja, 2010, 01:57:56 »
onda plati nekom da to odradi kako spada, ako je već pjeskarena onda samo malo vibracionom proletit preko toga, očistit i radovi se mogu nastavit...
da ti mjesecima stoji goli lim, neznan šta bi ti reka na to...šta si je uopće pjeskaria kad nisi mislia nastavit?
nemožeš restaurirat kompletno auto ako nemaš niti jedno obično popodne vrimena za malo pobrusit i isčetkat karoseriju:lol: ili je samo linost u pitanju:D

kad već kažeš da imaš para moga si tražit pic pic primjerak jer ovakvim tempom ova alfa nikad neće bit završena...ako i bude upitan je rezultat, nhf:)
lancia-klub.com

KEKE

• Gost
« Odgovori #43 : 05 Travnja, 2010, 12:47:05 »
napisao sam gore zašto ne tražim drugi primjerak, mogu takvog sutra otic kupit, a do sada sam cekao zato sto je poslje prvog pjeskarenja auto trebao biti gotov limarijski u vrlo kratkom vremenu i odmah bi išao na lakiranje ali je limar radio 3 mjeseca (nije radio na autu) i onda sam ga išao preventivno pošpricati antikorozinom (kako su mi svi savjetovali) i napravio još vece sranje

A sam ne želim ništa više raditi u što se ne razumijem. A i šta nije bolja varijanta pjeskerenje nego četkanje ???

I zašto bi išta više brusio poslije pjeskarenja ???

Ovaj postupak koji sam odabrao radim zato da sto kvalitetnije to bude napravljeno a ne zato što nemam vremena da sam to napravim. Istina, preko tjedna nemam vremena ali subotom imam...

A osim toga 1000 kuna +- za pjeskarenje i nije neki iznos kojeg si ne bi mogao priuštiti...

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #44 : 05 Travnja, 2010, 16:50:51 »
nije ti ga potreba pjeskarit, ono šta si napravia je bilo u cilju da skineš slojeve boje i hrđe koje bi mehanički teško odstrania pogotovo sa zavučenih mista.

sad skidaš samo taj površinski sloj koji se nakupia, mislim da ti to nebi bilo teško ručno proletit;)

pjeskarenjem bi moga samo napravit novu štetu, dodatno stanjit ili čak probit lim di je već prije bia malo načet:)

mislim, radi kako te volja, tvoje auto:palac:
lancia-klub.com