Autor Tema: može li se staklo polirati?  (Posjeta: 18805 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kađo-c

može li se staklo polirati?
« : 11 Travnja, 2009, 02:44:28 »
na vjetrobranskom staklu mog auta odpala guma na brisacu i limeni dio brisaca mi izgrebao staklo,i to usred kišurine,može li se to ispolirati?jel tko to radio?zna gdje se može?
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline Darko

• Junior member
  • **
« Odgovori #1 : 11 Travnja, 2009, 09:26:09 »
Prijatelj mi rece da je on na golfu dvici poliro staklo s vodobrusnim 2000, nisam probo,ali cu cim pocnem radit na svom autu. :)

Offline kowalski

• Antique Member
« Odgovori #2 : 11 Travnja, 2009, 12:13:34 »
priruèno sredstvo za pomoæ u takvim sluèajevima je prah željeznog oksida.

Offline kađo-c

« Odgovori #3 : 11 Travnja, 2009, 13:49:16 »
naci cu neku staru šajbu pa eksperimentirati. :D
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Miro_zg

• Gost
« Odgovori #4 : 11 Travnja, 2009, 14:40:04 »
Citat: Darko
Prijatelj mi rece da je on na golfu dvici poliro staklo s vodobrusnim 2000, nisam probo,ali cu cim pocnem radit na svom autu. :)

Kada se polira auto onda se nakon 2000 na vodu proðe još i sa trizakom 3000 isto na vodu,ne znam da li se staklo može ispolirati sa 2000 jer je 2000 pregrub i za lak automobila pa se onda risevi od 2000 skidaju sa 3000 na mašinu tek onda se polira dva do tri puta sa polir pastom.Znam da se rubovi šajbe zaštite trakom baš radi toga da trizak koj je 3000 ne zahvati po šajbi jer ju u protivnom izdrapa,pa ako je on grub za šajbu valjda je i 2000 isto grub.Staklari sigurno imaju rješenje ja ga ne znam pa neæu na pamet govoriti ali sumnjam da 2000 ne ostavlja riseve po šajbi.
« Zadnja izmjena: 11 Veljače, 2010, 21:28:47 Miro_zg »

Offline Goc127

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #5 : 06 Srpnja, 2009, 11:43:45 »
postoji sonaxov preparat za poliranje stakla doðe cca 50-60kn pa probaj

Offline pso

• Junior member
  • **
    • http://www.kamookovidi.com
« Odgovori #6 : 01 Travnja, 2010, 14:15:07 »
znam da se na večini foruma ne tolerira dizanje starih topica.....

ali imam isti problem i da ne otvaram novu temu......

dali je problem riješen ??

kako ??

ima li još netko nekih pametnih savijeta ??

Offline ma men

• Antique Member
« Odgovori #7 : 01 Travnja, 2010, 16:46:29 »
Vrlo zanimljivo pitanje...Ja također iman par friževa koji se mogu vidit kad jako sunce udari, pa me isto zanima ovo s čim se može to rješit...
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline Gorki

• Antique Member
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
« Odgovori #8 : 01 Travnja, 2010, 18:31:04 »
Ima posebna tekućina za kupit za poliranje stakala, a to rade i oni šta se bave sa zatamnjivanjem i lipljenjem stakala.
I did it my way 😎

Offline kađo-c

« Odgovori #9 : 01 Travnja, 2010, 18:50:06 »
Citat: pso;151037
znam da se na večini foruma ne tolerira dizanje starih topica.....

ali imam isti problem i da ne otvaram novu temu......

dali je problem riješen ??

kako ??

ima li još netko nekih pametnih savijeta ??

ako mislis na moj,nije nisam jos ni probao,trenutno sam izvan hr:pda:
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #10 : 01 Travnja, 2010, 20:25:29 »
stakla polira većina autostaklara i servisa šta se bave općenito poliranjem auta

Offline mattax

• Antique Member
« Odgovori #11 : 01 Travnja, 2010, 23:52:00 »
staklo se polira sa Cerium Oxide
...DNK rulz...

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #12 : 06 Travnja, 2010, 18:28:10 »
Sto se tice njege stakla, a i ajmo reci poliranja, ja sam daaaavno davno na Cromi ispolirao stakla, ali samo zato jer su bila, onako ''na sprej'' zakakana od farbanja drugog auta. Tulipan od frenda spricao neki vrag vani i meni zahvatilo auto...
Ja sam koristio od Lock Tite-a neko cudno cudo (ali doista cudo od proizvoda :eek: ) a to je bila neka dvokomponentna tekucina u onoj ''sprici'' odnosno ''injekciji'' kao sto imaju epoksidna ljepila sto ljudi zovu ''tekuci metal''.
To je bilo pakiranje od cca dec i pol u svakoj sprici, cca 2,5-3 deci ukupno i s tim sam polirao staklo.
Prvo sam doooobro dobro oprao staklo i onda taj fini film farbe trljao sa velikim komadom vate - kao da poliras auto. Ta tekucina postane ful gusta, kao da je otopljeno staklo... I kad s zim ispoliras staklo doslovce se cakli, vata bude crna kao da si ju progurao kroz dimnjak,a tek sam kasnije skuzio da su nestali i risevi sa sajbe.
Nakon toga ti brisaci gotovo i ne trebaju jer voda klizi kao luda i staklo doslovce ostaje skoro 100% suho. Tu i tamo ostane tracak pokoje kapljice na ''stazi'' kuda se voda ''sjuri'' niz (ili uz, zavisno od brzine) staklo. S tim sam se vozio skoro pa godinu dana (dok mi ju nisu ukrali... :( )...
Za taj proizvod bi prodao dusu, ali kao da nikada nije postojao. Ako itko ista zna o tome neka napise nesto... Bilo je malo skupljikavo, ali je vrijedilo svakog HRD-a...
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline coverdale

« Odgovori #13 : 06 Travnja, 2010, 20:11:07 »
malo off topic... jer je više riječ o zaštiti nego o poliranju stakla ali daje isto dobre rezultate i na staklima starijih auta, doduše ne polira ogrebotine ali više metlice brisača ne stružu , i puno. ..puno  dulje traju , a voda  u kapljicama doslovce bježi sa stakla (perla efekt)...U pitanju je nigrinov nano-tec set,meni obično drži više od godinu dana ,(proizvođač tvrdi da može i dvije godine ), s obzirom na to da se vozim  svaki dan po staroj zagorskoj, oduševljen sam efektom....Znam da je ovdje u pitanju sanacija ogrebotina po staklima , a ne zaštita stakla ali možda nekom i ovo pomogne.....

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #14 : 06 Travnja, 2010, 21:12:56 »
To: coverdale

I ja sam isao samo na ''sanaciju'' zafarbane sajbe i ''poliranje'' ali sam dobio strava efekt jer sam SLUCAJNO uklonio i risove... :D

Kazes Nigrin... Vrijedi istraziti... probati... Mozda cak umanji manje ogrebotine... :eek:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?