Autor Tema: Zadnje koènice Kadett C  (Posjeta: 8493 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

cele

• Gost
Zadnje koènice Kadett C
« : 04 Travnja, 2009, 21:29:24 »
napred imam diskove na kadett-u (c) ali hteo bih da ih stavim i pozadi od kog auta mogu da ih stavim. Ne zaboravite da na kadetu ruèna koènica ide na sajlu. I znam da moram variti nosaè klešta,samo me zanimaju èiji diskovi pašu

imported_Gear

• Gost
Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #1 : 04 Travnja, 2009, 21:48:08 »
na seraf, niciji osim jednog auta kojeg neces nigdje kod nas naci.

Isuzu Piazza

ali netrebaju ti diskovi, ako naprijed stavis ventilirajuce diskove i vece celjusti od rekorda 2.2, odiza su ti bubnjevi sasvim dovoljni osim ako bas hoces sminku.

cele

• Gost
Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #2 : 06 Travnja, 2009, 22:48:28 »
kako izgleda ta Isuzu Piazza?

imported_Gear

• Gost
Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #3 : 06 Travnja, 2009, 22:51:49 »

ali ako ces kemijat, pase od cega god skemijas, ja sam ti samo rekao od cega pase bez preinaka.

cele

• Gost
Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #4 : 09 Travnja, 2009, 18:42:07 »
Uf, ovaj model nikad do sada nisam video, a neæu ga ni ovde naæi,moraæu nešto da smislim?Puno hvala.

Offline Motohod

• Antique Member
  • Vozilo:: Kawasaki
Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #5 : 09 Travnja, 2009, 20:57:44 »
Zadnji diskovi su nepotrebni na starijim autima,ja sam stavio 4 diska na VW Bubu - super koèi,no nemam 150 konja pod haubom ----> koliko bi te moje koènice mogle zaustaviti =  :foc:

Offline kile

Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #6 : 10 Travnja, 2009, 09:07:40 »
Zadni diskovi naroèito na kadettu, ne budu mogli biti iskorišteni u svom punom potencijalu.
Zašto.
Zato što je zadnji kraj lagan i pri svakom malo jaæem koèenju æe SIGURNO dolaziti do blokade zadnjih kotaèa.
Eto veselja.
Treba onda staviti redukciju sile koèenja na zadnje koènice.

cele

• Gost
Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #7 : 12 Travnja, 2009, 13:31:33 »
ja imam diferencijal od 1.6, znaèi li da bi njegovi doboši bili savim dovoljni za zaustavljanje. Doduše jesu malo širi nego kod obiènih kadetiæa??????????

Offline kađo-c

Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #8 : 25 Travnja, 2009, 20:55:38 »
ja bi pokušao na taj 1.6 prebaciti od mante/ascone anker ploce sa paknama i dobosima,jel sam imao dif.od ascone na kadetu 1.2 ali su prednje kocnice bile originalne i auto je manjne "zabijao"nos u pod kod kocenja i nije blokirao. da se stave npr.kocnice od porchea sa 6-klipova na kadeta i da super dobro koci  zadnje kocnice nebi stigle reagirati i bilo bi kao da ih nema-tada bi se pojavila potreba za jacim stražnjim kocnicama(disk) koje bi otprilike kocile jednako kao standardne prednje kocnice na 1.2 kadetu i stražnji kraj nebi proklizavao zbog jacine prednjih kocnica koje bi u odnosu na zadnje puno prije i snažnije kocile uz uvjet da se stavi redukcijoni ventil kocenja i podesi u potrebnom omjeru.kolega je imao na asconi prednje kocnice od recorda 2.2 a stražnje celjusti od astre-G na diskovima od frontere (koji su veceg promjera od rekordovih)i nije imao nikakvih problema pri kocenju,tj stražnji kotaci nisu kocili prije prednjih a auto se osjetno bolje zaustavljao i nije imao redukcioni ventil,istina da kadet ima puno lakši zadnji kraj od ascone ali uz ugradnju jacih prednjih i zadnjih kocnica auto bi se sigurno bolje zaustavljao.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline Motohod

• Antique Member
Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #9 : 25 Travnja, 2009, 22:06:14 »
Da,veæi zadnji doboši i pakne koji se samo zašrafe uz manje preinake su najjednostavnije i najjeftinije rješenje  :agressive: a koèenje je sigurno bolje od originalnih

Offline slanac

Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #10 : 25 Travnja, 2009, 23:11:44 »
Ajme sada više niš ne kužim. Ja odostraga imam diskove, ALI i korektor koèenja-  ventil montiran na diferencijalu koji je jednom polugom  spojen s karoserijom. Kada je auto pod optereèenjem ventil je otvoren i zadnje koènice koèe jaèe, a kada se u koèenju zadnji kraj podigne ventil zatvara dovod koèione tekuèine te zadnje koènice koèe slabije ( to se zove korekturno koèenje) kako NE BI DOŠLO do blokiranja zadnjih kotaèa.
Ako zadnji kotaèi blokiraju dolazi do zanošenja vozila i potpunog gubitka kontrole.
Pa i na tehnièkom pregledu , ako gledaš ruèna uvijek jaèe koèi od nožne ( zadnja osovina).
Ièi na diskove zahtjeva puno ispitivanja odgovarajuèe sile koèenja u datom trenutku kako ne bi dolazilo do blokiranja i zanošenja, a to èe se desiti upravo onda kada ne treba. A tebi je zadnji kraj pero kategorije - znaèi osjetljiv!
Sad uopæe ne vidim razlog za preinake, osim šminke i brdo utrošenog vremena i love.
Dobra truba daleko se cuje! FIAT 125P 2.0 , 131 2.0   091/2121-787

Offline Motohod

• Antique Member
Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #11 : 26 Travnja, 2009, 10:50:50 »
Na Pezejcu imaš i jedan regulator koji regulira tlak izmeðu prednjih i zadnjih diskova - to ti je onaj metalni komad u kojeg idu 4 lajtunga a tek nakon njega dolazi regulator na zadnjem trapu.  Bez regulatora "odnos prednji/zadnji kotaèi" 4 diska ne rade! Tak je bilo kod mene - prednji su koèili a zadnji jako slabo. Stavio sam regulator i sad je sve u redu. Od Pezejca   8)

cele

• Gost
Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #12 : 26 Travnja, 2009, 21:41:47 »
Ajme meni.Verovatno cu ipak zadržati ove doboše od 1.6. Koliko sam vas razumeo zadnji diskovi su ludost i ravni :subi: ?? A nema nekog efekta, mislim ima ali velika je to zezancija za mali uèinak,silni reduciri i klapne.Mada ove informacije su veoma korisne i dragocene :bye:

sonny

• Gost
Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #13 : 27 Travnja, 2009, 09:34:27 »
Ne diraj ništa....
Sredi originalne koènice i vozi se....
Auto koèi perfektno sa originalnim koènicama....
Eventualno stavi veæe diskove naprijed ako misliš voziti kakav downhill  :D

cele

• Gost
Zadnje koènice Kadett C
« Odgovori #14 : 30 Travnja, 2009, 20:11:50 »
i mislio sam da stavim napred diskove od recorda 2.2 pošto sve ide na šraf ,a to mi odgovara pošto nema nikakvih prepravki  :bye: